מתכון לקיורטוש ביתי – פלפלת מטיילת

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

8 מאפים

שיתוף המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

במסגרת הטיול שלנו במקומות בעולם מהבית, החלטתי שנגיע להונגריה, לאכול את המאפה המושלם שגם מתאים בול לחורף – קיורטוש הונגרי! מאפה שמרים מבצק רך מצופה סוכר וקינמון שפשוט אי אפשר להפסיק לנשנש. ככה תכינו את הגרסה הביתית!

מרכיבים:

  • 600 גרם קמח לבן
  • 250 מ"ל חלב
  • 80 גרם חמאה רכה
  • כף שמרים יבשים
  • 2 ביצים
  • 2 חלמונים
  • 2 כפות סוכר
  • רבע כפית מלח
  • לציפוי ומילוי: ממרח שוקולד, סוכר, קינמון

וגם…

  • גלילי נייר סופג \ פחיות ריקות
  • נייר אלומיניום
  • שמן

אופן הכנה:

  1. אל סיר קטן בחום נמוך נכניס את החלב והסוכר ונחמם רק עד שהסוכר נמס. נכבה את האש, נוסיף את השמרים וניתן להם לנוח בצד למשך 10 דקות בתוך החלב
  2. אל קערת המיקסר עם וו לישה ננפה קמח, נוסיף סוכר, את החלב החם, חמאה, וביצים. נתחיל ללוש במהירות נמוכה עד להיווצרות בצק רך. נוסיף את המלח ונלוש עוד 8 דקות לפחות עד לקבלת בצק רך שנמתח בקלות
  3. נכסה את הבצק ונניח להתפחה במשך שעה
  4. נוציא את האוויר מהבצק לאחר שתפח, ונחלק לשני חלקים. נרדד כל חלק למלבן עבה יחסית, בערך ס"מ 1. את הבצק נקפל לחצי ונרדד עוד קצת. כעת, נחתוך את הבצק לרצועות ארוכות
  5. כאשר אתם מרדדים את הבצק, לפני הקיפול, ניתן למרוח שוקולד בפנים ולקפל ואז אז לחתוך כך שיווצרו רצועות עם שוקולד בפנים
  6. את גלילי נייר הסופג או הפחיות נכסה בנייר אלומיניום ונמרח בשמן. על גבי הגליל נתחיל ללפף את רצועות הבצק לכל אורך הגליל. אין צורך להצמיד מדי את הרצועות אחת לשנייה ואפשר להשאיר רווחים קטנים. ניקח את הגליל עם הבצק ונרדד אותו מעט על משטח העבודה.
  7. נמרח את הבצק במעט שמן ונגלגל בסוכר או בסוכר וקינמון
  8. נחמם תנור ל180 מעלות בחום עליון תחתון ונניח את הגלילים על נייר אפייה. נכניס את הקיורטוש לאפייה של 3 דקות ואז נוציא את התבנית, נעמיד את הקיורטוש על גבי התבנית ונחזיר לתנור למש 20 דקות לפחות או עד הזהבה. המטרה להקשות קצת את הבצק ואז להעמיד את הקיורטוש אחרת הם פשוט ייפלו מהגליל
  9. נצנן היטב ונשלוף את הקיורטוש מהגלילים

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן