אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכון לסמבוסק פריקסה

אחד המתכונים שהכי ריגשו אותי לאחרונה! זה שילוב מושלם, שלוקח את הפריקסה הקלאסי לתוך בצק סמבוסק אפוי ויוצר פה משהו טעים ברמות אחרות!

שיתוף המתכון

מרכיבים

לבצק:
  • 500 גרם קמח לחם / קמח לבן
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • כף סוכר
  • רבע כוס שמן
  • כוס ורבע מים פושרים
  • כפית מלח
למילוי
  • 4 תפוחי אדמה מבושלים
  • 4 ביצים קשות
  • 2 קופסאות טונה
  • אריסה
  • לימון כבוש (לא חובה)

שלבי הכנה

1. אל קערת המיקסר עם וו לישה נכניס קמח, שמרים, סוכר ונערבב. נוסיף שמן ומים בהדרגה ונתחיל ללוש במהירות נמוכה. נראה אם צריך את כל כמות המים. אחרי שהכל הופך לבצק רך נוסיף מלח ונמשיך ללוש במהירות נמוכה 7 דק לפחות. נעביר את הבצק לקערה משומנת ונכסה להתפחה במקום חמים למשך שעה – שעה וחצי. 2. במקביל נכין את המילוי: נחתוך את תפוח האדמה לקוביות ונערבב עם מעט פפריקה ומלח, נפרוס ביצים קשות, ונניח בקערה טונה 3. נוציא מהבצק את האוויר ונחלק לכדורים במשקל 100 גרם. נקמח את משטח העבודה ונרדד כל חלק לעיגול. נמרח עריסה, נוסיף תפוחי אדמה, ביצים וטונה ונסגור לחצי. נהדק היטב ועם סכין נסיר את השוליים המיותרים. נעביר לתבנית עם נייר אפייה 4. נמרח כל סמבוסק בשמן ונתפיח במשך חצי שעה לפחות 5.  נכניס לאפיה בתנור שחומם מראש ל180 מעלות בטורבו למשך 40-45 דק ועד שהסמבוסקים זהובים

גלריית תמונות

0 0 votes
דירוג מתכון
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
Bookmark (0)
Please login to bookmarkClose

No account yet? Register

הקופונים שלי

קופון לפוד אפיל (food appeal)

20% הנחה על כל החנות

מידע נוסף

קופון להני – heny

15% הנחה על כל מוצרי האתר

מידע נוסף

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן