אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

בבקה שוקולד

מתכון לבבקה שוקולד פרווה

עוגת שמרים בבקה עם מילוי קקאו הכי של פעם ובגרסת פרווה כדי שתוכלו להנות ממנה אחרי כל ארוחה! והנה טיפ חשוב להתפחה של בצק שמרים בחורף: כשקר בחוץ אני מחממת את התנור ל50 מעלות ואחרי שהוא חם מכבה את התנור ומכניסה את הבצק מכוסה בניילון ובמגבת לתנור להתפחה. אני יוצרת בתנור תא התפחה לא חם מדי שגורם לבצק לפתוח בקלות גם כשבחוץ ממש 

שיתוף המתכון

מרכיבים

לבצק

  • חצי קילו קמח לבן
  • כף שמרים יבשים
  • חצי כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 80 גרם שמן קוקוס
  • 3/4 כוס מים
  • חצי כפית תמצית וניל איכותית
  • רבע כפית מלח

למלית

  • 4 כפות גדושות קקאו
  • 3/4 כוס אבקת סוכר
  • חצי כוס שמן
  • 3 כפות גדושות ממרח שוקולד פרווה
  • לסירופ סוכר אחרי התנור: רבע כוס סוכר ורבע כוס מיל שנמיס יחד.

שלבי המתכון צולמו בוידאו לרשתות החברתיות

למעבר לוידאו

שלבי הכנה

  1. אל קערת המיקסר נכניס את הקמח, השמרים והסוכר ונערבב. נוסיף את כל שאר המצרכים, את המים נוסיף בהדרגה. את שמן הקוקוס נוסיף במצבו הנוזלי אפשר לחמם מעט במיקרו לפני. נלוש הכל עד לקבלת בצק רך ונעים למגע. שימו לב שיכול להיות שתצטרכו עוד מעט מים, הוסיפו כף בכל פעם כדי שהבצק לא יצא רך מדי.
  2. נעביר את הבצק להתפחה בקערה מעט משומנת ולהתפחה בתא ההתפחה שיצרנו בתנור. אחרי שעה-שעה וחצי נוציא את האוויר מהבצק ונחלק לשני חלקים.
  3. נערבב את כל מצרכי מלית הקקאו ונכניס למקרר ל15 דקות כדי שהמילוי יתגבש.
  4. נשטח על משטח עבודה מעט מקומח כל אחד מחלקי הבצק, נמרח מהמילוי ונגלגל לכמה שיותר גלגולים. כשנוצרות לנו שתי רצועות ארוכות נגלגל אותן אחת על השניה ונעביר לתבנית אינגליש קייק גדולה.
  5. נתפיח 30 דק׳ בטמפ׳ החדר עם כיסוי, נמרח ביצה. נחמם תנור ל180 מעלות בחום עליון תחתון ונכניס לאפייה של 30-35 דקות ועד שההבקה זהובה מאוד. נמרח מסירופ הסוכר ונצנן מעט. 
 
 

גלריית תמונות

4 3 votes
דירוג מתכון
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
Bookmark (0)
Please login to bookmarkClose

No account yet? Register

הקופונים שלי

קופון לפוד אפיל (food appeal)

20% הנחה על כל החנות

מידע נוסף

קופון להני – heny

15% הנחה על כל מוצרי האתר

מידע נוסף

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן