אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found

מתכון ללחם כוסמין מלא

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

כיכר לחם גדולה

שיתוף המתכון

אני לא לגמרי חובבת של קמח כוסמין, אבל לפעמים אני פשוט מרגישה שחייבת לחם קצת יותר מורכב ולא רק מקמח לבן. אחרי ניסיונות להכין את הלחם המושלם זה הצליח! לחם כוסמין מקמח מלא, עם הרבה טעמים ופשוט להכנה

מרכיבים:

  • 800 גרם קמח כוסמין מלא מנופה
  • כף ורבע שמרים יבשים
  • רבע כוס שמן זית (125 מ”ל)
  • 2.5 כוסות מים פושרים, להוסיף בהדרגה (625 מ”ל)
  • 3 כפות שומשום
  • 3 כפות גרעיני חמניה \ סוג אחר שאתם אוהבים
  • כפית מלח גס \ מלח ים אטלנטי

אופן הכנה:

  1. נכניס אל קערת המיקסר עם וו לישה את כל המרכיבים מלבד המלח ונתחיל בלישה איטית. את המים נוסיף בהדרגה ולא את כל הכמות ביחד. אם תראו שאחר 2-3 דקות של לישה הבצק עדיין יבש, הוסיפו עוד מים. נלוש את הבצק במהירות בינונית 5 דקות, נוסיף את המלח ולאחר מכן במהירות איטית 5 דקות נוספות.
  2. הבצק צריך להיות רך ומעט דביק. בידיים משומנות נוציא את הבצק לקערה משומנת מעט ונניח להתפחה ככדור מכוסה בניילון נצמד ומגבת למשך שעה-שעה וחצי
  3. לאחר ההתפחה הראשונה, נוציא את האוויר מהבצק ועל גבי השיש או משטח מקומח, נתחיל לקפל את הבצק מהצדדים את מרכזו. כך מכל צד בבצק. חזרו על הפעולה במשך 8-10 פעמים והניחו ככדור כאשר הקיפולים נמצאים מטה בקערה להתפחה נוספת של כחצי שעה.
  4. בתבנית קסטן או תבנית ארוכה אחרת, נניח מעט שמן ומעל קמח זאת כדי שאלחר האפייה הלחם ייצא בקלוץ לאחר ההתפחה השנייה נוציא את האוויר מהבצק ונסדר בתוך התבנית כך שפני הבצק יהיו חלקים ככל האפשר
  5. נתפיח בצורה הסופית למשך 20 דקות, נפזר מעט גרעינים ושומשום למעלה ונמרח במעט סילאן שמעורבב במים.
  6. נכניס לאפייה לתנור שחומם מראש ל200 מעלות למשל 30-35 דקות או עד שהבצק זהוב וקשה מלמעלה.
  7. נצנן את הבצק היטב ורק אז נפרוס!

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
קבל התראות
עדכן על
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים האחרונים בבלוג

בורקס פילו פטריות משפחתי

אחד המילויים הכי טעימים בשילוב עם בצק פילו קריספי, מאפה משפחתי מושלם שמתאים בול לשולחן

מאפה פולנטה ופטריות

זה אחד המאפים היפים והטעימים שיצאו לי להכין! שילוב מושלם בין בצק, פולנטה רכה ופטריות

מפרום כרובית

אחד הסירים הטעימים להכנה! מתאים לשולחן שבת וכולם יאהבו את השילוב המהמם בין הכרובית הרכה,

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן