מתחילים עם הבצק:
1. בקערה גדולה\ אל קערת המיקסר עם וו לישה מנפים את הקמח, מוסיפים שמרים, סוכר, שמן, מים ומתחילים לערבב. רק כאשר החומרים מתערבבים לחלוטין מוסיפים את המלח ומתחילים ללוש לפחות 8 דקות עד להיווצרות בצק אחיד וחלק.
2. מניחים את הבצק לתפיחה של שעה לפחות או עד להכפלת נפחו
הבשר:
- בסיר רחב ועמוק שמתאים לתנור נחמם 3 כפות שמן זית ונוסיף את חתיכות הבשר. נסגור אותו היטב מכל הצדדים. נוסיף לסיר חצי כוס מים, תבלינים ושיני שום
- נכסה את הסיר ונכניס לתנור שחומם מראש ל150 מעלות למשך שעתיים – שלוש. בכל חצי שעה פותחים את הסיר ומסובבים את הבשר כך שלא יתייבש וכך פעם צד אחר ייגע במים. אם התנור שלכם חם מדי, הנמיכו את החום ל100 מעלות
- מוציאים את הבשר מהתנור אחרי הבישול, ומפרקים אותו בעזרת מזלג לחוטים דקים. מערבבים עם הרוטב שנשאר בסיר.
תפוחי האדמה:
מועכים את תפוחי האדמה כך שיהיו ללא גושים כלל, מוסיפים שמן זית ומלח
הבצלים:
1. במחבת גדולה מחממים מעט שמן זית, מוסיפים את הבצלים החתוכים ונותנים להם כמה דקות, תהליך הקרמול לוקח בערך 8-10 דקות. מערבבים את הבצלים לאורך כל התהליך. לקראת הסוף מוסיפים את הסילאן ומצננים.
ההרכבה:
1. כאשר כל המרכיבים מוכנים לוקחים את הבצק מההתפחה ומוציאים לו את האוויר. מרדדים על משטח חלק וקורצים עיגול גדול בקוטר 20 ס”מ לפחות.
2. על כל עיגול מניחים תחילה את מחית תפוחי האדמה, אחר כך את הבצלים ולמעלה את הבשר המפורק. סוגרים את שני הצדדים ויוצרים עם הבצק שנותר בצדדים צורת בורג כדי שלא ייפתח באפייה.
3. מחממים תנור ל230 מעלות על חום גבוה ומכניסים את השמבורכ עם מעט קמח לאפייה קצרה של 15-20 דקות עד להזהבה.
- מומלץ להגיש עם צ’ימיצ’ורי, להכנתו: צרור כוסברה, פלפל חריף, מעט שמן זית ומלח. נעבד הכל במעבד המזון עם להב פלדה
- מומלץ להגיש חם
- ניתן לחמם את השמבורכ בתנור אם לא רוצים להגיש מיד