אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found
אלפחורס הוואנה

מתכון לאלפחורס הוואנה

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

20 עוגיות גדולות

שיתוף המתכון

בפעם הראשונה שאכלתי אלפחורס הוואנה בארגנטינה התאהבתי מיד. עוגיה רכה במילוי ריבת חלב ובציפוי שוקולד. שלמות! הכנתי את הגרסה הביתית ויצא ווואווו רציני! העוגיה הכי יפה וטעימה שתכינו בוודאות. היא לא הכי קלה להכנה ויש לה די הרבה שלבים אבל התוצאה פשוט מושלמת

מרכיבים:

  • 360 גרם קמח
  • 100 גרם קרונפלור
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 15 גרם קקאו שופרסל
  • 180 גרם חמאה בטמפ׳ החדר
  • 150 גרם סוכר
  • 2 ביצים
  • כפית תמצית וניל
  • 1 כף דבש
  • מעט גרידת תפוז

למילוי וציפוי:

  • קופסת ריבת חלב שופרסל
  • 300 גרם שוקולד מריר שופרסל

אופן הכנה:

  1. אל קערה נכניס את החומרים היבשים: קמח, קקאו, א. אפיה, א. סודה לשתיה, קקאו וקרונפלור. נערבב ונניח בצד
  2. לקערה נפרדת נכניס חמאה וסוכר ונקציף עם מיקסר ידני. נוסיף ביצים, וניל, דבש ותפוז ונערבב היטב במיקסר הידני. נעביר את היבשים לקערת הרטובים ונערבב עד להיווצרות בצק. נשטח לדיסקית ונעטוף בניילון נצמד. נכניס למקפיא לחצי שעה.
  3. נוציא את הבצק, נחלק לשני חלקים, נרדד את הבצק לעובי של קצת פחות מחצי ס״מ. נקרוץ עיגולים של 4-5 ס”מ ונעביר לתבנית עם נייר אפייה. מומלץ להכניס את העוגיות לרבע שעה למקרר לפני האפייה. נאפה בטורבו על 180 מעלות למשך 6 דק׳. נצנן היטב את העוגיות
  4. נמלא בריבת חלב בנדיבות, אפשר עם שקית זילוף ואפשר ללא. נניח עוד עוגיה ונסגור לסנדוויץ. מומלץ למרוח את ריבת החלב גם מסביב
  5. נמיס 300 גרם שוקולד עם 2 כפות שמן. נכניס כל עוגייה לשוקולד, נצפה ונניח לקירור מוחלט.
  • העוגיות נשמרות במקרר היטב
  • יוצאות במתכון עוגיות גדולות מאוד

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
קבל התראות
עדכן על
guest
2 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
אסתי

תודההההההההה הולכת.להכין אעדכן ❤️❤️❤️

המתכונים האחרונים בבלוג

פטריות ממולאות בשר ברוטב

אחד הסירים החגיגיים והמפתיעים, שילוב של פטריות עם בשר ברוטב מתקתק של בצלים וערמונים שאתם

אוסובוקו ובצלים ממולאים

אחד הסירים היותר טעימים שפשוט לא תפסיקו לאכול ממנו! השילוב של הבשר הרך עם הבצלים

נתח בריסקט עם ירקות שורש

אני יודעת שיש מלא מתכונים חגיגיים עכשיו, אבל את הנתח הזה אתם חייבים בשולחן שלכם!

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן