אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

אסאדו עם פירות יבשים

מתכון לאסאדו בטטות מוקרמלות ופירות יבשים

מדובר באחד הסירים הטעימים והקלים להכנה! 10 דקות עבודה ויש לכם את זה. בלי לסגור את הבשר, בלי לטגן מראש, רק להניח הכל בסיר, אסאדו, בטטות, פירות יבשים ותבלינים ולתת לתנור לעבוד! יוצאת מנה שמתאימה גם לט״ו בשבט וגם לכל ארוחה חגיגית

שיתוף המתכון

מרכיבים

מרכיבים

  • 1 נתח אסאדו עם עצם במשקל 1.5-1 ק״ג
  • 3 בטטות בגודל בינוני
  • 2 בצלים סגולים
  • חופן משמשים יבשים
  • חופן שזיפים יבשים
  • חופן חמוציות
  • חופן שקדים מולבנים

לתיבול בסיר:

  • 1 כפית ראס אל חנות
  • 1 כפית תערובת טוסקנה
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס דק
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית טימין
  • 4 עלי דפנה
  • 2 מקלות קינמון
  • 2 כפות סילאן

למריחה על נתח הבשר:

  • 1 כף סילאן
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס דק
  • מעט טימין

שלבי המתכון צולמו בוידאו לרשתות החברתיות

למעבר לוידאו

שלבי הכנה

1. חותכים לרצועות את הבצלים והבטטות לקוביות בינוניות ומניחים אותם בסיר רחב וגדול שמתאים לתנור.
2. מניחים מעל את נתח האסאדו ואת הפירות היבשים.
3. מערבבים בקערה את כל מרכיבי התיבול ביחד עם 2 כוסות מים ומוזגים בתוך הסיר.
4. מורחים את הנתח בסילאן ומפזרים את התבלינים מכל הצדדים על הנתח.
5. מוסיפים לסיר מקלות קינמון ועלי דפנה
6. מרטיבים נייר אפייה, ומסדרים אותו מעל הסיר וסוגרים את המכסה.
7. מכניסים לבישול בתנור שחומם מראש ל200 מעלות למשך (טורבו חום עליון ותחתון) ל-30 דקות.
לאחר 30 דקות מנמיכים את החום ל150 מעלות ל3.5 שעות נוספות ובזמן הבישול דואגים להפוך את הנתח כל שעה בתוך הנוזלים.

כדאי לדעת

  • אם במהלך השלב השביעי אתם רואים שהנוזלים מתאדים והנתח נשאר "יבש" תדאגו להוסיף מעט מים ותוודאו שהנתח לא מתייבש

גלריית תמונות

5 2 votes
דירוג מתכון
guest
2 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
יערה

אפשר תפו״א במקום בטטות ? או משהו אחר ?

הקופונים שלי

קופון להני – heny

20% הנחה על כל מוצרי האתר

מידע נוסף

קופון לדיאט אנג'ל

150 ש"ח הנחה

מידע נוסף

קופון לפוד אפיל (food appeal)

20% הנחה על כל החנות

מידע נוסף

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

דילוג לתוכן