אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found
דונאטס

מתכון לחנוכה שמח: איך להכין דונאטס

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

12 יחידות

שיתוף המתכון

אני ממש אוהבת את חנוכה, זה אחד החגים האהובים עליי. הוא חורפי ומלא בפחמימות שמנמנות שמחממות את הלב. הכנתי לכם קטגוריה שלמה עם מתכונים לחג חנוכה וזה אחד האהובים עליי- דונאטס! הסופגנייה האמריקאית.

 

מרכיבים:

  • כוס חלב
  • כוס סוכר
  • כפית שמרים יבשים
  • 100 גרם חמאה
  • 2 ביצים גדולות
  • כף תמצית וניל
  • 5 וחצי כוסות קמח
  • ליטר שמן לטיגון
  • לציפוי:

  • שוקולד מריר\שוקולד לבן
  • 4 כפות שמנת מתוקה

אופן הכנה:

  1. בקערה גדולה נניח סוכר, שמרים וחלב. ניתן לשמרים לנוח בקערה 10 דקות. חשוב שהחלב לא יהיה קר מדי כדי לא לפגוע בשמרים.
  2. בקערת המיקסר נניח ביצים, תמצית וניל וחמאה. נתחיל לערבב בקערת המיקסר באמצעות וו לישה ואחרי 2 דקות נוסיף את הקערה עם השמרים. נערבב היטב במיקסר עד להיטמעות מלאה של כל המרכיבים
  3. נוסיף את הקמח ונמשיך לערבב במשך 5 דקות את כל המצרכים בקערת המיקסר.
  4. נשמן את הבצק מעט ונניח לו לתפוח במקום חמים.
  5. אחרי שעה וחצי או עד שהבצק הכפיל את נפחו, נוציא את האוויר מהבצק ונניח להתפחה נוספת למשך חצי שעה. חשוב לא לוותר על השלב הזה כדי שהדונאטס לא יהיו תפוחים מדי אחרי הטיגון.
  6. לאחר חצי שעה, נוציא שוב את האוויר מהבצק ונחלק אותו לשני חלקים.
  7. נרדד כל חלק למלבן גדול בעובי סנטימטר ונקרוץ את צורת הדונאטס: רינג גדול ורינג קטן לעיגול האמצעי כדי ליצור טבעות.
  8. בזמן שאנחנו מכינים את הצורה, נחמם במחבת-סיר (מחבת עם שוליים עמוקים) את ליטר השמן
  9. כאשר הוא רותח (הטמפרטורה המומלצת במידה ויש לכם מד טמפרטורה הוא 170 מעלות), נכניס את הדונאטס ונטגן אותם עד להשחמה משני הצדדים. תוכלו לראות כיצד הדונאטס תופחים בטיגון והופכים שמנמנים.
  10. טיפ להצלחה: את הדונאטס הניחו על נייר אפייה שחתכתם לריבועים והכניסו עם נייר האפייה לטיגון. אחרי חצי דקה הוציאו את הנייר וכך תוכלו לשמור על צורתם העגולה של הדונאטס. מוציאים לצלחת עם נייר סופג ומצננים מעט.

זיגוג:

ניתן להכין את הזיגוג משוקולד לבן ולהוסיף צבע מאכל או משוקולד חום. לא משנה במה תבחרו דרך ההכנה זהה: המיסו את השוקולד בפולסים קצרים ובכל פעם מערבבים טוב עד להמסה מוחלטת. מוסיפים 4 כפות שמנת מתוקה וצבע מאכל אם בחרתם בשוקולד הלבן. מצפים כל דונאטס בשוקולד ומקשטים איך שרק רוצים. שלב הכנה כייפי שאפשר לעשות יחד עם הילדים.

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
קבל התראות
עדכן על
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים האחרונים בבלוג

פטריות ממולאות בשר ברוטב

אחד הסירים החגיגיים והמפתיעים, שילוב של פטריות עם בשר ברוטב מתקתק של בצלים וערמונים שאתם

אוסובוקו ובצלים ממולאים

אחד הסירים היותר טעימים שפשוט לא תפסיקו לאכול ממנו! השילוב של הבשר הרך עם הבצלים

נתח בריסקט עם ירקות שורש

אני יודעת שיש מלא מתכונים חגיגיים עכשיו, אבל את הנתח הזה אתם חייבים בשולחן שלכם!

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן