מתכון ללחם כוסמין מלא

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

כיכר לחם גדולה

שיתוף המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

אני לא לגמרי חובבת של קמח כוסמין, אבל לפעמים אני פשוט מרגישה שחייבת לחם קצת יותר מורכב ולא רק מקמח לבן. אחרי ניסיונות להכין את הלחם המושלם זה הצליח! לחם כוסמין מקמח מלא, עם הרבה טעמים ופשוט להכנה

מרכיבים:

  • 800 גרם קמח כוסמין מלא מנופה
  • כף ורבע שמרים יבשים
  • רבע כוס שמן זית (125 מ"ל)
  • 2.5 כוסות מים פושרים, להוסיף בהדרגה (625 מ"ל)
  • 3 כפות שומשום
  • 3 כפות גרעיני חמניה \ סוג אחר שאתם אוהבים
  • כפית מלח גס \ מלח ים אטלנטי

אופן הכנה:

  1. נכניס אל קערת המיקסר עם וו לישה את כל המרכיבים מלבד המלח ונתחיל בלישה איטית. את המים נוסיף בהדרגה ולא את כל הכמות ביחד. אם תראו שאחר 2-3 דקות של לישה הבצק עדיין יבש, הוסיפו עוד מים. נלוש את הבצק במהירות בינונית 5 דקות, נוסיף את המלח ולאחר מכן במהירות איטית 5 דקות נוספות.
  2. הבצק צריך להיות רך ומעט דביק. בידיים משומנות נוציא את הבצק לקערה משומנת מעט ונניח להתפחה ככדור מכוסה בניילון נצמד ומגבת למשך שעה-שעה וחצי
  3. לאחר ההתפחה הראשונה, נוציא את האוויר מהבצק ועל גבי השיש או משטח מקומח, נתחיל לקפל את הבצק מהצדדים את מרכזו. כך מכל צד בבצק. חזרו על הפעולה במשך 8-10 פעמים והניחו ככדור כאשר הקיפולים נמצאים מטה בקערה להתפחה נוספת של כחצי שעה.
  4. בתבנית קסטן או תבנית ארוכה אחרת, נניח מעט שמן ומעל קמח זאת כדי שאלחר האפייה הלחם ייצא בקלוץ לאחר ההתפחה השנייה נוציא את האוויר מהבצק ונסדר בתוך התבנית כך שפני הבצק יהיו חלקים ככל האפשר
  5. נתפיח בצורה הסופית למשך 20 דקות, נפזר מעט גרעינים ושומשום למעלה ונמרח במעט סילאן שמעורבב במים.
  6. נכניס לאפייה לתנור שחומם מראש ל200 מעלות למשל 30-35 דקות או עד שהבצק זהוב וקשה מלמעלה.
  7. נצנן את הבצק היטב ורק אז נפרוס!

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן