אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכון לרוסטביף סינטה חגיגי

אני מבטיחה לכם שברגע שתגישו את המנה הזו למרכז השולחן אין אחד ואחת שלא יגידו וואו! הנתח פשוט להכנה והחיתוך שלו במרכז השולחן מרשים ביותר. לא תאמינו כמה זה קל להכנה ואיזה רך וטעים הנתח יוצא! הנתח המומלץ ביותר להכנת רוסטביף – נתח בשר שנצלה בתנור, הוא סינטה, אבל תוכלו לעשות את אותה המנה ושהיא תצא לא פחות מדהימה גם עם שייטל או שפיץ צ'אך. זמני ההכנה המפורטים מופיעים בהמשך המתכון וזה בהחלט החלק הכי חשוב שיבטיח את עסיסיות הנתח

שיתוף המתכון

מרכיבים

  • נתח סינטה\ שייטל \ שפיץ צ'אך במשקל של מעל 1.5
  • 5 כפות חרדל גרגירים
  • 2 כפיות שום כתוש
  • 3 כפות דבש
  • כף תבלין ראס אל חנות \ תבלין גריל
  • מלח, פלפל
  •  רבע כוס שמן זית
  • 15-20 תפוחי אדמה
  • כף מלח גס
  • 2 גבעולי רוזמרין טרי
  • שמן זית

שלבי הכנה

  1. נערבב את כל חומרי הרוטב בקערה. נניח את הנתח שלנו בתבנית ונמרח ברוטב היטב מכל הצדדים. ניתן לנתח לנוח עם הרוטב בין שעה-4 שעות או לילה במקרר. אם הנתח יהיה כל הלילה במקרר כדאי להוציא אותו כשעה לפני ההכנסה לתנור כדי שהוא יצטנן לטמפ' החדר
  2. נחתוך תפוחי אדמה לחצאים ונניח על תבנית עם שמן זית כאשר החלק החצוי מונח על התבנית. נפזר מלח גס ורוזמרין. מעל התבנית נניח רשת תנור
  3. נניח את הנתח שלנו מעל הרשת וכעת לשלב החשוב – צליית הנתח. תחילה, נכניס את נתח שלנו יחד עם תפוחי האדמה לצלייה וסגירה של עשר דקות בחום של 230 מעלות. התנור צריך להיות חם כאשר הנתח נכנס
  4. כעת, אחרי עשר דקות ננמיך את חום התנור ל160 מעלות בחום עליון תחתון והכלל הוא שעל כל קילו בשר נאפה את הנתח 25 דקות לקבלת נתח מדיום-מדיום וול. אם תרצו להיות מאוד מדויקים כדאי למדוד את חום הבשר שצריך להיות באזור 55-58 מעלות לנתח המושלם
  5. כשהנתח מוכן נוציא אותו מהתנור וניתן לו לנוח 20 דק' לפחות, זאת כדי שכל הנוזלים יתייצבו בתוכו
  6. נפרוס את הנתח לפרוסות דקות ונגיש עם תפוחי האדמה לשולחן
הזמנים המפורטים: לנתח במשקל קילו: 25 דקות + 10 דקות של צלייה התחלתית לנצח במשקל 2 קילו: 50-55 דקות + 10 דקות של צלייה התחלתית

גלריית תמונות

0 0 votes
דירוג מתכון
guest
3 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
חיים

נראה מושלם!
בהחלט אכין בחג. תודה רבה😊

שרה

נראה טיללללללל
הכנסתי לתנור בוא נראה איך יצא…

Bookmark (1)
Please login to bookmarkClose

No account yet? Register

הקופונים שלי

קופון לפוד אפיל (food appeal)

20% הנחה על כל החנות

מידע נוסף

קופון להני – heny

15% הנחה על כל מוצרי האתר

מידע נוסף

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן