אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכון לרוגלך שוקולד קלאסי

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

30 יחידות

שיתוף המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

הרוגלך הזה הוא נשנוש שאי אפשר להפסיק לאכול. ככל שהם יותר קטנים, ככה אוכלים מהם יותר ויותר. ההכנה שלהם דורשת קצת זמן, אבל היא בהחלט לא מסובכת. אחלה קינוח לצד הקפה או התה.

מרכיבים:

        לבצק:

  • חצי קילו קמח (500 גרם)
  • כף שמרים יבשים (8 גרם)
  • 4\3 כוס סוכר (50 גרם)
  • 3 שקיות סוכר וניל
  • 80 גרם חמאה רכה
  • 1 ביצה
  • כוס וחצי מים פושרים
  • רבע כפית מלח

    למלית:

  • 4 כפות קקאו
  • 180 גרם חמאה
  • חצי כוס סוכר לבן או חום כהה

    לזיגוג:

  • כוס סוכר
  • כוס וחצי מים

אופן הכנה:

  1. בקערת המיקסר עם וו לישה נניח את המצרכים לפי הסדר: תחילה ננפה את הקמח לתוך הקערה, נוסיף שמרים, סוכר, סוכר וניל, ביצה, שמן, מים ולבסוף את המלח. ניתן למיקסר לעבוד בערך 10 דקות עד להיווצרות בצק רך ונעים למגע. אם הבצק קשה, יש להוסיף מים או שמן. הרבה פעמים הבצק תלוי בלחות או בטמפ’ החדר ולכן כמות המים משתנה.
  2. נניח את הבצק להתפחה עם ניילון נצמד מעל למשך שעה עד שעה וחצי, תלוי בטמפ’ החדר.
  3. בזמן שהבצק תופח, נכין את המלית: בקערה נערבב את המצרכים: קקאו, חמאה וסוכר. המלית צריכה להיות דומה למשחה במרקם ולא נוזלית מדי.
  4. לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, נוציא אותו מקערת המיקסר ונוציא את בועות האוויר. נחלק את הבצק לשני חלקים שווים
  5. נקמח את משטח העבודה ונרדד כל חלק למלבן גדול ודק יחסית. על כל מלבן נמרח מהמלית. נקפל לחצי לאורך המלבן ונרדד היטב עד שנתחיל לראות את שכבת השוקולד באופן עדין, כך שהבצק כמעט שקוף. נמרח שכבה נוספת של מלית.
  6. נחתוך את הבצק למשולשים ונתחיל ליצור רוגלך בגלגול מהבסיס לשפיץ.
  7. נניח את הרוגלך על נייר עם תבנית אפייה ונמתין להתפחה בצורתם הסופית 20 דקות.
  8. בזמן הזה נכין את הזיגוג: בסיר קטן נחמם סוכר ומים עד להמסה.
  9. נמרח על הרוגלך ביצה ונכניס את הרוגלך לתנור שחומם מראש ל180 מעלות בחום עליון תחתון למשך חצי שעה או עד להזהבה
  10. כאשר הרוגלך ייצאו מהתנור נזגג אותם עם הסירופ. יש לצנן מעט ולטרוף.
  • מומלץ לשמור עטוף היטב
  • מומלץ להוסיף כמה שכבות של סירופ

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן