אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

פרגיות ובורגול

מתכון לתבשיל פרגיות ובורגול בסיר אחד

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

6 מנות

שיתוף המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

אתם כבר יודעים כמה אני אוהבת מתכונים בסיר אחד, נכון? התבשיל הזה משלב בורגול שלדעתי לא מעריכים מספיק, יחד עם פרגיות עסיסיות! תבשיל מושלם שמכינים בקלות

מרכיבים:

  • כוס וחצי בורגול
  • 6 יחידות פרגיות
  • חצי חבילה (400 גרם) לקט ירקות קפואים
  • 4 כפות סויה
  • 2 כפות טריאקי
  • כף סילאן
  • רבע כף תבלין על האש או גריל
  • רבע כף פפריקה מתוקה
  • 4 שיני שום כתושות
  • מלח, פלפל
  • רבע כוס מים

אופן הכנה:

  1. נחצה כל חתיכת פרגיות לשתיים ונניח בצד
  2. בקערה נערבב את חומרי המרינדה: סויה, סילאן, טריאקי, מלח, פלפל, שום, פפריקה ותבלין על האש. נניח את הפרגיות בתוך המרינדה וניתן להן לנוח במרינה לחצי שעה לפחות
  3. במקביל נמשיך בהשריית הבורגול: את הבורגול נשטוף ונשרה בקערה עם הרבה מים למשך חצי שעה
  4. נוציא את הבורגול למסננת ונכניס לבישול – בסיר נחמם כף שמן, נוסיף את הבורגול ונוסיף 2 וחצי כוסות מים. נביא לרתיחה, ננמיך את האש ונבשל במשך חצי שעה לפחות עד שהבורגול מוכן והמים התאדו לחלוטין
  5. את הירקות נשטוף במסננת עד שהקרח יוסר מהם ונניח בצד
  6. בסיר גדול נניח 2 כפות שמן, נפזר את הבורגול ומעליו את הירקות ונערבב היטב. נניח מעל את חתיכות הפרגיות ונשפוך מלמעלה את המרינדה שנותרה יחד עם רבע כוס מים
  7. נכניס את הסיר עם מכסה לתנור שחומם מראש ל150 מעלות למשך שעה וחצי. אחרי שעה וחצי נסיר את המכסה, ונבשל עוד 40 דקות לפחות עד להשחמה של התבשיל מלמעלה.
  • ניתן להחליף את הבורגול באורז
  • התבשיל נשמר היטב במקרר 5 ימים לאחר הבישול

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן