אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

בגט

מתכון לבגט קלאסי בקלות

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

4 בגטים

שיתוף המתכון

יש איזה דיבור כזה, שבגט זה משהו שממש קשה להכין! אז אני הולכת לגלות לכם את האמת: בגט קלאסי הוא ממש קל להכנה! 4 מרכיבים בלבד, קצת סבלנות וזה שלכם. בגט קלאסי חם כמו במאפייה… אין מושלם כמו זה

מרכיבים:

  • 500 גרם קמח לחם \ קמח לבן רגיל
  • חצי כף שמרים יבשים
  • 300 מ”ל מים פושרים (כוס = 240 מ”ל)
  • כף שטוחה מלח

    להברשה:

  • קערית מים עם מעט מלח

אופן הכנה:

  1. אל קערת המיקסר עם וו לישה נכניס קמח, שמרים ונערבב. נוסיף מים (לא את כל הכמות) ומלח ונתחיל ללוש במהירות איטית. נגביר את המהירות מעט עד שכל החומרים יתגבשו לבצק וננמיך את המהירות. נוסיף מים אם צריך בהדרגה. נלוש את הבצק לפחות 7 דקות עד שנוצר בצק רך שלא נקרע
  2. נאסוף את הבצק לכדור ונניח בקערה נקייה. הבצק מעט דביק וזה בסדר. נעבוד עם ידיים מעט משומנות או רטובות. נכסה את הבצק וניתן לו לתפוח עד להכפלת הנפח לפחות שעה
  3. נוציא את האוויר מהבצק ונחלק ל4 חלקים שווים. כל חלק נשטח למלבן קטן ונתחיל לקפל פנימה למתיחת הבצק עד להיווצרות כדור מתוח (דוגמה לתהליך אפשר לראות בסרטון באינסטגרם). נניח את ארבעת הכדורים שנוצרו בצד ונכסה למשך 20 דקות
  4. ניקח כל חלק ונשטח למלבן תוך הוצאת האוויר מהבצק. נקפל חצי מהבצק לאמצע ובעזרת כריות הידיים נהדק את הבצק. נחזור על הפעולה גם מהצד השני ובעצם נסגור כך את הבצק לנחש ארוך. נרדד את הנחש כדי שיארך.
  5. נעביר את הבצק לתבנית לאפיית בגטים או לרשת סיליקון מחוררת. נכסה במגבת למשך רבע שעה – חצי שעה
  6. נחרוץ בעזרת להב חד חריצים בבגט כדי שהבגט לא ייקרע בתנור. נבריש כל בגט במים עם מעט מלח מה שייתן גוון זהוב לבגט
  7. נחמם את התנור ל250 מעלות בטורבו ובתחתית נשים תבנית עם מים חמים. כשהתנור חם ומלא באדים נכניס את הבגטים לאפייה עד שהם זהובים
  8. נאכל רק שהבצק מצטנן מעט

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן