חלה

מתכון לחלה לשבת: המתכון המושלם

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

3 חלות בינונית \ 2 חלות גדולות

שיתוף המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

כבר אמרתי שאני חולה על בצק? אני חולה על בצק! אני אוהבת להכין מאפים וכל מה שקשור אליהם. המגע של הבצק והטעם שלו.. לא עומדת בפיתוי. אז הנה לכם בלי הרבה דיבורים מתכון לחלה מושלמת לשבת. קלה להכנה, בלי ביצים ובלי יותר מדי התעסקות. קדימה לעבודה

מרכיבים:

  • קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 4 כפות סוכר
  • חצי כוס שמן
  • 2-3 כוסות מים פושרים
  • 2 כפות דבש
  • כף מלח
  • ביצה טרופה לציפוי
  • שומשום לציפוי

 

לגרסה הטבעונית:

הורידו את הדבש מהמתכון \ הוסיפו במקומו סילאן. במקום ביצה ניתן למרוח מים עם מעט סילאן על החלה לפני הכנסתה לתנור

אופן הכנה:

  1. לקערת המיקסר מנפים קמח, מוסיפים שמרים, שמן, מים, סוכר ודבש (ללא המלח עדיין).
  2. מתחילים ללוש עד להיווצרות בצק, ומוסיפים את המלח אחרי שהחומרים התערבבו. את הבצק אפשר כמובן להכין גם ביד ללא המיקסר, אך הפעולה תיקח קצת יותר זמן. כמו שאמרתי בשאר מתכוני האפייה, לבצק יש אופי משלו. כל בצק תלוי בטמפרטורה ובעוד מדדים ולכן כמויות המים והשמן אינן מדויקות. תחושו אותו ולאט לאט תדעו מה צריך להוסיף בהדרגה.
  3. אחרי שהבצק הופך מגובש וחלק, ושהוא עבר לישה של 7 דקות במיקסר לפחות או לישה של עשר דקות בידיים, מכסים אותו ומניחים במקום חמים למשך שעה לפחות או עד שמכפיל את נפחו.
  4. מוציאים את הבצק מההתפחה ומהקערה ומוציאים לו את האוויר.
  5. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. כל אחד מהשלושה חלקים מחלקים לשלוש חתיכות. ומתחילים ליצור את הצמה: כדי ליצור נפח בחלה, מומלץ לרדד כל חלק לעלה דק וממנו ליצור את הנחש. הפעולה הזאת גורמת לבועות אוויר גדולות יותר באפייה ולאווריריות החלה.
  6. לאחר שנוצרו שלושה נחשים, מכינים צמה ומניחים בתבנית להתפחה שנייה למשך רבע שעה בצורה הסופית.
  7. מחממים תנור ל180 מעלות. לפני הכניסה לתנור מצפים את הבצק בביצה ובשומשום ומכניסים לתנור למשך חצי שעה לפחות או עד שהחלה מוכנה.

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן