- נערבב את כל חומרי הרוטב בקערה. נניח את הנתח שלנו בתבנית ונמרח ברוטב היטב מכל הצדדים. ניתן לנתח לנוח עם הרוטב בין שעה-4 שעות או לילה במקרר. אם הנתח יהיה כל הלילה במקרר כדאי להוציא אותו כשעה לפני ההכנסה לתנור כדי שהוא יצטנן לטמפ’ החדר
- נחתוך תפוחי אדמה לחצאים ונניח על תבנית עם שמן זית כאשר החלק החצוי מונח על התבנית. נפזר מלח גס ורוזמרין. מעל התבנית נניח רשת תנור
- נניח את הנתח שלנו מעל הרשת וכעת לשלב החשוב – צליית הנתח. תחילה, נכניס את נתח שלנו יחד עם תפוחי האדמה לצלייה וסגירה של עשר דקות בחום של 230 מעלות. התנור צריך להיות חם כאשר הנתח נכנס
- כעת, אחרי עשר דקות ננמיך את חום התנור ל160 מעלות בחום עליון תחתון והכלל הוא שעל כל קילו בשר נאפה את הנתח 25 דקות לקבלת נתח מדיום-מדיום וול. אם תרצו להיות מאוד מדויקים כדאי למדוד את חום הבשר שצריך להיות באזור 55-58 מעלות לנתח המושלם
- כשהנתח מוכן נוציא אותו מהתנור וניתן לו לנוח 20 דק’ לפחות, זאת כדי שכל הנוזלים יתייצבו בתוכו
- נפרוס את הנתח לפרוסות דקות ונגיש עם תפוחי האדמה לשולחן
הזמנים המפורטים:
לנתח במשקל קילו:
25 דקות + 10 דקות של צלייה התחלתית
לנצח במשקל 2 קילו:
50-55 דקות + 10 דקות של צלייה התחלתית
נראה מושלם!
בהחלט אכין בחג. תודה רבה😊