אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found

מתכון לרוסטביף סינטה חגיגי

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

8-10 מנות

שיתוף המתכון

אני מבטיחה לכם שברגע שתגישו את המנה הזו למרכז השולחן אין אחד ואחת שלא יגידו וואו! הנתח פשוט להכנה והחיתוך שלו במרכז השולחן מרשים ביותר. לא תאמינו כמה זה קל להכנה ואיזה רך וטעים הנתח יוצא! הנתח המומלץ ביותר להכנת רוסטביף – נתח בשר שנצלה בתנור, הוא סינטה, אבל תוכלו לעשות את אותה המנה ושהיא תצא לא פחות מדהימה גם עם שייטל או שפיץ צ’אך. זמני ההכנה המפורטים מופיעים בהמשך המתכון וזה בהחלט החלק הכי חשוב שיבטיח את עסיסיות הנתח

מרכיבים:

  • נתח סינטה\ שייטל \ שפיץ צ’אך במשקל של מעל 1.5
  • 5 כפות חרדל גרגירים
  • 2 כפיות שום כתוש
  • 3 כפות דבש
  • כף תבלין ראס אל חנות \ תבלין גריל
  • מלח, פלפל
  •  רבע כוס שמן זית
  • 15-20 תפוחי אדמה
  • כף מלח גס
  • 2 גבעולי רוזמרין טרי
  • שמן זית

אופן הכנה:

  1. נערבב את כל חומרי הרוטב בקערה. נניח את הנתח שלנו בתבנית ונמרח ברוטב היטב מכל הצדדים. ניתן לנתח לנוח עם הרוטב בין שעה-4 שעות או לילה במקרר. אם הנתח יהיה כל הלילה במקרר כדאי להוציא אותו כשעה לפני ההכנסה לתנור כדי שהוא יצטנן לטמפ’ החדר
  2. נחתוך תפוחי אדמה לחצאים ונניח על תבנית עם שמן זית כאשר החלק החצוי מונח על התבנית. נפזר מלח גס ורוזמרין. מעל התבנית נניח רשת תנור
  3. נניח את הנתח שלנו מעל הרשת וכעת לשלב החשוב – צליית הנתח. תחילה, נכניס את נתח שלנו יחד עם תפוחי האדמה לצלייה וסגירה של עשר דקות בחום של 230 מעלות. התנור צריך להיות חם כאשר הנתח נכנס
  4. כעת, אחרי עשר דקות ננמיך את חום התנור ל160 מעלות בחום עליון תחתון והכלל הוא שעל כל קילו בשר נאפה את הנתח 25 דקות לקבלת נתח מדיום-מדיום וול. אם תרצו להיות מאוד מדויקים כדאי למדוד את חום הבשר שצריך להיות באזור 55-58 מעלות לנתח המושלם
  5. כשהנתח מוכן נוציא אותו מהתנור וניתן לו לנוח 20 דק’ לפחות, זאת כדי שכל הנוזלים יתייצבו בתוכו
  6. נפרוס את הנתח לפרוסות דקות ונגיש עם תפוחי האדמה לשולחן

הזמנים המפורטים:

לנתח במשקל קילו:

25 דקות + 10 דקות של צלייה התחלתית

לנצח במשקל 2 קילו:

50-55 דקות + 10 דקות של צלייה התחלתית

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
קבל התראות
עדכן על
guest
1 תגובה
Inline Feedbacks
View all comments
חיים

נראה מושלם!
בהחלט אכין בחג. תודה רבה😊

המתכונים האחרונים בבלוג

פטריות ממולאות בשר ברוטב

אחד הסירים החגיגיים והמפתיעים, שילוב של פטריות עם בשר ברוטב מתקתק של בצלים וערמונים שאתם

אוסובוקו ובצלים ממולאים

אחד הסירים היותר טעימים שפשוט לא תפסיקו לאכול ממנו! השילוב של הבשר הרך עם הבצלים

נתח בריסקט עם ירקות שורש

אני יודעת שיש מלא מתכונים חגיגיים עכשיו, אבל את הנתח הזה אתם חייבים בשולחן שלכם!

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן