אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found

מתכון לסמבוסק פריקסה

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

שיתוף המתכון

אחד המתכונים שהכי ריגשו אותי לאחרונה! זה שילוב מושלם, שלוקח את הפריקסה הקלאסי לתוך בצק סמבוסק אפוי ויוצר פה משהו טעים ברמות אחרות!

מרכיבים:

לבצק:

  • 500 גרם קמח לחם / קמח לבן
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • כף סוכר
  • רבע כוס שמן
  • כוס ורבע מים פושרים
  • כפית מלח

למילוי

  • 4 תפוחי אדמה מבושלים
  • 4 ביצים קשות
  • 2 קופסאות טונה
  • אריסה
  • לימון כבוש (לא חובה)

אופן הכנה:

1. אל קערת המיקסר עם וו לישה נכניס קמח, שמרים, סוכר ונערבב. נוסיף שמן ומים בהדרגה ונתחיל ללוש במהירות נמוכה. נראה אם צריך את כל כמות המים. אחרי שהכל הופך לבצק רך נוסיף מלח ונמשיך ללוש במהירות נמוכה 7 דק לפחות. נעביר את הבצק לקערה משומנת ונכסה להתפחה במקום חמים למשך שעה – שעה וחצי.

2. במקביל נכין את המילוי: נחתוך את תפוח האדמה לקוביות ונערבב עם מעט פפריקה ומלח, נפרוס ביצים קשות, ונניח בקערה טונה

3. נוציא מהבצק את האוויר ונחלק לכדורים במשקל 100 גרם. נקמח את משטח העבודה ונרדד כל חלק לעיגול. נמרח עריסה, נוסיף תפוחי אדמה, ביצים וטונה ונסגור לחצי. נהדק היטב ועם סכין נסיר את השוליים המיותרים. נעביר לתבנית עם נייר אפייה

4. נמרח כל סמבוסק בשמן ונתפיח במשך חצי שעה לפחות

5.  נכניס לאפיה בתנור שחומם מראש ל180 מעלות בטורבו למשך 40-45 דק ועד שהסמבוסקים זהובים

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
קבל התראות
עדכן על
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים האחרונים בבלוג

חטיף תמרים ושוקולד

חטיף קל להכנה ממרכיבים בריאים וטבעוניים! נשנוש מושלם ליד הקפה

פשטידת תרד וגבינות

פשטידה קלילה לארוחת ערב מהירה, עם מעט קמח וגבינות רזות שמכינים בקערה אחת

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן