אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found

מתכון לסמבוסק גבינות/ג׳יבן עיראקי

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

שיתוף המתכון

כל מי שטעם מהמאפה הזה יבין מיד על מה אני מדברת, כי זה אחד הדברים הכי טעימים שיש שממש קשה להעביר את הריח והרכות שלו. כדי להכין אותו תצטרכו חוויאג׳ לאפייה וגבינה עיראקית/גבינת ג׳יבן שיש לה טעם ומליחות מיוחדת שמשתלבת ממש טוב עם המאפה הזה! אפשר להשיג אותה בהרבה מחלבות, שווקים ולפעמים גם ברשתות השיווק. הניחוח שיהיה לכם בבית מהמאפה הזה פשוט מהפנט!

 

מרכיבים:

לבצק

  • חצי קילו קמח לבן
  • כף שמרים יבשים
  • חצי כפית חוויאג׳ לאפייה
  • כף סוכר
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • רבע כוס שמן
  • כוס מים
  • ביצה
  • כפית מלח

למילוי

  • 200 גרם גבינה עיראקית
  • 100 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • ביצה
  • כף סולת

לציפוי: ביצה, שומשום

אופן הכנה:

1. אל קערת המיקסר עם וו לישה נכניס את כל חומרי הבצק, מלבד המים והמלח. נלוש הכל היטב עד לקבלת בצק רך ונוח לעבודה. את המים נוסיף בהדרגה ואחרי לישה של חמש דקות נוסיף את המלח ונלוש עוד 6-7 דקות לפחות. נעביר לקערה משומנת ונכסה עד להכפלת הנפח (שעה-שעה וחצי)

2. נכין את המילוי:
נערבב בקערה
200 גרם גבינה עיראקית מגורדת
100 גרם גבינה צהובה מגורדת, כף סולת וביצה.

3. נוציא את האוויר מהבצק ונחלק לשני חלקים שווים. נרדד כל חלק למלבן גדול ודק ובעזרת רינג בקוטר 7-8 ס״מ נקרוץ עיגולים. נמלא במלית הגבינה, נסגור ונהדק ממש טוב את הקצוות. נעביר לתבנית עם נייר אפייה ונתפיח 15 דקות.

4. נמרח ביצה ונפזר שומשום. נעביר לאפייה ב180 מעלות, חום עליון תחתון למשך 25-30 דקות ועד שהסמבוסקים זהובים מלמעלה

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
קבל התראות
עדכן על
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים האחרונים בבלוג

פטריות ממולאות בשר ברוטב

אחד הסירים החגיגיים והמפתיעים, שילוב של פטריות עם בשר ברוטב מתקתק של בצלים וערמונים שאתם

אוסובוקו ובצלים ממולאים

אחד הסירים היותר טעימים שפשוט לא תפסיקו לאכול ממנו! השילוב של הבשר הרך עם הבצלים

נתח בריסקט עם ירקות שורש

אני יודעת שיש מלא מתכונים חגיגיים עכשיו, אבל את הנתח הזה אתם חייבים בשולחן שלכם!

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן