אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכון לסמבוסק גבינות/ג׳יבן עיראקי

כל מי שטעם מהמאפה הזה יבין מיד על מה אני מדברת, כי זה אחד הדברים הכי טעימים שיש שממש קשה להעביר את הריח והרכות שלו. כדי להכין אותו תצטרכו חוויאג׳ לאפייה וגבינה עיראקית/גבינת ג׳יבן שיש לה טעם ומליחות מיוחדת שמשתלבת ממש טוב עם המאפה הזה! אפשר להשיג אותה בהרבה מחלבות, שווקים ולפעמים גם ברשתות השיווק. הניחוח שיהיה לכם בבית מהמאפה הזה פשוט מהפנט!

 

שיתוף המתכון

מרכיבים

לבצק

  • חצי קילו קמח לבן
  • כף שמרים יבשים
  • חצי כפית חוויאג׳ לאפייה
  • כף סוכר
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • רבע כוס שמן
  • כוס מים
  • ביצה
  • כפית מלח

למילוי

  • 200 גרם גבינה עיראקית
  • 100 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • ביצה
  • כף סולת
לציפוי: ביצה, שומשום

שלבי המתכון צולמו בוידאו לרשתות החברתיות

למעבר לוידאו

שלבי הכנה

  1. אל קערת המיקסר עם וו לישה נכניס את כל חומרי הבצק, מלבד המים והמלח. נלוש הכל היטב עד לקבלת בצק רך ונוח לעבודה. את המים נוסיף בהדרגה ואחרי לישה של חמש דקות נוסיף את המלח ונלוש עוד 6-7 דקות לפחות. נעביר לקערה משומנת ונכסה עד להכפלת הנפח (שעה-שעה וחצי)
  2. נכין את המילוי, נערבב בקערה:
    • 200 גרם גבינה עיראקית מגורדת
    • 100 גרם גבינה צהובה מגורדת, כף סולת וביצה.
  3. נוציא את האוויר מהבצק ונחלק לשני חלקים שווים. נרדד כל חלק למלבן גדול ודק ובעזרת רינג בקוטר 7-8 ס״מ נקרוץ עיגולים. נמלא במלית הגבינה, נסגור ונהדק ממש טוב את הקצוות. נעביר לתבנית עם נייר אפייה ונתפיח 15 דקות.
  4. נמרח ביצה ונפזר שומשום. נעביר לאפייה ב180 מעלות, חום עליון תחתון למשך 25-30 דקות ועד שהסמבוסקים זהובים מלמעלה

גלריית תמונות

0 0 votes
דירוג מתכון
guest
2 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
ויויאן דורי

מתכון מצויין בדיוק כמו שאמא שלי הייתנ מכינה.
בדרכ בכל המתכונים שמפורסמים אין איזכור לחויג אפיה שזה עושה הבדך בבצק ובריח

Bookmark (0)
Please login to bookmarkClose

No account yet? Register

הקופונים שלי

קופון לפוד אפיל (food appeal)

20% הנחה על כל החנות

מידע נוסף

קופון להני – heny

15% הנחה על כל מוצרי האתר

מידע נוסף

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן