מתכון לעוגיות אגוזי לוז ושוקולד

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

30 עוגיות

שיתוף המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

התחשק לי מתכון חדש שיכניס לי קצת כיף. עוגיות הן תמיד פתרון טוב כשמתחשק משהו מתוק אבל לא מדי, ליד הקפה בבוקר או אחה"צ ועוגיות אגוזי לוז עם תוספת שוקולד הן פשוט באות בול!

מרכיבים:

  • 170 גרם חמאה רכה
  • שלושת רבעי כוס סוכר חום כהה
  • חצי כוס סוכר לבן
  • 3 ביצים
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 4 כוסות קמח לבן
  • 2 כפיות קורנפלור
  • 1 וחצי כפיות סודה לשתייה
  • חצי כפית מלח
  • כפית נס קפה – אופציונלי
  • 100-150 גרם אגוזי לוז טחונים (כוס עד כוס וחצי, לפי טעמכם האישי)
  • 100 גרם שוקולד מריר \ חלב קצוץ
  • לקישוט: ממרח נוטלה

 

אופן הכנה:

  1. אל קערת המיקסר עם וו גיטרה נכניס חמאה, סוכרים ונתחיל לערבל. נוסיף ביצים, תמצית וניל ונעבד עד לקבלת בצק
  2. בקערה נפרדת נערבב קמח, קרונפלור, סודה לשתייה, מלח, וקפה
  3. נוסיף את תערובת הקמחים אל המיקסר ונעבד רק על קבלת בצק
  4. בתבנית עם נייר אפייה נניח את האגוזים ונקלה אותם למשך 7 דקות על 150 מעלות, זאת כדי שהקליפה תתקלף בקלות. נוציא את האגוזים, נסיר את הקליפה ונטחן אותם אך לא דק מדי
  5. נוסיף את אגוזי הלוז הטחונים, השוקולד ונערבל עוד חצי דקה רק עד שהחומרים נטמעים ומתקבל בצק נוח לעבודה
  6. בידיים נקיות נתחיל ליצור כדורים במשקל של בערך 30 גרם ונניח ברחבים על תבנית עם נייר אפייה
  7. נכניס לאפייה בתנור שחומם ל170 מעלות, חום עליון תחתון, למשך 12-14 דקות. העוגיות יצאו רכות והן יצטננו ויתקשו
  8. לאחר שהעוגיות מצטננות, נמיס במיקרו כ30 שניות ממרח נוטלה ונקשט מלמעלה
  • העוגיות נשמרות בכלי סגור עד שבוע
  • אפשר להחליף את הקמח לקמח כוסמין או לערבב עם קמח כוסמין
  • אפשר להסיר את השוקולד צ'יפס

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן