אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found

מתכון לסמבוסק חומוס

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

שיתוף המתכון

סמבוסק חומוס עיראקי!
אין מישהו שבא ממשפחה עיראקית ולא גדל עם הסמבוסק הזה ביד. בוודאות. וזה הכי טעים בעולם. הכנתי לכם את הגרסה הקלה שלא דורשת יותר מדי מאמץ ובאמת שהטעם שווה הכל! אפשר להכין אותם בגרסה אפויה שהיא מושלמת לא פחות ותוכלו לראות אותה בתמונות. ככה תכינו סמבוסק עיראקי מדהים:

מרכיבים:

לבצק

  • חצי קילו קמח
  • כפית שמרים יבשים
  • כפית סוכר
  • כף חומץ
  • 5 כפות שמן זית
  • חצי כוס מי חומוס (ממי ההשרייה או מים בקופסת השימורים)
  • כוס מים פושרים
  • כפית מלח

למילוי

  • 2 קופסאות שימורי חומוס
  • 2 בצלים בינוניים
  • כפית כמון
  • כפית פפריקה מתוקה
  • כפית בהרט
  • חצי כפית מלח ופלפל

אופן הכנה:

  1. נחתוך 2 בצלים גדולים לקוביות קטנות
  2. נפתח שתי קופסאות שימורים של גרגירי חומוס ונעביר למסננת עד שכל הנוזלים יצאו – נשמור את מי החומוס בצד! נעביר לנינג’ה או מעבד מזון ונטחן היטב את החומוס. אני אוהבת שהוא טחון גס יחסית
  3. במחבת נחמם 2-3 כפות שמן ונטגן את הבצל. נוסיף את החומוס הטחון. נוסיף את התבלינים ונערבב הכל היטב. בשלב הזה נוסיף 2-3 כפות ממי החומוס עד שהכל יהיה במרקם עיסתי ולא רטוב מדי. נסיר את המלית מהאש ונצנן אותה בצד היטב
  4. אל קערת מיקסר עם וו לישה נכניס קמח, שמרים, סוכר, שמן זית, חומץ, חצי כוס מי חומוס. נערבב הכל ובהדרגה נוסיף כוס מים. נראה אם הבצק זקוק לעוד מים ונוסיף במידת הצורך. לאחר 2 דקות כשהבצק התגבש נוסיף את המלח ונמשיך בלישה של לפחות 5 דקות עד שנוצר בצק גמיש ורך
  5. נעביר את הבצק לקערה מעט משומנת, נכסה בניילון ונתפיח בערך שעה-שעה וחצי או עד להכפלת הנפח
  6. נוציא את האוויר מהבצק ונחלק לכדורים של 50-60 גרם. נשטח כל כדור בעזרת מערוך, נניח כף גדושה מהמילוי, נסגור לחצי סהר ונהדק היטב. מומלץ להסיר את השוליים עם חותכן פיצה. נניח על תבנית את כל הסמבוסקים הממולאים
  7. נחמם במחבת שמן בגובה ס”מ ונטגן את הסמבוסקים משני הצדדים היטב
  • ניתן לאפות את הסמבוסקים – מרחו עליהם שמן והכניסו לתנור שחומם מראש בטורבו ל180 מעלות עד להזהבה

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
קבל התראות
עדכן על
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים האחרונים בבלוג

פטריות ממולאות בשר ברוטב

אחד הסירים החגיגיים והמפתיעים, שילוב של פטריות עם בשר ברוטב מתקתק של בצלים וערמונים שאתם

אוסובוקו ובצלים ממולאים

אחד הסירים היותר טעימים שפשוט לא תפסיקו לאכול ממנו! השילוב של הבשר הרך עם הבצלים

נתח בריסקט עם ירקות שורש

אני יודעת שיש מלא מתכונים חגיגיים עכשיו, אבל את הנתח הזה אתם חייבים בשולחן שלכם!

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן