אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

עלי גפן

מתכון לעלי גפן ממולאים

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

30-40 עלי גפן

שיתוף המתכון

מוכנים? כי להכין עלי גפן זה באמת לא מסובך כמו שחשבתם! הכי קל בעולם וזו העונה של עלי הגפן הטריים אז תשמרו את הריל וכנסו להכין סיר מושלמי כזה!

מרכיבים:

  • כוס וחצי אורז עגול
  • חצי צרור פטרוזיליה
  • 20-30 עלי נענע
  • חצי כף בהרט
  • מלח, פלפל
  • 2 עגבניות מגורדות
  • 2 שיני שום
  • בצל קצוץ
  • 2 כפות שמן זית
  • 30-40 עלי גפן טריים
  • רבע כוס סילאן
  • 2 כפות רכז רימונים
  • מיץ משני לימונים לפחות
  • עגבניה חתוכה לפרוסות

אופן הכנה:

  1. את האורז נשטוף היטב ונבשל עם 2 וחצי כוסות מים ל10 דקות בלבד. התהליך הזה יבטיח שהאורז יהיה רך מאוד בתוך עלי הגפן ואל תוותרו עליו!
  2. את הבצל נקצוץ ונטגן עד להשחמה
  3. נעביר לקערה את האורז, ונוסיף את הבצל, פטרוזיליה קצוצה, נענע קצוצה, תבלינים, שום כתוש, עגבניות מגורדות ושמן זית. נערבב הכל היטב
  4. את עלי הגפן הטריים נחלוט במים רותחים עד שהם משנים את הגוון שלהם ונוציא למסננת. נייבש אותם מעט
  5. על משטח עבודה נקי נניח כל פעם עלי גפן, נניח חצי כף מלית ונגלגל היטב ומהודק כפי שאני מדגישה בסרטון
  6. בסיר רחב נסדר שמן זית, תחתית עלי גפן ועגבניות פרוסות ומעל נניח את עלי הגפן המגולגלים. נשפוך מעל מים עם רבע כוס סילאן, מיץ לימון ו2 כפות רכז רימונים. המים צריכים לכסות את העלים אבל לא להציף את הסיר! נניח מעל צלחת הפוכה ונביא לרתיחה. ננמיך את האש ונבשל שעה וחצי לפחות. מומלץ להוסיף מיץ לימון מלמעלה. הכי טעים לאכול יום למחרת!

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן