אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

שיתוף המתכון

אחד הסירים הטעימים להכנה! מתאים לשולחן שבת וכולם יאהבו את השילוב המהמם בין הכרובית הרכה, הבשר והרוטב האדום הקלאסי

מרכיבים:

לקציצות:

  • כרובית בינונית
  • חצי קילו בשר טחון
  • חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
  • חצי בצל קצוץ דק
  • ביצה
  • שתי שיני שום כתושות
  • חצי לחמניה לבנה
  • כפית תבלין ראס אל חנות
  • חצי כפית כורכום
  • רבע כוס סודה (משקה)
  • חצי כפית פפריקה מתוקה
  • מלח, פלפל
  • לציפוי: קמח, 3 ביצים, כף רסק, כפית פפריקה

לרוטב

  • כפית פפריקה מתוקה
  • כפית תבלין פלפל צ׳ומה (לא חובה)
  • כף סילאן
  • 3 שיני שום כתושות
  • 200 מ״ל עגבניות מרוסקות / רוטב עגבניות חלק
  • רסק קטן
  • כוס וחצי מים
  • מלח, פלפל

אופן הכנה:

1. נפרק את הכרובית לפרחים ונניח בקערה עם מים כדי שהכרובית תתנקה היטב. נסנן, נשטוף ונייבש.

2. בקערה נערבב את הבשר עם התבלינים, בצל, כוסברה, ביצה ואת הלחמניה נרטיב טוב ונסחט. נחתוך דק ונוסיף גם את הסודה. נערבב היטב. ניקח פרח כרובית ונחבר לחלק התחתון שלו קציצת בשר כך שנוצר עיגול כשלמעלה יש כרובית ולמטה בשר. נניח בצד

3. בקערה אחת נניח קמח ובשניה נערבב 3 ביצים עם כף רסק, מלח ופפריקה. נטבול כל כרובית בקמח, ננער משאריות הקמח ונעביר לביצים. נחמם שמן לא עמוק אבל בגובה של לפחות חצי ס״מ בסיר ונתחיל לטגן את המפרום היטב משני הצדדים. נוציא לרשת.

4. בסיר נפרד נחמם 2 כפות שמן ונוסיף כפית פפריקה, כפית תבלין פלפל צ׳ומה (לא חובה אם אין), שלוש שיני שום כתושות, רסק קטן וחצי פחית עגבניות מרוסקות (200 גרם). נפתח את הכל בשמן. נוסיף מלח פלפל וכף סילאן. נוסיף כוס וחצי מים ונסגור את הסיר. נביא לרתיחה וננמיך. נתקן תיבול

5. הזמן להכניס את המפרום אל תוך הסיר. נכסה את כל המפרום ברוטב ונבשל שעה על אש נמוכה

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
קבל התראות
עדכן על
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים האחרונים בבלוג

פטריות ממולאות בשר ברוטב

אחד הסירים החגיגיים והמפתיעים, שילוב של פטריות עם בשר ברוטב מתקתק של בצלים וערמונים שאתם

אוסובוקו ובצלים ממולאים

אחד הסירים היותר טעימים שפשוט לא תפסיקו לאכול ממנו! השילוב של הבשר הרך עם הבצלים

נתח בריסקט עם ירקות שורש

אני יודעת שיש מלא מתכונים חגיגיים עכשיו, אבל את הנתח הזה אתם חייבים בשולחן שלכם!

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן