אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found
מאפה קינמון רך

מתכון למאפה שמרים רך

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

10 מאפים גדולים

שיתוף המתכון

יום שישי בבוקר וכל הבית כבר מלא בריח של קינמון וחמאה…מאפה שמרים רך במילוי קינמון שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול! והחלק הכי הכי טעים נמצא למטה בסוכר שמתקרמלללל ונמס בפה בכל ביס. סרטון ההכנה המלא מחכה לכם בעמוד שלי באיסטגרם והמתכון המלא כאן

מרכיבים:

לבצק:

  • חצי קילו קמח
  • חצי כוס סוכר
  • חצי כף שמרים
  • 2 ביצים
  • חצי כוס מים
  • 100 גרם חמאה רכה
  • כפית תמצית וניל
  • קורט מלח

    למילוי:

  • 100 גרם חמאה רכה
  • 2 כפות קינמון
  • חצי כוס סוכר חום

אופן הכנה:

  1. אל קערת המיקסר עם וו לישה מנפים את הקמח. מוסיפים שמרים ומערבבים אותם בתוך הקמח. מוסיפים סוכר, ביצים, מים, תמצית וניל. מתחילים ללוש במהירות נמוכה עד להיווצרות בצק. רק אז מוסיפים את קוביות החמאה הרכה וממשיכים בתהליך. אחרי שהחמאה נטמעת בבצק נוסיף את המלח. אפשר ללוש בידיים או במיקסר- בשניהם התוצאה תהיה טובה. במידה ואתם מחליטים לבצע את הלישה בידיים, חשוב לעבד את הבצק עוד כמה דקות. במיקסר יש ללוש את הבצק לפחות 8 דקות במהירות נמוכה. אם חסר מים והבצק מעט יבש, הוסיפו קצת.
  2. כאשר הבצק הופך חלק ונעים למגע, נכסה אותו ונניח להתפחה בטמפ’ החדר במשך שעה – שעתיים. הבצק כבד עם כמות חמאה גדולה ולכן אל תצפו שיכפיל את נפחו אבל תוכלו לראות שהוא עולה בנפח.
  3. לאחר ההתפחה מוציאים את האוויר מהבצק, וחוצים אותו לשתיים. כל חלק יש לרדד לעלה גדול ודק כמה שאפשר על השיש. אם הבצק רך מדי, הוסיפו קמח למשטח העבודה.
  4. בקערה נערבב חמאה, קינמון וסוכר עד שיווצר לנו ממרח
  5. נמרח כל מלבן במילוי ונקפל את המלבן לחצי כאשר מה שנוצר לנו זה מלבן ארוך ומקופל.
  6. בעזרת סכין נחתוך את המלבן לרצועות בעובי 1 ס”מ
  7. ניקח 4 רצועות ונניח אותן כך: שתי רצועות מקבילות ומעליהן עוד שתי רצועות מקבילות כאשר אחת נמצאת כשחלק אחד שלה מתחת לרצועה והחלק השני שלה מעל הרצועה וכך גם בשניה. מה שנוצר היא צורת שתי וערב. את סרטון ההכנה המלא תוכלו למצוא בעמוד שלי
  8. נתחיל לארוג את הרצועות זו כלפי זו כאשר בכל פעם נתחיל מימין ושנסיים נעבור לשמאל עד שנוצר כדור
  9. נניח את המאפים על תבנית עם נייר אפייה ונניח להתפחה שניה במשך 20 דקות
  10. נכניס את המאפים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות בחום עליון תחתון למשך 25-30 דקות או עד להזהבה מוחלטת
  • ניתן לשפוך מלמעלה סירופ סוכר
  • אפשר להכין את המאפים גם בצורה אחרת כמו למשל שבלולי קינמון

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים האחרונים בבלוג

מאפה האלים בגרסה משודרגת

מנה קלילה קלה ומרשימה שמכינים באמת בחמש דקות, מינימום מצרכים וזה יוצא כל כך טעים!

לחם שום תלושותי

אני קוראת למתכון הזה: פחמימה מנחמת. לחם שום תלושותי שפשוט כיף לאכול, מלא בטעם והכי

חמוצים מהירים

זו צנצנת שאני ממליצה להכין בכל סופ”ש כך שהיא תישאר במקרר לכל השבוע. חמוצים מהירים

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן