אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

אלפחורס הוואנה

מתכון לאלפחורס הוואנה

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

20 עוגיות גדולות

שיתוף המתכון

בפעם הראשונה שאכלתי אלפחורס הוואנה בארגנטינה התאהבתי מיד. עוגיה רכה במילוי ריבת חלב ובציפוי שוקולד. שלמות! הכנתי את הגרסה הביתית ויצא ווואווו רציני! העוגיה הכי יפה וטעימה שתכינו בוודאות. היא לא הכי קלה להכנה ויש לה די הרבה שלבים אבל התוצאה פשוט מושלמת

מרכיבים:

  • 360 גרם קמח
  • 100 גרם קרונפלור
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 15 גרם קקאו שופרסל
  • 180 גרם חמאה בטמפ׳ החדר
  • 150 גרם סוכר
  • 2 ביצים
  • כפית תמצית וניל
  • 1 כף דבש
  • מעט גרידת תפוז

למילוי וציפוי:

  • קופסת ריבת חלב שופרסל
  • 300 גרם שוקולד מריר שופרסל

אופן הכנה:

  1. אל קערה נכניס את החומרים היבשים: קמח, קקאו, א. אפיה, א. סודה לשתיה, קקאו וקרונפלור. נערבב ונניח בצד
  2. לקערה נפרדת נכניס חמאה וסוכר ונקציף עם מיקסר ידני. נוסיף ביצים, וניל, דבש ותפוז ונערבב היטב במיקסר הידני. נעביר את היבשים לקערת הרטובים ונערבב עד להיווצרות בצק. נשטח לדיסקית ונעטוף בניילון נצמד. נכניס למקפיא לחצי שעה.
  3. נוציא את הבצק, נחלק לשני חלקים, נרדד את הבצק לעובי של קצת פחות מחצי ס״מ. נקרוץ עיגולים של 4-5 ס”מ ונעביר לתבנית עם נייר אפייה. מומלץ להכניס את העוגיות לרבע שעה למקרר לפני האפייה. נאפה בטורבו על 180 מעלות למשך 6 דק׳. נצנן היטב את העוגיות
  4. נמלא בריבת חלב בנדיבות, אפשר עם שקית זילוף ואפשר ללא. נניח עוד עוגיה ונסגור לסנדוויץ. מומלץ למרוח את ריבת החלב גם מסביב
  5. נמיס 300 גרם שוקולד עם 2 כפות שמן. נכניס כל עוגייה לשוקולד, נצפה ונניח לקירור מוחלט.
  • העוגיות נשמרות במקרר היטב
  • יוצאות במתכון עוגיות גדולות מאוד

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן