אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכון לגביניות מתוקות

איך שמגיע החורף באלי גביניות מבצק שמרים רך, מפנק ועשיר במילוי מתוק שהוא בול כמו הגביניות במאפייה! הכנתי אותן בצורה קצת אחרת והכי קלה שיש ככה שאין מצב שהגביניות ייפתחו באפייה או משהו דומה.

שיתוף המתכון

מרכיבים

לבצק:
  • חצי קילו קמח לבן
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • רבע כוס סוכר
  • 80 גרם חמאה רכה
  • כוס חלב פושר
  • 2 ביצים
  • רבע כפית מלח
למילוי:
  • 250 גרם גבינת טוב טעם / כנען
  • כף קרונפלור
  • כף פודינג וניל
  • שקית סוכר וניל
  • 1 ביצה
  • שלוש כפות סוכר
לזיגוג:
  • רבע כוס סוכר
  • רבע כוס מים
  • כפית תמצית וניל

שלבי הכנה

1. אל קערת המיקסר עם וו לישה נכניס את הקמח, שמרים, סוכר, חלב פושר (אפשר לחמם כמה שניות במיקרו) וחמאה שהמסנו. נוסיף ביצים, ונתחיל ללוש, אחרי שנוצר לנו בצק רך נוסיף מלח ונמשיך ללוש במהירות נמוכה עשר דק לפחות. אם יש צורך בעוד נוזלים אפשר להוסיף עוד קצת מים/חלב. 2. אחרי שהבצק רך ונעים, נעביר לקערה מעט משומנת ונתפיח במשך שעה וחצי במקום חמים. אפשר לחמם את התנור ל50 מעלות, לכבות ולהכניס להתפחה בתנור. 3. בזמן שהבצק תופח נכין את המלית: נערבב את כל המרכיבים היטב ונעביר לשקית זילוף. 4. נוציא מהבצק את האוויר ונחלק לכדורים במשקל 50 גרם. נכדרר לכדורים ונעביר לתבנית תנור עם נייר אפייה. נכסה במגבת ונתפיח במשך חצי שעה. 5. בעזרת כוס או כלי אחר ניצור שקעים ונזלף בשקע את מלית הגבינות שלנו. נמרח את השוליים של המאפים בביצה טרופה עם כף מים ונעביר לאפייה בתנור שחומם מראש ב170 מעלות בחום עליון תחתון למשך 20 דק ועד שהגביניות זהובות. 6. בסיר נחמם רבע כוס סוכר עם רבע כוס מים וחצי כפית תמצית וניל. כשהגביניות יוצאות מהתנור נמרח עליהן ממי הסוכר, נבזוק אבקת סוכר ונגיש 😍

גלריית תמונות

0 0 votes
דירוג מתכון
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
Bookmark (0)
Please login to bookmarkClose

No account yet? Register

הקופונים שלי

קופון לפוד אפיל (food appeal)

20% הנחה על כל החנות

מידע נוסף

קופון להני – heny

15% הנחה על כל מוצרי האתר

מידע נוסף

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן