אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found

מתכון לחמין פסטה ופרגיות

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

6 מנות

שיתוף המתכון

מנת הדגל של אמא שלי שכולנו עפים עליה וממש אוהבים שהיא מכינה! הפסטה יוצאת קצת קריספית מבחוץ ומבפניפ הכל רך ונימוח… והכי כיף שזה כל כך קל להכנה!

מרכיבים:

  • קילו פרגיות
  • 500 גרם פסטה, עדיף פנה
  • 2 תפוחי אדמה
  • 3 כפות קטשופ
  • תבלינים: כורכום, פפריקה חריפה, פפריקה מתוקה, מלח, פלפל שחור, בהרט
  • 2-3 שיני שום כתושות
  • רבע כוס שמן זית

אופן הכנה:

1. נבשל חבילת פסטה לפי ההוראות ונשמור כוס ממי הבישול בצד.

2. נסנן את הפסטה לקערה. נוסיף כפית בהרט, חצי כפית כורכום, כפית מלח, כפית פלפל שחור, כפית פפריקה מתוקה וחצי כפית פפריקה חריפה. נוסיף 3/4 כוס ממי הבישול ששמרנו ונראה אם יש צורך בעוד מים. הפסטה צריכה להיות רטובה אבל שהמים ייספגו בה. אם יש צורך נוסיף עוד ממי הבישול.

3. בסיר נחמם מעט שמן ונוסיף את נתחי הפרגיות. נטגן משני הצדדים ונוציא לצלחת בצד. אל אותו הסיר

4. נוסיף עוד 6-7 כפות שמן ונוסיף חצי כפית פפריקה מתוקה וחריפה, חצי כפית מלח ופלפל שחור, חצי כפית בהרט, רבע כפית כורכום ושתי שיני שום כתושות. נפתח את התבלינים בשמן ונוסיף פרוסות תפוחי אדמה שחתכנו בעובי חצי ס״מ נטגן אולן היטב.

5. נוסיף מחצית מכמות הפסטה, מעל נסדר את הפרגיות ומעל את הפסטה שנותרה. נסדר מעל נייר אפייה, נסגור עם מכסה ונכניס לתנור לאפייה ב180 מעלות למשל שעה. אחרי שעה נוריד ל130 מעלות ונבשל בין 3-6 שעות ואפשר לילה שלם. נבדוק אחרי שעתיים שיש מספיק נוזלים ושהפסטה לא מתייבשת

שיתוף המתכון

5 1 vote
דירוג מתכון
קבל התראות
עדכן על
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים האחרונים בבלוג

פטריות ממולאות בשר ברוטב

אחד הסירים החגיגיים והמפתיעים, שילוב של פטריות עם בשר ברוטב מתקתק של בצלים וערמונים שאתם

אוסובוקו ובצלים ממולאים

אחד הסירים היותר טעימים שפשוט לא תפסיקו לאכול ממנו! השילוב של הבשר הרך עם הבצלים

נתח בריסקט עם ירקות שורש

אני יודעת שיש מלא מתכונים חגיגיים עכשיו, אבל את הנתח הזה אתם חייבים בשולחן שלכם!

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן