אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found

מתכון לפרצעל מושלם

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

10 פרצעל

שיתוף המתכון

תדמיינו אתכם ברחובות העיר האירופאית האהובה עליכם… קצת קריר בחוץ ופתאום אתם נתקלים במאפייה שמוכרת פרצעל חם ומושלם. הפרצעל מגיע אליכם בתוך שקית נייר ואתם מטיילים איתו באושר ברחובות הקרירים…. נשמע מוכר? אז בגלל שאין חו”ל, למה לא להכין פרצעל חם ומושלם בבית? קבלו מתכון מדויק שיזכיר לכם כאילו אתם בחו”ל

מרכיבים:

לבצק

  • 600 גרם קמח לבן
  • 10 גרם שמרים יבשים
  • כפית דבש
  • 300 מ”ל מים חמים
  • 25 חמאה רכה
  • כפית מלח

לסים המים

  • 2 כפיות  אבקת סודה לשתייה
  • 3 כפיות סילאן

לציפוי

  • מלח גס
  • גרעיני חמנייה
  • או כל מה שנראה לכם מתאים

אופן הכנה:

  1. אל קערת המיקסר עם וו לישה ננפה קמח, נוסיף שמרים, דבש, מים ונתחיל להפעיל את המיקסר על מהירות נמוכה. נוסיף את החמאה ונמשיך ללוש בערך 5 דקות, נוסיף את המלח ונלוש 3 דקות נוספות עד שנוצר בצק רך ונעים למגע
  2. נכסה את הבצק ונניח אותו להכפלת הנפח
  3. נוציא את הבצק מהתפחה ונחלק אותו לעשרה חלקים שווים
  4. כל חלק נגלגל לנחש ארוך וניצור צורה של פרצעל (יש תמונות של השלבים בתחתית המתכון)
  5. בסיר רחב נחמם 2 ליטר מים ונוסיף את אבקת הסודה לשתייה וסילאן. כשהמים רותחים ניקח פרצעל ונטבול במים הרותחים למשך דקה. נוציא את הפרצעל ונניח על תבנית עם נייר אפיה
  6. נפזר מעט מלח גס ונכניס לתנור על 200 מעלות בחום עליון תחתון למשך עשרים דקות – חצי שעה או עד להזהבה

שיתוף המתכון

דירוג ממוצע 4.5 / 5. כמות דירוגים 2

עדיין לא דירגו את הכתבה / מתכון, דרגו אותו :)

קבל התראות
עדכן על
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים האחרונים בבלוג

פנזרוטי

השמן כבר מוכן לחנוכה, אז אם בא לכם לקבל את האורחים עם מאפה מלוח לפתיחה

פנקייק מושלם

בכל שבת אצלנו יש נוהל שבת! בלילה מהירה ופנקייקים מושלמים ומפנקים. כל אחד בוחר את

תבשיל אוסובוקו חגיגי

התבשיל הכי חגיגי שיהיה על שולחן החג שלכם, נתח אוסובוקו מרשים שמתבשל ביין אדום ביחד

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן