אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכון לפיתה פרנה אמיתית

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

10 פיתות גדולות

שיתוף המתכון

לחם פרנה הוא הלחם המושלם כשבא לכם לגוון מהחלה של שישי- אוורירי, קל להכנה וכיפי לניגוב עם מטבוחה עסיסית. ככה תעשו את זה בדרך הכי נכונה:

מרכיבים:

  • קילו קמח
  • כף שמרים יבשים
  • חצי כף סוכר
  • כפית דבש
  • חצי כוס שמן
  • כף מלח
  • 2.5-3.5 כוסות מים

אופן הכנה:

  1. בקערה גדולה או אל קערת המיקסר עם וו לישה ננפה קילו קמח. נוסיף את החומרים היבשים מלבד המלח זאת כדי לא לפגוע בתפקוד השמרים. נוסיף את החומרים הרטובים ובהדרגה את המים. כמות המים הנדרשת במתכון ובלחם בכלל, תלויה בשינוי מזג האוויר ובלחות החדר ולכן, הכמות לא ידועה מראש. את הכמות המדויקת תוכלו לדעת תוך כדי העשייה עצמה.
  2. לקראת סיום הלישה הוסיפו את המלח והמשיכו ללוש בקערת המיקסר בערך 4 דקות. מרקם הבצק הדרוש הוא בצק רך, חלק ונעים לעבודה. הבצק צריך להיות מעט דביק.
  3. נניח את הבצק בקערה משומנת להתפחה למשך שעה או עד להכפלת הנפח. לאחר מכן, נוציא את הבצק מהקערה ונחלק לחמישה חלקים. כל חלק נרדד לצורת פיתה. אין חשיבות לצורה מדויקת, וזה היופי של הפיתה האותנטית הזו
  4. נניח את הפיתות להתפחה לחצי שעה נוספת בצורתן הסופית.
  5. כעת, יש שתי דרכים להכין את הפרנה: או בתנור ביתי או בדרך המסורתית שהיא סיר גריל חשמלי. אם ברשותכם סיר כזה זו הדרך המוצלחת ביותר שתיתן ללחם את המרקם שלו. הדליקו את הסיר ובחלק התחתון שלו הניחו בכל פעם פיתה אחת. בשלב הזה נתיז בעזרת הידיים מעט מים על פני הפיתה. כעבור שתי דקות נהפוך אותה בסיר ונתיז מים על פני הצד השני. טיפות המים יוצרות את עיגולי החריכה שעל הלחם. הלחם נעשה מהר מאוד בסיר החשמלי ולכן צריך לשים לב שהוא לא נשרף. אם אין ברשותכם סיר חשמלי, ניתן להכין את הפרנות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות. הכניסו בכל פעם פיתה אחת אל התנור.
  • הלחם ישמור על הטריות כשלושה ימים לאחר ההכנה ולאחר צינון מוחלט שלו.

 

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן