אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found

מתכון לגביניות מתוקות

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

שיתוף המתכון

איך שמגיע החורף באלי גביניות מבצק שמרים רך, מפנק ועשיר במילוי מתוק שהוא בול כמו הגביניות במאפייה! הכנתי אותן בצורה קצת אחרת והכי קלה שיש ככה שאין מצב שהגביניות ייפתחו באפייה או משהו דומה.

פלפלת

מרכיבים:

לבצק:

  • חצי קילו קמח לבן
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • רבע כוס סוכר
  • 80 גרם חמאה רכה
  • כוס חלב פושר
  • 2 ביצים
  • רבע כפית מלח

למילוי:

  • 250 גרם גבינת טוב טעם / כנען
  • כף קרונפלור
  • כף פודינג וניל
  • שקית סוכר וניל
  • 1 ביצה
  • שלוש כפות סוכר

לזיגוג:

  • רבע כוס סוכר
  • רבע כוס מים
  • כפית תמצית וניל

אופן הכנה:

1. אל קערת המיקסר עם וו לישה נכניס את הקמח, שמרים, סוכר, חלב פושר (אפשר לחמם כמה שניות במיקרו) וחמאה שהמסנו. נוסיף ביצים, ונתחיל ללוש, אחרי שנוצר לנו בצק רך נוסיף מלח ונמשיך ללוש במהירות נמוכה עשר דק לפחות. אם יש צורך בעוד נוזלים אפשר להוסיף עוד קצת מים/חלב.

2. אחרי שהבצק רך ונעים, נעביר לקערה מעט משומנת ונתפיח במשך שעה וחצי במקום חמים. אפשר לחמם את התנור ל50 מעלות, לכבות ולהכניס להתפחה בתנור.

3. בזמן שהבצק תופח נכין את המלית: נערבב את כל המרכיבים היטב ונעביר לשקית זילוף.

4. נוציא מהבצק את האוויר ונחלק לכדורים במשקל 50 גרם. נכדרר לכדורים ונעביר לתבנית תנור עם נייר אפייה. נכסה במגבת ונתפיח במשך חצי שעה.

5. בעזרת כוס או כלי אחר ניצור שקעים ונזלף בשקע את מלית הגבינות שלנו. נמרח את השוליים של המאפים בביצה טרופה עם כף מים ונעביר לאפייה בתנור שחומם מראש ב170 מעלות בחום עליון תחתון למשך 20 דק ועד שהגביניות זהובות.

6. בסיר נחמם רבע כוס סוכר עם רבע כוס מים וחצי כפית תמצית וניל. כשהגביניות יוצאות מהתנור נמרח עליהן ממי הסוכר, נבזוק אבקת סוכר ונגיש 😍

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
קבל התראות
עדכן על
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים האחרונים בבלוג

כרוב ממולא

זה סיר שאני באמת לא יכולה לעמוד בפניו… כרוב ממולא באורז שמתבשל בתנור ויוצא כמו

סמבוסק פריקסה

אחד המתכונים שהכי ריגשו אותי לאחרונה! זה שילוב מושלם, שלוקח את הפריקסה הקלאסי לתוך בצק

קרקרים ביתיים ממכרים

את המתכון הזה חברה שלי דני נתנה לי לפני כמה שנים ומאז הוא הפך קבוע

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן