אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found

מתכון לקיורטוש ביתי – פלפלת מטיילת

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

8 מאפים

שיתוף המתכון

במסגרת הטיול שלנו במקומות בעולם מהבית, החלטתי שנגיע להונגריה, לאכול את המאפה המושלם שגם מתאים בול לחורף – קיורטוש הונגרי! מאפה שמרים מבצק רך מצופה סוכר וקינמון שפשוט אי אפשר להפסיק לנשנש. ככה תכינו את הגרסה הביתית!

מרכיבים:

  • 600 גרם קמח לבן
  • 250 מ”ל חלב
  • 80 גרם חמאה רכה
  • כף שמרים יבשים
  • 2 ביצים
  • 2 כפות סוכר
  • רבע כפית מלח
  • לציפוי ומילוי: ממרח שוקולד, סוכר, קינמון

וגם…

  • גלילי נייר סופג \ פחיות ריקות / מערוך אלומיניום
  • נייר אלומיניום
  • שמן
  • או מתקן ייעודי להכנת קיורטוש

אופן הכנה:

 

  1. אל קערת המיקסר עם וו לישה ננפה קמח, שמרים, נוסיף סוכר, חלב בטמפ’ החדר, חמאה, וביצים. נתחיל ללוש במהירות נמוכה עד להיווצרות בצק רך. נוסיף את המלח ונלוש עוד 8 דקות לפחות עד לקבלת בצק רך שנמתח בקלות
  2. נכסה את הבצק ונניח להתפחה במשך שעה
  3. נוציא את האוויר מהבצק לאחר שתפח, ונחלק לשני חלקים. נרדד כל חלק למלבן עבה יחסית, בערך ס”מ 1. את הבצק נקפל לחצי ונרדד עוד קצת. כעת, נחתוך את הבצק לרצועות ארוכות
  4. כאשר אתם מרדדים את הבצק, לפני הקיפול, ניתן למרוח שוקולד בפנים ולקפל ואז אז לחתוך כך שיווצרו רצועות עם שוקולד בפנים
  5. את גלילי נייר הסופג או הפחיות נכסה בנייר אלומיניום ונמרח בשמן. על גבי הגליל נתחיל ללפף את רצועות הבצק לכל אורך הגליל. אין צורך להצמיד מדי את הרצועות אחת לשנייה ואפשר להשאיר רווחים קטנים. ניקח את הגליל עם הבצק ונרדד אותו מעט על משטח העבודה.
  6. נמרח את הבצק במעט שמן ונגלגל בסוכר או בסוכר וקינמון
  7. נחמם תנור ל180 מעלות בחום עליון תחתון ונניח את הגלילים על נייר אפייה. נאפה 20 דקות לפחות או עד הזהבה. חשוב לאורך כל האפייה לסובב את הגלילים על גבי התבנית. אם אפשר מומלץ להניח אותם אפילו מעט באוויר כך שלא ייגעו בתבנית עצמה.
  8. נצנן היטב ונשלוף את הקיורטוש מהגלילים

* המתקן שלי להכנת הקיורטוש נרכש באמזון. ממליצה לרכוש משם או מחנויות כלי אפייה. משדרג מאוד את המטבח

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
קבל התראות
עדכן על
guest
2 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
ליזי

מתכון מעולה

המתכונים האחרונים בבלוג

פטריות ממולאות בשר ברוטב

אחד הסירים החגיגיים והמפתיעים, שילוב של פטריות עם בשר ברוטב מתקתק של בצלים וערמונים שאתם

אוסובוקו ובצלים ממולאים

אחד הסירים היותר טעימים שפשוט לא תפסיקו לאכול ממנו! השילוב של הבשר הרך עם הבצלים

נתח בריסקט עם ירקות שורש

אני יודעת שיש מלא מתכונים חגיגיים עכשיו, אבל את הנתח הזה אתם חייבים בשולחן שלכם!

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן