אחד הסירים הטעימים להכנה! מתאים לשולחן שבת וכולם יאהבו את השילוב המהמם בין הכרובית הרכה, הבשר והרוטב האדום הקלאסי
לחם שום תלושותי
אני קוראת למתכון הזה: פחמימה מנחמת. לחם שום תלושותי שפשוט כיף לאכול, מלא בטעם והכי
משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג
אחד הסירים הטעימים להכנה! מתאים לשולחן שבת וכולם יאהבו את השילוב המהמם בין הכרובית הרכה, הבשר והרוטב האדום הקלאסי
1. נפרק את הכרובית לפרחים ונניח בקערה עם מים כדי שהכרובית תתנקה היטב. נסנן, נשטוף ונייבש.
2. בקערה נערבב את הבשר עם התבלינים, בצל, כוסברה, ביצה ואת הלחמניה נרטיב טוב ונסחט. נחתוך דק ונוסיף גם את הסודה. נערבב היטב. ניקח פרח כרובית ונחבר לחלק התחתון שלו קציצת בשר כך שנוצר עיגול כשלמעלה יש כרובית ולמטה בשר. נניח בצד
3. בקערה אחת נניח קמח ובשניה נערבב 3 ביצים עם כף רסק, מלח ופפריקה. נטבול כל כרובית בקמח, ננער משאריות הקמח ונעביר לביצים. נחמם שמן לא עמוק אבל בגובה של לפחות חצי ס״מ בסיר ונתחיל לטגן את המפרום היטב משני הצדדים. נוציא לרשת.
4. בסיר נפרד נחמם 2 כפות שמן ונוסיף כפית פפריקה, כפית תבלין פלפל צ׳ומה (לא חובה אם אין), שלוש שיני שום כתושות, רסק קטן וחצי פחית עגבניות מרוסקות (200 גרם). נפתח את הכל בשמן. נוסיף מלח פלפל וכף סילאן. נוסיף כוס וחצי מים ונסגור את הסיר. נביא לרתיחה וננמיך. נתקן תיבול
5. הזמן להכניס את המפרום אל תוך הסיר. נכסה את כל המפרום ברוטב ונבשל שעה על אש נמוכה
אני קוראת למתכון הזה: פחמימה מנחמת. לחם שום תלושותי שפשוט כיף לאכול, מלא בטעם והכי
זו צנצנת שאני ממליצה להכין בכל סופ”ש כך שהיא תישאר במקרר לכל השבוע. חמוצים מהירים
איזה מנה נוסטלגית! בורקס בשר עסיסי עם רוטב פטריות אגדי שפשוט הטעם יחזיר אתכם 20
רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים
נראה טעים לא צריך לבשל קצת את הכרובית לפני?