אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכון לבייגלה ירושלמי: הדבר האמיתי

מי כאן לא טעם בייגלה ירושלמי בחייו והטעם של הלחם הטרי המפוצץ שומשום נתקע לו בפה? הנה לכם הזדמנות להכין בייגלה ירושלמי מקורי, ביתי, טעים ובאמת קל להכנה.

שיתוף המתכון

מרכיבים

לבצק:

  • קילו קמח
  • 3 כפיות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 4\1 כוס שמן
  • כף מלח
  • 3-3.5 כוסות מים פושרים

לציפוי:

  • שקית שומשום \ זעתר
  • חלב \ מים

שלבי הכנה

  1. מערבבים את כל חומרי הבצק בקערה גדולה. אני ממליצה לנפות את הקמח תחילה, מה שמעניק לבצק אווריריות וגמישות. את המלח מוסיפים בסוף ולאחר שהתחלתם ללוש את כל חומרי הבצק. את הבצק ניתן להכין במיקסר עם וו לישה או ביד. הלישה ביד תיקח יותר זמן, אך למי שאוהב כמוני לחוש את הבצק זה יכול להיות פתרון מעולה אם אין לכם מיקסר.
  2. לאחר שלשנו את הבצק עד להיווצרות מרקם חלק נניח את הבצק בקערה משומנת להתפחה למשך שעה לפחות או עד להכפלת הנפח
  3. מוציאים מהבצק את האוויר ומחלקים לכדורים שווים. כדי ליצור את החור בבייגלה, לוקחים כל כדור ויוצרים חור באמצע באמצעות הידיים, מרחיבים את החור עד לצורה הרצויה. כעת נוצרה לנו צורת הבייגלה.
  4. במקביל, בקערה גדולה מחממים כוס חלב עם כוס מים / רק מים אם תרצו גרסה לא חלבית ומכבים את האש. החלב צריך להיות חם אך לא רותח. בקערה נפרדת מניחים שומשום
  5.  לוקחים כל בייגלה וטובלים למשך פחות מדקה בסיר עם החלב והמים,מוציאים את הבייגלה ישירות לקערת השומשום, מצפים את הבייגלה מכל הצדדים ומניחים בתבנית עם נייר אפייה. כעת צורת הבצק זזה מעט אך אל תדאגו, באפייה הם מקבלים את צורתם המדויקת והרצויה. ובכלל, הבייגלה לא צריך להיות זהה או מדויק- זה הרי כל היופי שבו
  6. כדי שהחור באמצע הבייגלה לא ייסגר בעת האפייה כתוצאה מהתפיחה, על גבי תבנית האפייה נרחיב את החור של הבייגלה יותר.
  7. נמתין 20 דקות שהבייגלה יקבלו את ההתפחה השנייה, רצוי לכסות את הבייגלה במגבת.
  8. מכניסים לתנור שחומם מראש למשך 25-40 דקות על 180 מעלות. מצננים מעט וטורפים!
הערות:
  • ניתן לצפות את הבצק בזעתר, פרג או כל דבר אחר שאתם אוהבים.
  • מומלץ לצנן את הבייגלה מעט לאחר שהוא יוצא מהתנור.
  • ניתן להחליף את החלב במים לקבלת מתכון פרווה
  • אם אתם לא מגישים את הבייגלה מיד, ניתן לקרר אותו ולחמם לאחר מכן חצי דקה במיקרוגל

גלריית תמונות

0 0 votes
דירוג מתכון
guest
2 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
מירב

האם אפשר להכין אותו עם קמח כוסמין 80 אחוז במקום הלבן או להחליף חלק ממנו?

Bookmark (0)
Please login to bookmarkClose

No account yet? Register

הקופונים שלי

קופון לפוד אפיל (food appeal)

20% הנחה על כל החנות

מידע נוסף

קופון להני – heny

15% הנחה על כל מוצרי האתר

מידע נוסף

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן