אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

קובנה

מתכון לקובנה עננים

יניר ואני כל כך הרבה שנים ביחד שאני כבר יכולה להגיד שאני רבע תימניה…. עד שהכרתי את יניר לא טעמתי קובנה אף פעם אבל מאז שטעמתי אצל אמא שלו אני התאהבתי! אז הנה המתכון לקובנה עננים לשבת, כזו שתכניס לכם ריח מטורף הביתה וטעם של עוד!

שיתוף המתכון

מרכיבים

  • 600 גרם קמח לחם / לבן מנופה
  • כף שמרים יבשים (10 גרם)
  • 40 גרם סוכר לבן
  • כוס ו3/4 מים פושרים (לא לשים את כל הכמות ביחד)
  • חצי כף מלח
  • 150 גרם חמאה רכה
  • 2 כפות דבש
  • מלח

שלבי הכנה

  1. נכניס תחילה את השמרים עם הסוכר וכוס מים ונערבב עד להמסת השמרים בערך עשר דק ועד שיש בועות קטנות
  2. נוסיף עוד קצת מים (לא את כל הכמות) ואת הקמח ונתחיל ללוש תחילה במהירות איטית. נראה אם חסר מים ונוסיף עוד במידת הצורך. אחרי שהבצק התגבש נוסיף את המלח ונמשיך ללוש 7 דקות לפחות עד שמתקבל בצק גמיש מאוד שנמתח בקלות. נוציא את הבצק, נכדרר אותו ונעביר לקערה משומנת קלות. נכסה להתפחה של שעה.
  3. נוציא אוויר מהבצק ונחלק לכדורים במשקל 120 גרם. נכדרר כל כדור כאשר פני הבצק מתוח ונכסה להתפחה של חצי שעה.
  4. בקערה נערבב 150 גרם חמאה רכה עם 2 כפות דבש ומעט מלח
  5. נתחיל לרדד כל כדור למלבן רחב ודק ככל האפשר. נמרח בחמאה, נקפל צד אחד עד לאמצע ונמרח בחמאה ונחזור על הפעולה גם בצד השני. נגלגל את הרצועה.
  6. נשמן סיר ג׳חנון בחמאה, ונעביר את הקובנות לסיר. נסגור ונניח להתפחה במקרר למשך שעה לפחות. נוציא מהמקרר וניתן לבצק מנוחה של עוד 20 דק בטמפ' החדר
  7. נחמם תנור ל150 מעלות בחום עליון תחתון ונכניס את הקובנה
  8. אחרי שעה ננמיך את החום ל100 מעלות ונאפה את הקובנה כל הלילה בתנור (6-8 שעות)
  9. בבוקר נפתח את המכסה של הסיר ונאפה עוד חצי שעה לקבלת צבע וקראסט. תשמרו ותכינו!

כדאי לדעת..

  • גרסה פרווה: נשתמש בנטורינה או מרגרינה
  • אפשר לאפות גם פחות שעות אבל בחום של 180 מעלות כדי לקבל גוון לבצק

גלריית תמונות

0 0 votes
דירוג מתכון
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

הקופונים שלי

קופון לדיאט אנג'ל

150 ש"ח הנחה

מידע נוסף

קופון לפוד אפיל (food appeal)

20% הנחה על כל החנות

מידע נוסף

קופון להני – heny

15% הנחה על כל מוצרי האתר

מידע נוסף

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

דילוג לתוכן