אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכון ללחם שום תלושותי

אני קוראת למתכון הזה: פחמימה מנחמת. לחם שום תלושותי שפשוט כיף לאכול, מלא בטעם והכי מפנק שיש!

שיתוף המתכון

מרכיבים

  • לבצק

  • 500 גרם קמח לבן מנופה
  • חצי כף שמרים יבשים
  • כף סוכר
  • ביצה
  • כוס חלב
  • 2/3 כוס מים פושרים
  • חצי כפית מלח
  • למילוי:

  • 100 גרם חמאה בטמפ׳ החדר
  • רבע צרור כוסברה
  • רבע צרור פטרוזיליה
  • 3 שיני שום
  • חצי כפית מלח
  • 100 גרם גבינת מוצרלה מגורדת

שלבי הכנה

  1. למיקסר עם וו לישה נכניס קמח, שמרים, ביצה, חלב, מים וסוכר. נתחיל ללוש הכל במהירות נמוכה ואחרי 2-3 דקות נוסיף מלח. נמשיך ללוש למשך 7 דקות עד לבצק רך ומעט דביק. נעביר את הבצק לקערה משומנת, נכסה ונתפיח למשך חצי שעה במקום מעט חמים. מומלץ לחמם תנור ל50 מעלות, לכבות, ולהכניס את הבצק מכוסה למשך זמן ההתפחה.
  2. נקצוץ את עשבי התיבול ונכתוש את השום ונוסיף לחמאה. נוסיף מלח ונערבב היטב. את הבצק נפרוס על משטח עבודה מעט מקומח ונתחיל לרדד למלבן גדול.
  3. נמרח על כל הבצק את החמאה המתובלת ונפזר מלמעלה מוצרלה. נחתוך לריבועים ונערום אותם אחד על השני כל פעם בקבוצות של 3-4 ריבועים. נעביר לתבנית ארוכה כמו אינגליש קייק, אני השתמשתי בתבנית בנפח גדול ואם אין לכם אז השתמשו בשתי תבניות אינגליש קייק רגילות.
  4. נכסה את הבצק ונתפיח עשרים דקות להתפחה שנייה. בינתיים נחמם תנור על 180 מעלות בטורבו. נכניס את המאפה לתנור ונאפה 25-30 דקות ועד להזהבה. נצנן מעט ונגיש

גלריית תמונות

3.7 3 votes
דירוג מתכון
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
Bookmark (0)
Please login to bookmarkClose

No account yet? Register

הקופונים שלי

קופון לפוד אפיל (food appeal)

20% הנחה על כל החנות

מידע נוסף

קופון להני – heny

15% הנחה על כל מוצרי האתר

מידע נוסף

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן