אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

עלי גפן

מתכון לעלי גפן ממולאים

מוכנים? כי להכין עלי גפן זה באמת לא מסובך כמו שחשבתם! הכי קל בעולם וזו העונה של עלי הגפן הטריים אז תשמרו את הריל וכנסו להכין סיר מושלמי כזה!

שיתוף המתכון

מרכיבים

  • כוס וחצי אורז עגול
  • חצי צרור פטרוזיליה
  • 20-30 עלי נענע
  • חצי כף בהרט
  • מלח, פלפל
  • 2 עגבניות מגורדות
  • 2 שיני שום
  • בצל קצוץ
  • 2 כפות שמן זית
  • 30-40 עלי גפן טריים
  • רבע כוס סילאן
  • 2 כפות רכז רימונים
  • מיץ משני לימונים לפחות
  • עגבניה חתוכה לפרוסות

שלבי המתכון צולמו בוידאו לרשתות החברתיות

למעבר לוידאו

שלבי הכנה

  1. את האורז נשטוף היטב ונבשל עם 2 וחצי כוסות מים ל10 דקות בלבד. התהליך הזה יבטיח שהאורז יהיה רך מאוד בתוך עלי הגפן ואל תוותרו עליו!
  2. את הבצל נקצוץ ונטגן עד להשחמה
  3. נעביר לקערה את האורז, ונוסיף את הבצל, פטרוזיליה קצוצה, נענע קצוצה, תבלינים, שום כתוש, עגבניות מגורדות ושמן זית. נערבב הכל היטב
  4. את עלי הגפן הטריים נחלוט במים רותחים עד שהם משנים את הגוון שלהם ונוציא למסננת. נייבש אותם מעט
  5. על משטח עבודה נקי נניח כל פעם עלי גפן, נניח חצי כף מלית ונגלגל היטב ומהודק כפי שאני מדגישה בסרטון
  6. בסיר רחב נסדר שמן זית, תחתית עלי גפן ועגבניות פרוסות ומעל נניח את עלי הגפן המגולגלים. נשפוך מעל מים עם רבע כוס סילאן, מיץ לימון ו2 כפות רכז רימונים. המים צריכים לכסות את העלים אבל לא להציף את הסיר! נניח מעל צלחת הפוכה ונביא לרתיחה. ננמיך את האש ונבשל שעה וחצי לפחות. מומלץ להוסיף מיץ לימון מלמעלה. הכי טעים לאכול יום למחרת!

גלריית תמונות

0 0 votes
דירוג מתכון
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
Bookmark (1)
Please login to bookmarkClose

No account yet? Register

הקופונים שלי

קופון לפוד אפיל (food appeal)

20% הנחה על כל החנות

מידע נוסף

קופון להני – heny

15% הנחה על כל מוצרי האתר

מידע נוסף

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן