אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found

מתכון ללחם שום תלושותי

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

שיתוף המתכון

אני קוראת למתכון הזה: פחמימה מנחמת. לחם שום תלושותי שפשוט כיף לאכול, מלא בטעם והכי מפנק שיש!

מרכיבים:

  • לבצק

  • 500 גרם קמח לבן מנופה
  • חצי כף שמרים יבשים
  • כף סוכר
  • ביצה
  • כוס חלב
  • 2/3 כוס מים פושרים
  • חצי כפית מלח
  • למילוי:

  • 100 גרם חמאה בטמפ׳ החדר
  • רבע צרור כוסברה
  • רבע צרור פטרוזיליה
  • 3 שיני שום
  • חצי כפית מלח
  • 100 גרם גבינת מוצרלה מגורדת

אופן הכנה:

  1. למיקסר עם וו לישה נכניס קמח, שמרים, ביצה, חלב, מים וסוכר. נתחיל ללוש הכל במהירות נמוכה ואחרי 2-3 דקות נוסיף מלח. נמשיך ללוש למשך 7 דקות עד לבצק רך ומעט דביק. נעביר את הבצק לקערה משומנת, נכסה ונתפיח למשך חצי שעה במקום מעט חמים. מומלץ לחמם תנור ל50 מעלות, לכבות, ולהכניס את הבצק מכוסה למשך זמן ההתפחה.
  2. נקצוץ את עשבי התיבול ונכתוש את השום ונוסיף לחמאה. נוסיף מלח ונערבב היטב. את הבצק נפרוס על משטח עבודה מעט מקומח ונתחיל לרדד למלבן גדול.
  3. נמרח על כל הבצק את החמאה המתובלת ונפזר מלמעלה מוצרלה. נחתוך לריבועים ונערום אותם אחד על השני כל פעם בקבוצות של 3-4 ריבועים. נעביר לתבנית ארוכה כמו אינגליש קייק, אני השתמשתי בתבנית בנפח גדול ואם אין לכם אז השתמשו בשתי תבניות אינגליש קייק רגילות.
  4. נכסה את הבצק ונתפיח עשרים דקות להתפחה שנייה. בינתיים נחמם תנור על 180 מעלות בטורבו. נכניס את המאפה לתנור ונאפה 25-30 דקות ועד להזהבה. נצנן מעט ונגיש

שיתוף המתכון

1 1 vote
דירוג מתכון
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים האחרונים בבלוג

מאפה האלים בגרסה משודרגת

מנה קלילה קלה ומרשימה שמכינים באמת בחמש דקות, מינימום מצרכים וזה יוצא כל כך טעים!

חמוצים מהירים

זו צנצנת שאני ממליצה להכין בכל סופ”ש כך שהיא תישאר במקרר לכל השבוע. חמוצים מהירים

בורקס בשר עם רוטב פטריות

איזה מנה נוסטלגית! בורקס בשר עסיסי עם רוטב פטריות אגדי שפשוט הטעם יחזיר אתכם 20

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן