אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכון לשמבורכ מושלם: מאפה תפוחי אדמה ובשר מפורק

שמבורכ הוא מאפה שיש בו עולם ומלואו! מאפה שמרים שנאפה בחום גבוה, ממולא תפוח אדמה ומעל בשר מפורק עסיסי ומלא טעם. מאז שהכנתי את השמבורכ לראשונה הוא עבר כמה גרסאות עד שהגעתי לזו המדויקת והמושלמת ביותר

שיתוף המתכון

מרכיבים

לבצק:

  • חצי קילו קמח (500 גרם)
  • כף שמרים יבשים (10 גרם)
  • כף סוכר (12 גרם)
  • חצי כוס שמן (100) גרם
  • כוס ורבע מים פושרים (300 גרם)
  • חצי כף מלח (10 גרם)

לבשר:

  • חצי קילו בשר כתף מספר 5 \ אסאדו
  • חצי כף בהרט
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל
  • 6-8 שיני שום כתושות
  • כוס וחצי מים

לתפוחי האדמה:

  • 3 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים וקלופים
  • 2 כפות שמן זית
  • חצי כפית מלח
  • רבע כפית כורכום

לבצלים:

  • 3 בצלים חתוכים לרצועות
  • כף סילאן \ דבש

שלבי הכנה

מתחילים עם הבצק:

1. בקערה גדולה\ אל קערת המיקסר עם וו לישה מנפים את הקמח, מוסיפים שמרים, סוכר, שמן, מים ומתחילים לערבב. רק כאשר החומרים מתערבבים לחלוטין מוסיפים את המלח ומתחילים ללוש לפחות 8 דקות עד להיווצרות בצק אחיד וחלק.

2. מניחים את הבצק לתפיחה של שעה לפחות או עד להכפלת נפחו

הבשר:

  1. בסיר רחב ועמוק שמתאים לתנור מחממים 3 כפות שמן זית ומוסיפים את חתיכות הבשר. סוגרים אותו היטב מכל הצדדים. מוסיפים לסיר כוס וחצי מים, תבלינים ושיני שום
  2. מכסים את הסיר ומכניסים לתנור שחומם מראש ל150 מעלות למשך שעתיים – שלוש. בכל חצי שעה פותחים את הסיר ומסובבים את הבשר כך שלא יתייבש וכך פעם צד אחר ייגע במים. אם התנור חם מדי, מנמיכים את החום ל100 מעלות
  3. מוציאים את הבשר מהתנור אחרי הבישול, ומפרקים אותו בעזרת מזלג לחוטים דקים. מערבבים עם הרוטב שנשאר בסיר.

תפוחי האדמה:

  1. מועכים את תפוחי האדמה כך שיהיו ללא גושים כלל, מוסיפים שמן זית ומלח

הבצלים:

  1.  במחבת גדולה מחממים מעט שמן זית, מוסיפים את הבצלים החתוכים ונותנים להם כמה דקות, תהליך הקרמול לוקח בערך 8-10 דקות. מערבבים את הבצלים לאורך כל התהליך. לקראת הסוף מוסיפים את הסילאן ומצננים.

ההרכבה:

  1. כאשר כל המרכיבים מוכנים לוקחים את הבצק מההתפחה ומוציאים לו את האוויר. מחלקים לכדורים במשקל 150 גרם ומרדדים כל כדור על משטח עבודה מקומח. על כל עיגול מניחים תחילה את מחית תפוחי האדמה, אחר כך את הבצלים ולמעלה את הבשר המפורק. סוגרים את שני הצדדים ויוצרים עם הבצק שנותר בצדדים צורת בורג כדי שלא ייפתחו באפייה.
  2. מחממים תנור ל220-230 מעלות על טורבו ומכניסים את השמבורכ לאפייה קצרה 15-20 דקות עד להזהבה.

    כדאי שתדעו…

  • מומלץ להגיש עם צ'ימיצ'ורי \ טחינה
  • ניתן לחמם את השמבורכ בתנור אם לא רוצים להגיש מיד
  • ניתן להקפיא לפני האפייה ולאפות כשרוצים
  • ניתן למלא רק בבשר

 

גלריית תמונות

0 0 votes
דירוג מתכון
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
Bookmark (1)
Please login to bookmarkClose

No account yet? Register

הקופונים שלי

קופון לפוד אפיל (food appeal)

20% הנחה על כל החנות

מידע נוסף

קופון להני – heny

15% הנחה על כל מוצרי האתר

מידע נוסף

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן