אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

קניידלך ומרק עוף

מתכון לקניידלך ומרק עוף

תסכימו איתי שאי אפשר להעביר את פסח בלי קניידלך רכים כאלו שיש בהם טעם של ילדות ושל בית! ואני באמת בטוחה שמלא מכם מזדהים ומרגישים את הטעם בפה. אצלי בבית לא היה חג בלי קניידלך, זאת המסורת. אז סידרתי לכם מתכון קל להכנה כולל מרק עוף משודרג עם מלא טעם וכל הטיפים להצלחה

שיתוף המתכון

מרכיבים

לקניידלך:

  • 1 כוס קמח מצה
  • 2 ביצים
  • 1/4 1 כוסות מים
  • 1/4 כוס שמן
  • 1/2 כפית כוסברה טחונה1/2
  • כפית פלפל לבן טחון
  • 1 כפית מלח ה
  • 1/4 כפית אבקת אפייה

למרק עוף

  • 1 קילו כרעיים
  • 2 תפוחי אדמה
  • 2 קישואים
  • 2 בטטות
  • 1 חתיכת דלעת
  • 2 גזרים
  • 2 בצלים
  • 3 ענפי סלרי כולל העלים
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור

שלבי המתכון צולמו בוידאו לרשתות החברתיות

למעבר לוידאו

שלבי הכנה

לקניידלך:

  1. שמים את כל מצרכי הקניידלך מלבד הביצים בקערה ומערבבים.
  2. בקערה נפרדת טורפים ביצים ומוזגים לתערובת שהכנו בשלב הקודם. מערבבים הכל היטב, מכסים את הקערה ומניחים במקרר לחצי שעה להתייצבות.
  3. מוציאים את התערובת ומתחילים ליצור כדורים. (הכדורים מתנפחים במרק לכן לא צריך שהם יהיו גדולים מדי).
  4. מרתיחים מים בסיר ומכניסים את הקניידלך לבישול למשך עשר דקות עד שהם צפים.

למרק עוף

  1. חותכים את כל הירקות לקוביות גדולות יחסית
  2. מחממים שמן בסיר מכניסים את העוף משחימים אותו מעט ולאחר מכן מוציאים אותו לקערה בצד.
  3. מכניסים את הבצל ומטגנים אותו מעט
  4. מוסיפים את שאר הירקות, מחזירים את העוף, מוסיפים תבלינים ומים עד לכיסוי. סוגרים במכסה ומבשלים במשך שעה.
  5. מוסיפים את הקניידלך למרק ומבשלים אותם כרבע שעה לספיגת הטעמים.

כדאי לדעת

  • ניתן לבשל את הקניידלך במים רותחים כמה ימים לפני ולהכניס למרק רק ביום ההגשה

גלריית תמונות

5 1 vote
דירוג מתכון
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

הקופונים שלי

קופון לפוד אפיל (food appeal)

20% הנחה על כל החנות

מידע נוסף

קופון להני – heny

15% הנחה על כל מוצרי האתר

מידע נוסף

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן