לפני שאתחיל בפירוט ההכנה: כל המתכונים שאני מכינה וכותבת שיש להכין עם מיקסר, ניתן בהחלט להכין ללא המיקסר ועם לישה ידנית. הלישה הידנית תעשה את אותה עבודה אם תלושו אותו זמן רב יותר ותהפכו אותו לאלסטי כמו שהמיקסר עושה.
להכנת המאפה:
- בסיר קטן נחמם את החלב והחמאה יחד עם הסוכר עד שהחמאה נמסה לחלוטין. חשוב לדאוג שהבלילה לא מגיעה לרתיחה.
- בקערת המיקסר נניח את המצרכים: קמח, שמרים, וביצים ונוסיף את הבלילה שבסיר לקערת המיקסר. נלוש את החומרים במיקסר עם וו לישה בערך 6 דקות עד לקבלת בצק רך ונעים למגע. במידה וחסרים נוזלים, ניתן להוסיף מים או חלב.
- נניח את הבצק מכוסה לתפיחה שעה או עד להכפלת הנפח.
- נוציא את האוויר מהבצק ונחלק אותו לשני חלקים שווים. כל חלק נרדד על משטח העבודה למלבן גדול ולא דק מדי. על הבצק נמרח חמאה רכה, נפזר קינמון וסוכר ונגלגל לרולדה שמנמנה.
- נחתוך את הרולדה לחלקים שווים של בערך 4 ס”מ. הם לא צריכים להיות רזים אלא שמנמנים.
- נניח את השבלולים בתבנית משומנת היטב ונכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך חצי שעה או עד שהמאפים מקבלים צבע זהוב מעט.
- כאשר המאפים יוצאים מהתנור ועדיין חמים, נשפוך את הזיגוג ונצנן מעט
להכנת הזיגוג:
- בזמן שהמאפים בתנור, נערבל באמצעות בלנדר ידני או בעזרת קערת המיקסר ואפשר גם עם מכשיר הנינג’ה – אבקת סוכר, גבינת שמנת, חמאה מומסת ותמצית וניל. הרוטב צריך להיות נוזלי אבל לא מדי, במרקם קרם. אם חסר נוזל הוסיפו מעט מים, חצי כף תספיק