אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

סינמון רול

מתכון לסינמון רול: מאפה שמרים וקינמון

אני ממש אוהבת לאפות ובשבת אצלנו בבית תמיד מככבת עוגת השמרים שוקולד. בשבת האחרונה רציתי קצת לגוון ולהכין משהו שונה, אז החלטתי לתת כבוד לתבלין שמוסיף באמת המון- הקינמון.

מאפה השמרים הזה רך רך וטעים כשהוא יוצא ישר מהתנור ומצופה בזיגוג מבריק. הוא חלבי אבל עם קצת שדרוגים אפשר להפוך אותו גם לפרווה. אם תרצו לדעת איך, השאירו תגובה למטה.

שיתוף המתכון

מרכיבים

      לבצק:

  • חצי קילו קמח לבן מנופה
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • כוס חלב קר
  • 50 גרם חמאה רכה
  • 2 ביצים
  • 3\1 כוס סוכר

    למילוי:

  • 80 גרם חמאה רכה
  • 3 כפות קינמון
  • 3\2 כוס סוכר חום מסוג דמררה או סוכר חום כהה

    לזיגוג:

  • 50 גרם חמאה
  • 4 כפות גדושות גבינת שמנת 30 אחוז שומן לפחות
  • 3/4 כוס אבקת סוכר
  • מעט תמצית וניל (פחות מכפית)
  • חצי כף מים

שלבי הכנה

לפני שאתחיל בפירוט ההכנה: כל המתכונים שאני מכינה וכותבת שיש להכין עם מיקסר, ניתן בהחלט להכין ללא המיקסר ועם לישה ידנית. הלישה הידנית תעשה את אותה עבודה אם תלושו אותו זמן רב יותר ותהפכו אותו לאלסטי כמו שהמיקסר עושה.

להכנת המאפה:

  1. בסיר קטן נחמם את החלב והחמאה יחד עם הסוכר עד שהחמאה נמסה לחלוטין. חשוב לדאוג שהבלילה לא מגיעה לרתיחה.
  2. בקערת המיקסר נניח את המצרכים: קמח, שמרים, וביצים ונוסיף את הבלילה שבסיר לקערת המיקסר. נלוש את החומרים במיקסר עם וו לישה בערך 6 דקות עד לקבלת בצק רך ונעים למגע. במידה וחסרים נוזלים, ניתן להוסיף מים או חלב.
  3. נניח את הבצק מכוסה לתפיחה שעה או עד להכפלת הנפח.
  4. נוציא את האוויר מהבצק ונחלק אותו לשני חלקים שווים. כל חלק נרדד על משטח העבודה למלבן גדול ולא דק מדי. על הבצק נמרח חמאה רכה, נפזר קינמון וסוכר ונגלגל לרולדה שמנמנה.
  5. נחתוך את הרולדה לחלקים שווים של בערך 4 ס"מ. הם לא צריכים להיות רזים אלא שמנמנים.
  6. נניח את השבלולים בתבנית משומנת היטב ונכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך חצי שעה או עד שהמאפים מקבלים צבע זהוב מעט.
  7. כאשר המאפים יוצאים מהתנור ועדיין חמים, נשפוך את הזיגוג ונצנן מעט

להכנת הזיגוג:

  1. בזמן שהמאפים בתנור, נערבל באמצעות בלנדר ידני או בעזרת קערת המיקסר ואפשר גם עם מכשיר הנינג'ה – אבקת סוכר, גבינת שמנת, חמאה מומסת ותמצית וניל. הרוטב צריך להיות נוזלי אבל לא מדי, במרקם קרם. אם חסר נוזל הוסיפו מעט מים, חצי כף תספיק

גלריית תמונות

0 0 votes
דירוג מתכון
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
Bookmark (2)
Please login to bookmarkClose

No account yet? Register

הקופונים שלי

קופון לפוד אפיל (food appeal)

20% הנחה על כל החנות

מידע נוסף

קופון להני – heny

15% הנחה על כל מוצרי האתר

מידע נוסף

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן