מתכון לרוגלך שוקולד קלאסי

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

30 יחידות

הרוגלך הזה הוא נשנוש שאי אפשר להפסיק לאכול. ככל שהם יותר קטנים, ככה אוכלים מהם יותר ויותר. ההכנה שלהם דורשת קצת זמן, אבל היא בהחלט לא מסובכת. אחלה קינוח לצד הקפה או התה.

מרכיבים:

        לבצק:

  • חצי קילו קמח (500 גרם)
  • כף שמרים יבשים (8 גרם)
  • 4\3 כוס סוכר (50 גרם)
  • 3 שקיות סוכר וניל
  • חצי כוס שמן (100 מ"ל)
  • 1 ביצה
  • כוס וחצי מים פושרים
  • רבע כפית מלח

    למלית:

  • 4 כפות קקאו
  • חצי כוס שמן
  • חצי כוס סוכר
  • 3 כפות גדושות ממרח שוקולד (אני ממליצה על נוטלה) – אפשר לוותר אם רוצים פרווה

    לזיגוג:

  • כוס סוכר
  • כוס וחצי מים
  • מיץ מחצי לימון

אופן הכנה:

  1. בקערת המיקסר עם וו לישה נניח את המצרכים לפי הסדר: תחילה ננפה את הקמח לתוך הקערה, נוסיף שמרים, סוכר, סוכר וניל, ביצה, שמן, מים ולבסוף את המלח. ניתן למיקסר לעבוד בערך 10 דקות עד להיווצרות בצק רך ונעים למגע. אם הבצק קשה, יש להוסיף מים או שמן. הרבה פעמים הבצק תלוי בלחות או בטמפ' החדר ולכן כמות המים משתנה.
  2. נניח את הבצק להתפחה עם ניילון נצמד מעל למשך שעה. בקיץ אפשר בטמפ' החדר, בחורף עדיף להניח את הבצק מתחת לשמיכה בחדר חמים
  3. בזמן שהבצק תופח, נכין את המלית: בקערה נערבב את המצרכים: קקאו, שמן, שוקולד וסוכר. אם רוצים להשאיר את המתכון פרווה, אפשר לוותר על השוקולד. ניתן להוסיף גם כפית של נס קפה, אני פחות אוהבת את הטעם של הקפה במתכון הזה. המלית צריכה להיות דומה למשחה במרקם ולא נוזלית מדי.
  4. לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, נוציא אותו מקערת המיקסר ונוציא את בועות האוויר. נחלק את הבצק לשישה חלקים שווים.
  5. נקמח את משטח העבודה ונרדד כל חלק לעיגול גדול ועבה. על כל עיגול נמרח מהמלית אך נשאיר את השוליים נקיים. כעת, נסגור כל עיגול על ידי חיבור הקצוות כאשר המלית נותרת בפנים. נדאג לסגור את כל הקצוות כך שהמלית לא תברח. נהפוך את הבצק כשהחיבור כלפי מטה ונניח להתפחה שנייה במשך עשרים דקות בטמפ' החדר.
  6. לאחר ההתפחה השנייה, ניקח כל אחד מעיגולי הבצק עם המלית ונתחיל לרדד אותם לעיגול גדול על משטח מקומח. המטרה היא לקבל בצק שקוף כאשר רואים את מלית השוקולד ולכן יש לרדד את הבצק דק ככל הניתן. גם אם הבצק נקרע בצדדים והמלית נוזלת בעת הרידוד זה בסדר. השתדלו לעבוד בעדינות כדי למנוע מזה לקרות.
  7. כעת, נוצר לנו בצק שקוף ובתוכו מלית השוקולד. בעזרת גלגלת פיצה נחתוך את הבצק למשולשים קטנים ונתחיל לגלגל מהבסיס פנימה.
  8. נניח את הרוגלך על נייר עם תבנית אפייה ונמתין להתפחה בצורתם הסופית 20 דקות.
  9. בזמן הזה נכין את הזיגוג: בסיר קטן נחמם סוכר, מים ולימון. הלימון ישמור על התערובת כך שלא תתגבש אחרי הצינון.
  10. נמרח על הרוגלך ביצה ונכניס את הרוגלך לתנור שחומם מראש ל200 מעלות למשך רבע שעה בלבד.
  11. כאשר הרוגלך ייצאו מהתנור נזגג אותם עם הסירופ. יש לצנן מעט ולטרוף.

דרגו את המתכון

דירוג ממוצע 4.7 / 5. כמות דירוגים 165

אהבתם את המתכון? שתפו אותו

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב print
שיתוף ב email

קבלו עדכונים על מתכונים חדשים

התגובות שלכם

avatar

המתכונים האחרונים בבלוג

חצי שעה

לחמניות בית ספר רכות

הן רכות כמו עננים והן יבואו לכן בול לכל כריך שתרצו בכל יום. הן קלות

רוצים להישאר מעודכנים במתכונים החדשים?

עקבו אחרי באינסטוש או הורידו את האפליקציה

דילוג לתוכן