אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found

מתכון לסמבוסק פיצה מקמח כוסמין

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

8 סמבוסקים גדולים

שיתוף המתכון

כל מי שגדל בבאר שבע ובסביבה מכיר את הסמבוסק הכי טעים בעיר של “הפינה החמה”. בתור ילדה האהוב עליי הכי בעולם היה סמבוסק פיצה מפוצץ גבינה מהבצק הכי מושלם בעולם! אז הכנתי בבית גרסה משלי לסמבוסק פיצה מקמח כוסמין כדי שיהיה קצת יותר בריא אבל עדיין טעם שיעשה לכם חשק לעוד ועוד…

מרכיבים:

  • 350 גרם קמח כוסמין מלא \ בהיר
  • 150 גרם קמח לבן
  • כף שמרים יבשים
  • כף סוכר
  • רבע כוס שמן זית
  • 1 וחצי – 2 וחצי כוסות מים פושרים
  • כף מלח
  • רוטב עגבניות מוכן לפסטה \ לשקשוקה
  • 200 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • תוספות שאוהבים
  • ביצה ושומשום מעל המאפים

אופן הכנה:

  1. לקערת המיקסר עם וו לישה ננפה קמח, נוסיף שמרים, סוכר, שמן זית, מים ונתחיל בלישה. אחרי שהחומרים מתאחדים, נוסיף את המלח ונלוש במיקסר 10 דקות לפחות. אם חסר מים או שמן זית אפשר לעצור מדי פעם ולראות שהבצק רך אך לא דביק מדי.
  2. נניח את הבצק להתפחה עד להכפלת הנפח במקום חמים.
  3. נוציא את האוויר מהבצק ונחלק לחתיכות של בערך 100-150 גרם. נרדד כל אחד מחלקי הבצק לעיגול גדול, נמרח רוטב, נפזר גבינה צהובה ומעל תוספות שאוהבים
  4. נסגור את הסמבוסק לצורת משולש כך שכל חלק יכסה את החלק האחר בבצק זאת כדי שהמאפה לא ייפתח באפייה
  5. נמרח את הסמבוסקים בביצה שמעורבבת עם מעט מים, ונפזר שומשום
  6. נאפה את הסמבוסקים בחום של 220 מעלות, טורבו, למשל 15 דקות או עד להזהבה
  • ניתן להשתמש רק בקמח לבן

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
קבל התראות
עדכן על
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים האחרונים בבלוג

פטריות ממולאות בשר ברוטב

אחד הסירים החגיגיים והמפתיעים, שילוב של פטריות עם בשר ברוטב מתקתק של בצלים וערמונים שאתם

אוסובוקו ובצלים ממולאים

אחד הסירים היותר טעימים שפשוט לא תפסיקו לאכול ממנו! השילוב של הבשר הרך עם הבצלים

נתח בריסקט עם ירקות שורש

אני יודעת שיש מלא מתכונים חגיגיים עכשיו, אבל את הנתח הזה אתם חייבים בשולחן שלכם!

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן