מתכון לעוגת רוגלך במילוי קרם שקדים ודבש

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

תבנית בקוטר 22

שיתוף המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

זאת בול, אבל בול העוגה שבא לכם על שולחן החג שלכם לצד כוס תה אחרי ארוחת החג הכבדה. מאפה רך רך רך מלא בקרם שקדים ודבש, שלא תצליחו להפסיק לאכול! אז שיהיה חג שמח ושנה מושלמת לכולנו…

מרכיבים:

לבצק:

  • חצי קילו קמח
  • חצי כוס סוכר
  • חצי כף שמרים
  • 2 ביצים
  • חצי כוס מים
  • 100 גרם חמאה רכה
  • כפית תמצית וניל
  • קורט מלח

 

למילוי:

  • חצי קופסת ממרח קרם שקדים (אפשר להוסיף יותר, גם כאן זה תלוי בכמה מילוי אתם אוהבים)
  • 5 כפות אבקת סוכר (אפשר יותר, מומלץ לטעום ולתקן)
  • 5-10 כפות דבש (לפי מידת המתיקות שאתם רוצים

לזיגוג:

  • 2 כפות דבש
  • רבע כוס מים
  • שקדים מולבנים פרוסים

אופן הכנה:

  1. אל קערת המיקסר עם וו לישה מנפים את הקמח. מוסיפים שמרים ומערבבים אותם בתוך הקמח. מוסיפים סוכר, ביצים, מים, תמצית וניל, וקורט מלח. מתחילים ללוש במהירות נמוכה עד להיווצרות בצק. רק אז מוסיפים את קוביות החמאה הרכה וממשיכים בתהליך. אפשר ללוש בידיים או במיקסר- בשניהם התוצאה תהיה טובה. במידה ואתם מחליטים לבצע את התהליך בידיים, חשוב לעבד את הבצק עוד כמה דקות. במיקסר יש ללוש את הבצק לפחות 6 דקות.
  2. כאשר אנו מקבלים בצק חלק ורך, נכסה אותו ונתפיח בטמפ' החדר בערך שעה-שעה וחצי. הבצק אינו בצק שמרים רגיל ואל תצפו שיתפח ויכפיל את נפחו.
  3. לאחר ההתפחה מוציאים את האוויר מהבצק, וחוצים אותו לשתיים. כל חלק יש לרדד לעלה גדול ודק כמה שאפשר על השיש. אם הבצק רך מדי, הוסיפו קמח למשטח העבודה.
  4. בחצי מהמלבן שרידדנו נמרח ממרח שקדים שנערבב עם אבקת סוכר, ומעל נמרח דבש. נסגור את החצי השני מעל החצי עם הקרם ונחתוך למשולשים. כל משולש נגלגל מהחלק הרחב אל החלק הצר עד שנוצר רוגלך
  5. נשמן היטב בחמאה או במעט שמן תבנית עוגה בקוטר 22-24, ונסגר את הרוגלך שהכנו בצורה אחידה. אפשר שהרוגלך יעלו אחד על השני כך שתיווצר עוגה אך עדיף לא ליצור עוגה גבוהה מדי
  6. את הרוגלך נמרח בביצה טרופה שעירבבנו עם מעט מים, ונכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות בחום עליון תחתון למשך 25-30 דקות ועד להשחמה של הרוגלך מלמעלה
  7. בזמן שהרוגלך בתנור נכין את הזיגוג: נערבב דבש עם מים חמימים עד להמסה. כשהעוגה מוכנה נוציא את הרוגלך, נפזר שקדים מולבנים ונזגג בסירופ דבש
  • מומלץ לפזר מעל אבקת סוכר
  • מומלץ לקלות מעט את השקדים המולבנים לפני הפיזור
  • מומלץ לחמם מעט את העוגה לפני ההגשה

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן