- לקערת המיקסר מנפים קמח, מוסיפים שמרים, שמן, מים, סוכר ודבש (ללא המלח עדיין).
- מתחילים ללוש עד להיווצרות בצק, ומוסיפים את המלח אחרי שהחומרים התערבבו. את הבצק אפשר כמובן להכין גם ביד ללא המיקסר, אך הפעולה תיקח קצת יותר זמן. אני באופן אישי אוהבת להכין את בצק החלה גם בידיים ולחוש אותו כדי לדעת אם צריך להוסיף מים או שמן. כמו שאמרתי בשאר מתכוני האפייה, לבצק יש אופי משלו. כל בצק תלוי בטמפרטורה ובעוד מדדים ולכן כמויות המים והשמן אינן מדויקות. תחושו אותו ולאט לאט תדעו מה צריך יותר ומה צריך פחות.
- אחרי שהבצק הופך מגובש וחלק, ושהוא עבר לישה של לפחות שבע דקות במיקסר או לישה ידנית של עשר דקות לפחות, מכסים אותו ומניחים במקום חמים למשך שעה לפחות או עד שמכפיל את נפחו.
- מוציאים את הבצק מההתפחה ומהקערה ומוציאים לו את האוויר. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים, וכל אחד מהם מחלקים לארבעה\שלושה, תלוי אם תרצו חלה של קלועה משלושה או ארבעה נחשים. אני ממליצה לשקול את החלקים כדי לקבל חלקים שווים בגודלם
- כעת, השתמשו בחומרים לצבעים השונים וערבבו אותם עם כל כדור אותו תרצו לצבוע. הטמיעו את הכורכום \ הסלק היטב בבצק עד שהוא נצבע ואת הכוסברה קצצו דק ולושו את הבצק יחד איתה.
- כדי ליצור נפח בחלה, מומלץ לרדד כל חלק לעלה דק וממנו לגלגל לנחש ארוך. הפעולה הזאת גורמת לבועות אוויר גדולות יותר באפייה ולאווריריות החלה. ניצור צמה של שלושה או ארבעה חלקים ונניח להתפחה שנייה למשך 20-30 דקות
- מחממים תנור ל180 מעלות. לפני הכניסה לתנור מצפים את הבצק בביצה ומכניסים לתנור למשך חצי שעה לפחות או עד שהחלה זהובה והבצק יציב מלמעלה ולמלטה. אם אינכם בטוחים, הכניסו קיסם אל הבצק ותראו שהוא יוצא לח
הסרטון להכנת חלה מופיע כאן:
http://plplt.co.il/429/
- החלה נשמרת היטב עד שלושה ימים בחדר
- אם אתם לא רוצים לאפות באותו הרגע, הכניסו את החלה להקפאה לפני ההתפחה השנייה והפשירו לפני האפייה
תודה רבה
היי איך הכנסת את הסלק?