מתכון למלפוף: כרוב ממולא ברוטב שום ולימון

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

סיר גדול

שיתוף המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

תמיד שאני עוברת ליד דוכן של כרוב ממולא ועלי גפן אני חייבת לעצור. לא משנה איפה אני, לא משנה מה השעה, אני יאכל מהממולאים המושלמים האלו בכל מצב! הסגר הרחיק את כולנו מהטיולים בארץ אבל כשהחשק למלפוף- כרוב ממולא, התגבר, נכנסתי למטבח והרמתי סיר כל כך יפה ומרגש!

מרכיבים:

  • כרוב גדול עדיף כרוב ערבי שטוח
  • כוס וחצי אורז עגול
  • חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
  • בצל קצוץ דק
  • מיץ סחוט מעגבניה אחת
  • קופסת רסק קטנה
  • 2 שיני שום כתושות
  • כפית כורכום
  • כפית פפריקה חריפה
  • כפית פפריקה מתוקה
  • מלח, פלפל
  • כפית בהרט
  • חצי כפית קינמון
  • 4 כפות שמן זית

    לרוטב:

  • ראש שום מפורק לשיניים
  • מיץ משני לימונים
  • רבע כוס שמן זית
  • רבע כפית כורכום, מלח, פלפל

אופן הכנה:

  1. את הכרוב נחלוט במים רותחים. ננסה לתת לו אידוי מכל הצדדים כדי שגם החלקים הפנימיים של הכרוב יתאדו ויהפכו רכים. כאשר הכרוב משנה את צבעו נוציא אותו לקערה עם מים קרים להפסקת הבישול \ למסננת גדולה
  2. במקביל, את האורז נכניס לקערה עם הרבה מים להשרייה של בערך שעה
  3. נסנן את האורז מהנוזלים ונתחיל להכין את המילוי: נוסיף לאורז בצל קצוץ, עגבניה, רסק עגבניות, תבלינים, שום, פטרוזיליה. נערבב הכל היטב
  4. נחזור אל הכרוב: נתחיל לפרק את עלי הכרוב ולחתוך את החלק הקשה שבאמצע העלים. אם העלים גדולים מאוד מומלץ לחתוך אותם לשתיים וליצור מכל חלק מלבן מוארך. את השאריות לא זורקים! אנחנו נשתמש בהם
  5. אחרי שכל העלים שלנו מסודרים, נתחיל למלא את הכרוב: בקצה של כל עלה כרוב נניח מילוי לכל אורך העלה, ונתחיל לגלגל תוך הידוק של המילוי. אין צורך לסגור את הצדדים של הכרוב, רק להדק. המטרה שיווצרו אצבעות כרוב דקות
  6. בתחתית סיר גדול ורחב נניח את שאריות הכרוב כך שירפדו את תחתית הסיר. אם עדיין נשארו לכם עלי כרוב אל תזרקו אותם – בסוף המתכון כותבת לכם פתרונות מה לעשות איתם. את הכרוב הממולא נניח מסודר על גבי עלי הכרוב. נצמיד את הכרוב זה לזה כך שלא ייפתח בבישול
  7. בקערה נערבב כוס מים, כורכום, מלח פלפל, ושמן זית. ניצוק את הכל מעל הכרוב ונוסיף עוד קצת מים עד לגובה הכרוב. נניח מעל צלחת או מכסה קטן יותר מהסיר שיצמיד את הכל כך הכרוב לא יצוף במים. מעל נניח מכסה גדול ונבשל את הסיר לפחות 40 דקות. לקראת סיום הבישול נשאיר את המכסה פתוח לאידוי המים ונוסיף מעל מיץ לימון
  • שאריות הכרוב: אם נשאר לכם כרוב וגם מילוי, ממליצה להכין סיר של שניהם ביחד עם תבלינים, מעט מים ולבשל טוב. מה שתקבלו זה כרוב ממולא אבל מפורק
  • עוד דבר שתוכלו להכין הם חמוצים יפניים: הוסיפו לכרוב גם גזר, גמבה, קולורבי,

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן