1. אל קערת המיקסר עם וו לישה נכניס את הקמח, שמרים, סוכר, חלב פושר (אפשר לחמם כמה שניות במיקרו) וחמאה שהמסנו. נוסיף ביצים, ונתחיל ללוש, אחרי שנוצר לנו בצק רך נוסיף מלח ונמשיך ללוש במהירות נמוכה עשר דק לפחות. אם יש צורך בעוד נוזלים אפשר להוסיף עוד קצת מים/חלב.
2. אחרי שהבצק רך ונעים, נעביר לקערה מעט משומנת ונתפיח במשך שעה וחצי במקום חמים. אפשר לחמם את התנור ל50 מעלות, לכבות ולהכניס להתפחה בתנור.
3. בזמן שהבצק תופח נכין את המלית: נערבב את כל המרכיבים היטב ונעביר לשקית זילוף.
4. נוציא מהבצק את האוויר ונחלק לכדורים במשקל 50 גרם. נכדרר לכדורים ונעביר לתבנית תנור עם נייר אפייה. נכסה במגבת ונתפיח במשך חצי שעה.
5. בעזרת כוס או כלי אחר ניצור שקעים ונזלף בשקע את מלית הגבינות שלנו. נמרח את השוליים של המאפים בביצה טרופה עם כף מים ונעביר לאפייה בתנור שחומם מראש ב170 מעלות בחום עליון תחתון למשך 20 דק ועד שהגביניות זהובות.
6. בסיר נחמם רבע כוס סוכר עם רבע כוס מים וחצי כפית תמצית וניל. כשהגביניות יוצאות מהתנור נמרח עליהן ממי הסוכר, נבזוק אבקת סוכר ונגיש 😍