אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכון לסמבוסק פיצה מקמח כוסמין

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

8 סמבוסקים גדולים

שיתוף המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

כל מי שגדל בבאר שבע ובסביבה מכיר את הסמבוסק הכי טעים בעיר של "הפינה החמה". בתור ילדה האהוב עליי הכי בעולם היה סמבוסק פיצה מפוצץ גבינה מהבצק הכי מושלם בעולם! אז הכנתי בבית גרסה משלי לסמבוסק פיצה מקמח כוסמין כדי שיהיה קצת יותר בריא אבל עדיין טעם שיעשה לכם חשק לעוד ועוד…

מרכיבים:

  • 350 גרם קמח כוסמין מלא \ בהיר
  • 150 גרם קמח לבן
  • כף שמרים יבשים
  • כף סוכר
  • רבע כוס שמן זית
  • 1 וחצי – 2 וחצי כוסות מים פושרים
  • כף מלח
  • רוטב עגבניות מוכן לפסטה \ לשקשוקה
  • 200 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • תוספות שאוהבים
  • ביצה ושומשום מעל המאפים

אופן הכנה:

  1. לקערת המיקסר עם וו לישה ננפה קמח, נוסיף שמרים, סוכר, שמן זית, מים ונתחיל בלישה. אחרי שהחומרים מתאחדים, נוסיף את המלח ונלוש במיקסר 10 דקות לפחות. אם חסר מים או שמן זית אפשר לעצור מדי פעם ולראות שהבצק רך אך לא דביק מדי.
  2. נניח את הבצק להתפחה עד להכפלת הנפח במקום חמים.
  3. נוציא את האוויר מהבצק ונחלק לחתיכות של בערך 100-150 גרם. נרדד כל אחד מחלקי הבצק לעיגול גדול, נמרח רוטב, נפזר גבינה צהובה ומעל תוספות שאוהבים
  4. נסגור את הסמבוסק לצורת משולש כך שכל חלק יכסה את החלק האחר בבצק זאת כדי שהמאפה לא ייפתח באפייה
  5. נמרח את הסמבוסקים בביצה שמעורבבת עם מעט מים, ונפזר שומשום
  6. נאפה את הסמבוסקים בחום של 220 מעלות, טורבו, למשל 15 דקות או עד להזהבה
  • ניתן להשתמש רק בקמח לבן

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

דילוג לתוכן