אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

קובה חמוסטה

מתכון לקובה חמוסטה

אני אתחיל ואגיד שההכנה של המרק והקובה לא מהירה ופשוטה, אבל התוצאה באמת שווה את זה. קובה חמוסטה אמיתית עם בשר סיסקה בתוך מרק חמצמץ וטעים. סיר טעים של בית, מנחם, עם טעמים עשירים ומיוחדים שמי שגדל עליהם פשוט יחזור לבית סבתא ברגע

שיתוף המתכון

מרכיבים

למרק

  • 2 בצלים
  • 3 גבעולי סלרי
  • 4 קישואים
  • חופן גדול עלי סלרי
  • 3 חבילות עלי מנגולד
  • 1 כרישה
  • 2-3 לימונים
  • רבע חבילת עלי נענע
  • 4-5 שיני שום
  • כפית מלח לימון
  • חצי כפית מלח
  • כפית בהרט
  • חצי כפית כורכום
  • חצי כפית פלפל שחור
  • כף סוכר
  • רבע כוס שמן זית

לקובה:

1.5 קילו קוביות בשר צלעות (מספר 2)
1 בצל גדול
4-5 שיני שום פרוסות
כפית בהרט
כפית מלח
חצי כוס שמן זית (אפשר שמן רגיל)
500 גרם סולת
250 גרם גרישה (בורגול דק)
כפית מלח

שלבי הכנה

1. נחתוך את הבצל לרצועות, את השום נקלף ונחתוך לפרוסות, את הקישואים נחתוך לחצאי פרוסות דקות
2. ⁠בסיר נחמם 3 כפות שמן זית ונוסיף את הבצל. נטגן מעט עד להזהבה ונוסיף את התבלינים ואת שיני השום. נפרוס כרישה וגבעולי סלרי ונוסיף אותם לסיר עם הבצל.
3. ⁠נקצוץ יחד דק עדיף בקוצץ או מעבד מזון 2 חבילות מנגולד, עלי נענע, עלי סלרי, ונוסיף לסיר. נוסיף 2 ליטר מים ונביא הכל לרתיחה. ננמיך את האש
4. ⁠נוסיף את הקישואים וחבילת מנגולד נוספת שנחתוך גס ונבשל חצי שעה
5. ⁠נסחט פנימה מיץ מ3 לימונים, נטעם ונתקן את התיבול.

להכנת הקובה

  1. בסיר נמוך ורחב נחמם חצי כוס שמן זית. נוסיף את חתיכות הבשר ונתחיל לצלות אותן מכל הצדדים. כשאנו מכינים בשר סיסקה המטרה בעצם לבשל את הבשר בתוך השמן קצת כמו קונפי- עד שהוא רך. בישול איטי בתוך הנוזלים של עצמו ובשמן הזית. זה לא בישול רגיל במים ולכן הבשר ייראה כמעט שרוף מבחוץ. חשוב כל כמה דקות לערבב את קוביות הבשר. אחרי שהבשר צרוב מבחוץ ננמיך את האש, נסגור עם מכסה וניתן לבשר להתבשל שעה וחצי כאשר כל פעם נדאג להזיז אותו. כדי לבדוק אם ניתן לעבור לשלב הבא הוציאו קוביית בשר מהסיר ותראו אם היא מתפרקת לחוטים.
  2. נוסיף בצל שחתוך גס, שיני שום פרוסות, בהרט ומלח. נערבב היטב וניתן להכל להתבשל עוד חצי שעה.
  3. נעביר את הבשר עם כל התבלינים והבצל למעבד מזון או קוצץ ונטחן עד שהבשר מתפרק לחוטים.
  4. נתחיל ליצור כדורים מהבשר ונניח בצלחת בצד
  5. את הבורגול הדק נשרה במים למשך 20 דקות עד שכל המים נספגים ונעביר לקערה עם הסולת. נוסיף כוס מים  בהדרגה ואת המלח. נבדוק אם נוצר לנו בצק נעים או אם חסרים מים. אני ממליצה להוסיף חצי כוס מים ולראות כמה מים חסרים ורק אז להוסיף במידת הצורך. צריך להתקבל בצק רך וגמיש אבל מעט קשה כדי שיהיה נוח לעבודה
  6. ניתן לבצק לנוח 10 דקות. נרטיב את הידיים ונתחיל לשטח חתיכת בצק על היד. נניח כדור בשר בפנים ונסגור. נוציא את שאריות הבצק כדי שהמעטפת שלנו תהיה דקה ככל האפשר. נשטח את הקובות
  7. ⁠נוסיף אל המרק את הקובות שלנו ונבשל 25-30 דקות. חשוב לא לערבב את הקובות בכף אלא לנענע את הסיר כדי לא לפגוע בצורה שלהן. מומלץ להוסיף 4-5 קובות לתת להן להסתדר במרק ורק אז להוסיף עוד קובות.
  • ניתן להקפיא את הקובות
  • ניתן למלא בבשר טחון

גלריית תמונות

4.5 2 votes
דירוג מתכון
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
Bookmark (1)
Please login to bookmarkClose

No account yet? Register

הקופונים שלי

קופון לפוד אפיל (food appeal)

20% הנחה על כל החנות

מידע נוסף

קופון להני – heny

15% הנחה על כל מוצרי האתר

מידע נוסף

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן