אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found

מתכון לכרוב ממולא

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

סיר משפחתי

שיתוף המתכון

זה סיר שאני באמת לא יכולה לעמוד בפניו… כרוב ממולא באורז שמתבשל בתנור ויוצא כמו סוכריות. נפלתי על חצי סיר ויכולתי להמשיך עוד ועוד ועוד….השתמשתי בסיר מברזל יצוק של פוד אפיל שנותן חום אחיד וצבע מטורף לכל הדבר הזה! ממליצה להכין בתנור ולתת לממולאים כמה שצריך כדי שהם יקבלו קרמול מהמם כזה. ויש לכם 20% הנחה עם קוד הקופון פלפלת על כל האתר של פוד אפיל אז לכו לנצל ולהנות ממוצרים שווים למטבח

מרכיבים:

  • כוס וחצי אורז עגול – אחרי חצי בישול (מפורט בהמשך)
  • כרוב מלפוף גדול
  • 1 בצל קצוץ
  • חצי צרור כוסברה קצוצה דק
  • חצי צרור פטרוזיליה קצוצה דק
  • חצי כפית ראס אל חנות
  • חצי כפית כורכום
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פפריקה מתוקה
  • רבע כפית קינמון
  • חצי כפית כמון
  • 2 עגבניות
  • 2 כפות רסק
  • 2 שיני שום כתושות

לרוטב

  • כוס וחצי מים
  • רבע כוס שמן זית
  • 5 כפות סילאן
  • 2 כפות רכז רימונים
  • מיץ משני לימונים
  • מלח
  • 4 שיני שום כתושות

אופן הכנה:

  1. נתחיל מהכרוב: נחתוך אותו מכל הצדדים עד שנוצר ריבוע באמצע ונחצה לשניים ככה שיווצרו שני מלבנים. את הקצוות נשמור בצד. אפשר להשתמש בכרוב רגיל אבל במלפוף תקבלו עלים רכים שמתאימים למילוי. נחלוט במים רותחים 3 דקות ונוציא למסננת.
  2. במחבת נטגן בצל קצוץ עם שמן עד שהוא משחים ונעביר לקערה
  3. את האורז אני אוהבת לבשל עם כוס וחצי מים לחצי בישול. נעביר את האורז לקערה עם הבצל, ירק קצוץ, כל התבלינים, רסק ועגבניות שנסחט אל תוך הקערה.
  4. להרכבה: ניקח עלה כרוב, נמלא במעט מילוי ונגלגל את כל העלים שלנו. נסדר בסיר שלנו תחתית משאריות הכרוב שהשארנו בצד ככה שכל התחתית תהיה מכוסה בעלי כרוב ונניח מעל בצפיפות את הכרוב הממולא. נדאג שאין בסיר רווחים בכלל.
  5. נערבב מים עם כל חומרי הרוטב ונמזוג מעל הכרוב. נניח מעל הממולאים צלחת, כדי שהממולאים לא יצופו למעלה במהלך הבישול, ונסגור במכסה. נכניס לתנור ב180 מעלות בטורבו לשעה. אחרי שעה נעביר ל150 מעלות בחום עליון תחתון למשך חצי שעה
  6. אחרי שהכרובים התבשלו טוב ברבע שעה האחרונה נוציא את הצלחת וניתן לכרוב להשחים, בשביל זה נעלה את החום ל200 מעלות.

טיפים

  • מומלץ לצנן את הכרוב לטמפ׳ החדר לפני האכילה
  • הכרוב מושלם ביום למחרת אחרי שספג את כל הטעמים

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
guest
7 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
Gabi

נשמע ונראה נהדר אבל כמה מים צריך לרוטב?

שירן

מתכון מושלם!!! יצא מדהים!!! ממליצה

אירית

היי רשום ברבע השעה האחרונה מעלים ל-200. אחרי חצי שעה בחום של 150 מעלות או אחרי רבע שעה בחום של 150 מעלות ?

Last edited 3 חודשים לפני by אירית

המתכונים האחרונים בבלוג

מאפה האלים בגרסה משודרגת

מנה קלילה קלה ומרשימה שמכינים באמת בחמש דקות, מינימום מצרכים וזה יוצא כל כך טעים!

לחם שום תלושותי

אני קוראת למתכון הזה: פחמימה מנחמת. לחם שום תלושותי שפשוט כיף לאכול, מלא בטעם והכי

חמוצים מהירים

זו צנצנת שאני ממליצה להכין בכל סופ”ש כך שהיא תישאר במקרר לכל השבוע. חמוצים מהירים

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן