אני אתחיל ואגיד שההכנה של המרק והקובה לא מהירה ופשוטה, אבל התוצאה באמת שווה את זה. קובה חמוסטה אמיתית עם בשר סיסקה בתוך מרק חמצמץ וטעים. סיר טעים של בית, מנחם, עם טעמים עשירים ומיוחדים שמי שגדל עליהם פשוט יחזור לבית סבתא ברגע
אני אתחיל ואגיד שההכנה של המרק והקובה לא מהירה ופשוטה, אבל התוצאה באמת שווה את זה. קובה חמוסטה אמיתית עם בשר סיסקה בתוך מרק חמצמץ וטעים. סיר טעים של בית, מנחם, עם טעמים עשירים ומיוחדים שמי שגדל עליהם פשוט יחזור לבית סבתא ברגע
1.5 קילו קוביות בשר צלעות (מספר 2)
1 בצל גדול
4-5 שיני שום פרוסות
כפית בהרט
כפית מלח
חצי כוס שמן זית (אפשר שמן רגיל)
500 גרם סולת
250 גרם גרישה (בורגול דק)
כפית מלח
1. נחתוך את הבצל לרצועות, את השום נקלף ונחתוך לפרוסות, את הקישואים נחתוך לחצאי פרוסות דקות
2. בסיר נחמם 3 כפות שמן זית ונוסיף את הבצל. נטגן מעט עד להזהבה ונוסיף את התבלינים ואת שיני השום. נפרוס כרישה וגבעולי סלרי ונוסיף אותם לסיר עם הבצל.
3. נקצוץ יחד דק עדיף בקוצץ או מעבד מזון 2 חבילות מנגולד, עלי נענע, עלי סלרי, ונוסיף לסיר. נוסיף 2 ליטר מים ונביא הכל לרתיחה. ננמיך את האש
4. נוסיף את הקישואים וחבילת מנגולד נוספת שנחתוך גס ונבשל חצי שעה
5. נסחט פנימה מיץ מ3 לימונים, נטעם ונתקן את התיבול.
הצטרפו לניוזלטר שלי ותקבלו קופונים, מתכונים טעימים, טיפים קולינריים ועדכונים ישירות למייל!