אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found

מתכון לסמבוסק חומוס

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

שיתוף המתכון

סמבוסק חומוס עיראקי!
אין מישהו שבא ממשפחה עיראקית ולא גדל עם הסמבוסק הזה ביד. בוודאות. וזה הכי טעים בעולם. הכנתי לכם את הגרסה הקלה שלא דורשת יותר מדי מאמץ ובאמת שהטעם שווה הכל! אפשר להכין אותם בגרסה אפויה שהיא מושלמת לא פחות ותוכלו לראות אותה בתמונות. ככה תכינו סמבוסק עיראקי מדהים:

מרכיבים:

לבצק

  • חצי קילו קמח
  • כפית שמרים יבשים
  • כפית סוכר
  • כף חומץ
  • 5 כפות שמן זית
  • חצי כוס מי חומוס (ממי ההשרייה או מים בקופסת השימורים)
  • כוס מים פושרים
  • כפית מלח

למילוי

  • 2 קופסאות שימורי חומוס
  • 2 בצלים בינוניים
  • כפית כמון
  • כפית פפריקה מתוקה
  • כפית בהרט
  • חצי כפית מלח ופלפל

אופן הכנה:

  1. נחתוך 2 בצלים גדולים לקוביות קטנות
  2. נפתח שתי קופסאות שימורים של גרגירי חומוס ונעביר למסננת עד שכל הנוזלים יצאו – נשמור את מי החומוס בצד! נעביר לנינג’ה או מעבד מזון ונטחן היטב את החומוס. אני אוהבת שהוא טחון גס יחסית
  3. במחבת נחמם 2-3 כפות שמן ונטגן את הבצל. נוסיף את החומוס הטחון. נוסיף את התבלינים ונערבב הכל היטב. בשלב הזה נוסיף 2-3 כפות ממי החומוס עד שהכל יהיה במרקם עיסתי ולא רטוב מדי. נסיר את המלית מהאש ונצנן אותה בצד היטב
  4. אל קערת מיקסר עם וו לישה נכניס קמח, שמרים, סוכר, שמן זית, חומץ, חצי כוס מי חומוס. נערבב הכל ובהדרגה נוסיף כוס מים. נראה אם הבצק זקוק לעוד מים ונוסיף במידת הצורך. לאחר 2 דקות כשהבצק התגבש נוסיף את המלח ונמשיך בלישה של לפחות 5 דקות עד שנוצר בצק גמיש ורך
  5. נעביר את הבצק לקערה מעט משומנת, נכסה בניילון ונתפיח בערך שעה-שעה וחצי או עד להכפלת הנפח
  6. נוציא את האוויר מהבצק ונחלק לכדורים של 50-60 גרם. נשטח כל כדור בעזרת מערוך, נניח כף גדושה מהמילוי, נסגור לחצי סהר ונהדק היטב. מומלץ להסיר את השוליים עם חותכן פיצה. נניח על תבנית את כל הסמבוסקים הממולאים
  7. נחמם במחבת שמן בגובה ס”מ ונטגן את הסמבוסקים משני הצדדים היטב
  • ניתן לאפות את הסמבוסקים – מרחו עליהם שמן והכניסו לתנור שחומם מראש בטורבו ל180 מעלות עד להזהבה

שיתוף המתכון

דירוג ממוצע 5 / 5. כמות דירוגים 3

עדיין לא דירגו את הכתבה / מתכון, דרגו אותו :)

קבל התראות
עדכן על
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים האחרונים בבלוג

פנקייק מושלם

בכל שבת אצלנו יש נוהל שבת! בלילה מהירה ופנקייקים מושלמים ומפנקים. כל אחד בוחר את

תבשיל אוסובוקו חגיגי

התבשיל הכי חגיגי שיהיה על שולחן החג שלכם, נתח אוסובוקו מרשים שמתבשל ביין אדום ביחד

עוף בדבש בתבנית אחת

זה המתכון שאתם חייבים בשולחן החג שלכם! העוף יוצא עסיסי מאוד, אני השתמשתי בפרגיות עם

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן