אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found

מתכון לתבשיל אוסובוקו חגיגי

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

שיתוף המתכון

התבשיל הכי חגיגי שיהיה על שולחן החג שלכם, נתח אוסובוקו מרשים שמתבשל ביין אדום ביחד עם תאנים. תבשיל עם המון טעם ובשר רך בטירוף

מרכיבים:

  • 2 קילו אוסובוקו חתוך לפרוסות עם העצם
  • רבע כוס קמח
  • חבילת גזרים צבעוניים
  • 2 בצלים
  • שיני שום מראש שום שלם
  • 3 גבעולי סלרי
  • 3 ענפי טימין
  • 2 וחצי כוסות יין אדום
  • 5 תאנים טריות
  • 2 כוסות מים
  • רבע כוס סילאן
  • 3 כפות חומץ בלסמי
  • חצי כף מלח גס
  • רבע כף פלפל שחור
  • רבע כף תבלין ראס אל חנות
  • כפית שום כתוש

אופן הכנה:

1. נוציא את הבשר מהמקרר חצי שעה לפני תחילת העבודה. נקמח את נתחי האוסובוקו, ננער מעודפי הקמח ובסיר בו נכין את התבשיל נתחיל לטגן את נתחיל האוסובוקו העטופים קמח במעט שמן. נטגן כ3 דקות מכל צד ונוציא לצלחת בצד

2. נחתוך בצלים לרצועות, את הסלרי לחתיכות באורך 3-5 ס״מ ונקלף את הגזרים

3. נכניס לאותו הסיר את הבצל, נוסיף סלרי ואת הגזרים. ניתן להכל להשחים מעט. נוסיף את היין וניתן לנוזלים לבעבע בחום גבוהה למשך עשר דקות.

4. נוסיף מים, תבלינים, שום, סילאן. ובלסמי. ניתן לרוטב להגיע לרתיחה וננמיך את האש. נטעם ונתקן את התיבול במידת הצורך. ניתן להכל להתבשל ולהצטמצם חצי שעה.

5. נוסיף את נתחי האוסובוקו לסיר ואת התאנים שנחתוך לרבעים.

6. נסגור את הסיר ונבשל על האש חצי שעה עם מכסה. נעביר את הסיר לתנור שחומם מראש ל200 מעלות בטורבו למשך שעה,אחרי שעה ננמיך את החום ל100 מעלות ונמשיך לבשל בתנור למשך שעתיים וחצי – שלוש שעות. נדאג שיש מספיק נוזלים שמכסים מחצית מנתחי האוסובוקו לכל אורך הבישול.

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
קבל התראות
עדכן על
guest
2 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עינת

אפשר להכין את האוסובוקו יממה לפני ההגשה?

המתכונים האחרונים בבלוג

פטריות ממולאות בשר ברוטב

אחד הסירים החגיגיים והמפתיעים, שילוב של פטריות עם בשר ברוטב מתקתק של בצלים וערמונים שאתם

אוסובוקו ובצלים ממולאים

אחד הסירים היותר טעימים שפשוט לא תפסיקו לאכול ממנו! השילוב של הבשר הרך עם הבצלים

נתח בריסקט עם ירקות שורש

אני יודעת שיש מלא מתכונים חגיגיים עכשיו, אבל את הנתח הזה אתם חייבים בשולחן שלכם!

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן