1. תחילה משרים את העדשים בין שעה לשעתיים עד שהן מתרככות מעט אך לא רכות.
2. ניקח סיר בגודל בינוני ונחמם בו 3 כפות שמן. נוסיף את האורז והעדשים ונטגן אותם קלות בשמן. נוסיף מים: הכמות המושלמת בעיניי לאורז שיוצא אחד אחד היא כוס ושני\שליש מים על כוס אורז. לגבי העדשים, הן צמאות יותר ולכן למתכון הזה אני אוסיף 4 כוסות מים. לאחר הוספת המים מוסיפים את התבלינים ומביאים לרתיחה.
3. במחבת גדולה מחממים רבע כוס שמן ומוסיפים את הבצלים. את הבצל מטגנים לפחות רבע שעה ולא, זה לא יותר מדי זמן. הבצל מקבל מהסוכרים שבו קרמל רך שנותן למגד’רה טעמים עמוקים. נדאג לכל אורך הטיגון להזיז את הבצל עם כף היטב. לקראת סוף הטיגון נוסיף כף סילאן לבצלים
4. חוזרים לסיר האורז- לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים 25 דקות. מכבים את האש, נותנים סיבוב קל לאורז ומכסים במגבת. אחרי כמה דקות שהאורז נח, מוסיפים חצי מכמות הבצל המטוגן ונותנים לאורז לנוח עוד כעשר דקות נוספות כדי לספוג את הטעמים. את שאר הבצל מניחים מעל לאורז בהגשה
- אפשר לשמור את האורז במקרר עד 4 ימים
- האורז אפילו טעים יותר ביום למחרת
- מומלץ להגיש לצד טחינה \ יוגורט וסלט
וואו מתכון פצצה!!
תודה רבה לך