אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכון לחמין פסטה ופרגיות

מנת הדגל של אמא שלי שכולנו עפים עליה וממש אוהבים שהיא מכינה! הפסטה יוצאת קצת קריספית מבחוץ ומבפניפ הכל רך ונימוח… והכי כיף שזה כל כך קל להכנה!

שיתוף המתכון

מרכיבים

  • קילו פרגיות
  • 500 גרם פסטה, עדיף פנה
  • 2 תפוחי אדמה
  • 3 כפות קטשופ
  • תבלינים: כורכום, פפריקה חריפה, פפריקה מתוקה, מלח, פלפל שחור, בהרט
  • 2-3 שיני שום כתושות
  • רבע כוס שמן זית

שלבי הכנה

1. נבשל חבילת פסטה לפי ההוראות ונשמור כוס ממי הבישול בצד. 2. נסנן את הפסטה לקערה. נוסיף כפית בהרט, חצי כפית כורכום, כפית מלח, כפית פלפל שחור, כפית פפריקה מתוקה וחצי כפית פפריקה חריפה. נוסיף 3/4 כוס ממי הבישול ששמרנו ונראה אם יש צורך בעוד מים. הפסטה צריכה להיות רטובה אבל שהמים ייספגו בה. אם יש צורך נוסיף עוד ממי הבישול. 3. בסיר נחמם מעט שמן ונוסיף את נתחי הפרגיות. נטגן משני הצדדים ונוציא לצלחת בצד. אל אותו הסיר 4. נוסיף עוד 6-7 כפות שמן ונוסיף חצי כפית פפריקה מתוקה וחריפה, חצי כפית מלח ופלפל שחור, חצי כפית בהרט, רבע כפית כורכום ושתי שיני שום כתושות. נפתח את התבלינים בשמן ונוסיף פרוסות תפוחי אדמה שחתכנו בעובי חצי ס״מ נטגן אולן היטב. 5. נוסיף מחצית מכמות הפסטה, מעל נסדר את הפרגיות ומעל את הפסטה שנותרה. נסדר מעל נייר אפייה, נסגור עם מכסה ונכניס לתנור לאפייה ב180 מעלות למשל שעה. אחרי שעה נוריד ל130 מעלות ונבשל בין 3-6 שעות ואפשר לילה שלם. נבדוק אחרי שעתיים שיש מספיק נוזלים ושהפסטה לא מתייבשת

גלריית תמונות

3 2 votes
דירוג מתכון
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
Bookmark (0)
Please login to bookmarkClose

No account yet? Register

הקופונים שלי

קופון לפוד אפיל (food appeal)

20% הנחה על כל החנות

מידע נוסף

קופון להני – heny

15% הנחה על כל מוצרי האתר

מידע נוסף

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן