אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found

מתכון למג’דרה עם הסוד המנצח!

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

4 מנות

שיתוף המתכון

אז… אגלה לכם את הסוד למגד’רה מושלמת, נדירה, כזאת שלא תפסיקו לאכול ולאכול ולאכול- בצל! מלא מלא מלא מלא בצל. בצל מטוגן, מקורמל וטעים שמוסיף למגד’רה את כל הטעמים שלה. אורז הוא אחד מהמאכלים האהובים עליי ובמתכון הזה יש ארוחה שלמה. אז יאלה, בוא נתחיל

מרכיבים:

  • כוס אורז בסמטי
  • כוס עדשים ירוקות
  • 5 בצלים בינוניים חתוכים גס
  • חצי כף כורכום
  • מלח
  • פלפל
  • שמן
  • 3 כפות סילאן

אופן הכנה:

1. תחילה משרים את העדשים בין שעה לשעתיים עד שהן מתרככות מעט אך לא רכות / אפשר לשטוף ולבשל אותן 15 דקות עד להתרככות אבל לא מוחלטת

2. ניקח סיר בגודל בינוני ונחמם בו 3 כפות שמן. נוסיף את האורז והעדשים ונטגן אותם קלות בשמן. נוסיף מים: הכמות המושלמת בעיניי לאורז שיוצא אחד אחד היא כוס ושני\שליש מים על כוס אורז. לגבי העדשים, הן צמאות יותר ולכן למתכון הזה אני אוסיף 4 כוסות מים. לאחר הוספת המים מוסיפים את התבלינים ומביאים לרתיחה.

3. במחבת גדולה מחממים שכבה דקה של שמן ומוסיפים את הבצלים. את הבצל מטגנים לפחות רבע שעה ומוסיפים לו חצי כפית מלח. הבצל מקבל מהסוכרים שבו קרמל רך שנותן למג׳דרה טעמים עמוקים. נדאג לכל אורך הטיגון להזיז את הבצל עם כף היטב. לקראת סוף הטיגון נוסיף סילאן לבצלים

4. חוזרים לסיר האורז- לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים 25 דקות. מכבים את האש, נותנים סיבוב קל לאורז ומכסים במגבת. אחרי כמה דקות שהאורז נח, מוסיפים חצי מכמות הבצל המטוגן ונותנים לאורז לנוח עוד כעשר דקות נוספות כדי לספוג את הטעמים. את שאר הבצל מניחים מעל לאורז בהגשה

  • אפשר לשמור את האורז במקרר עד 4 ימים
  • האורז אפילו טעים יותר ביום למחרת
  • מומלץ להגיש לצד טחינה \ יוגורט וסלט

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
קבל התראות
עדכן על
guest
1 תגובה
Inline Feedbacks
View all comments
שיר

וואו מתכון פצצה!!
תודה רבה לך

המתכונים האחרונים בבלוג

אוסובוקו ובצלים ממולאים

אחד הסירים היותר טעימים שפשוט לא תפסיקו לאכול ממנו! השילוב של הבשר הרך עם הבצלים

נתח בריסקט עם ירקות שורש

אני יודעת שיש מלא מתכונים חגיגיים עכשיו, אבל את הנתח הזה אתם חייבים בשולחן שלכם!

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן