מתכון לקיש כרישה וגבינות

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

תבנית קוטר 26

שיתוף המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

קיש זה דבר כל כך טעים! כשהוא משתלב נפלא עם כל ירק, אין מצב שכרשה וגבינות לא יבואו עליו מושלם…

מרכיבים:

       לבצק הפריך:

  • 300 גרם קמח לבן
  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • ביצה
  • חלמון
  • כף וחצי חלב
  • חצי כפית מלח

    למילוי:

  • 1 כרישה
  • 100 גרם גבינה בולגרית \ פטה
  • 50 גרם גבינת קשקבל
  • 50 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • 50 גרם חמאה
  • לרוטב רויאל:

  • 200 גרם שמנת חמוצה
  • 250 גרם שמנת לבישול
  • 2 ביצים (אפשר להשתמש בחלבון מהבצק + ביצה שלמה)
  • 20 גרם קמח
  • אגוז מוסקט מגורר

אופן הכנה:

  1. נתחיל מהכנת הבצק: במעבד מזון עם להב פלדה נניח קמח וקוביות חמאה רכה ונתחיל לעבד את לקבלת תערובת פירורית
  2. נוסיף את הביצה, החלמון, החלב והמלח ונעבד עד להיווצרות בצק. אסור לעבד את הבצק מעבר לכך.
  3. נוציא את הבצק ממעבד המזון אל ניילון נצמד, נשטח לדיסקית ונניח במקפיא במשך 20 דק'
  4. כעת, נוציא את הבצק מהניילון הנצמד, נקמח אותו מעט ונניח אותו על נייר אפייה. נרדד את הבצק דק ועגול כך שיתאים לתבנית הקיש. כעת, נהפוך את נייר האפייה על תבנית קיש משומנת ונהדק את הקצוות, ניפטר מהשאריות (אם נשארו לכם הרבה שאריות בצק תוכלו להקפיא אותו ולהשתמש בו כבצק פריך למאפים אחרים). בעזרת מזלג נחורר חורים קטנים בבצק (כך שבזמן האפייה הוא יאפה היטב) ונחזיר למקפיא עד לסיום הכנת המילוי.
  5. המילוי: נחתוך לעיגולים כרשה שלמה, נחמם חמאה במחבת ונוסיף את הכרשה. נטגן עד להזהבה
  6. בקערה נערבב את הגבינות: מוצרלה, קשקבל ובולגרית
  7. רוטב רויאל: בקערה גדולה נערבב את כל מצרכי הרויאל היטב
  8. הרכבת הקיש: נוציא את הבצק הקפוא מהמקפיא ונניח עליו את הכרשה, מעליה נפזר מחצית מכמות הגבינות, נמזוג את רוטב הרויאל ונפזר מלמעלה את שאר הגבינות. את הקיש נאפה בתנור שחומם ל170 מעלות למשך 35-40 דק'.
  • נצנן היטב לפני ההגשה
  • הקיש נשמר היטב במקרר עד 5 ימים
  • ניתן להקפיא את הקיש ולהוציא לחימום לפני ההגשה
  • ניתן להחליף את הגבינות בגבינה אחרת שאתם אוהבים

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן