מתכון לפיצה איטלקית מדהימה

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

2 מגשי פיצה

שיתוף המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

מי לא אוהב פיצה? יש בה הכל, אפשר להוסיף עליה מה שרוצים והיא ממש  קלה להכנה. אחרי שחזרתי מאיטליה החשק לפיצה לא עוזב אותי! אז הנה לכם מתכון לפיצה כמעט כמו באיטליה עם תוספת לא שגרתית- ביצת עין רכה רכה.

מרכיבים:

לבצק:

  • חצי קילו קמח לבן\קמח ייעודי לפיצה
  • כף שמרים יבשים
  • כף סוכר
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 וחצי כוסות מים
  • כפית מלח

לרוטב:

  • 2 עגבניות בשלות וקלופות
  • חצי כוס רוטב עגבניות moti\חצי כוס עגבניות מרוסקות
  • 3 שיני שום כתושות
  • חצי כוס מים
  • חצי כפית סוכר
  • כפית מלח, מעט פלפל שחור
  • חצי צרור עלי בזיליקום טריים
  • חצי כפית תבלין אורגנו

לציפוי:

  • 300 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
  • כל תוספת שתרצו: זיתים, בצל, פטריות טריות, אננס, אנשובי וכו'.. אני הלכתי על שתי ביצים במרכז הפיצה, זה מעדןןן!

אופן הכנה:

הבצק:

  1. לקערת המיקסר עם וו לישה ננפה קמח, נוסיף שמרים, סוכר, שמן זית, מים ונתחיל בלישה. אחרי שהחומרים מתאחדים, נוסיף את המלח ונלוש במיקסר 10 דקות לפחות. אם חסר מים או שמן זית אפשר לעצור מדי פעם ולראות שהבצק רך אך לא דביק מדי.
  2. נניח את הבצק להתפחה עד להכפלת הנפח במקום חמים

הרוטב:

  1. במקביל, בסיר קטן נקצוץ את העגבניות הקלופות, נוסיף שום, רסק, מים, עלי בזיליקום קצוצים ותבלינים. עדיף תחילה לא להוסיף את כל המים ולראות עד כמה העגבניות מלאות במיץ.
  2. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומצמצמים מעט את הרוטב ומקרררים מעט.

חוזרים לבצק:

  1. מוציאים את הבצק מהקערה, מוציאים את האוויר ומחלקים לשני חלקים.
  2. מרדדים כל חלק לעיגול ומניחים על תבנית משומנת. מומלץ להשתמש לפיצה בתבנית מחוררת של פיצה שניתן לרכוש בכל חנות כלי בית. האפייה תהיה טובה יותר ומכל הצדדים וכך תחסכו לעצמכם חריכה של הגבינה.
  3. לאחר שהעברנו את הבצק לתבנית הפיצה ניצור באמצעות היד שוליים שמנמנים.

שלב ההרכבה:

  1. על כל פיצה נניח רוטב, נמרח אותו ונוסיף את הגבינה והתוספות
  2. אם בחרתם בביצת עין- אל תוסיפו אותה עדיין, אלא רק שהבצק כבר בתנור ונאפה מעט.
  3. נחמם תנור ל220 מעלות בטורבו ונכניס את הפיצה לאפייה של רבע שעה.
  4. את ביצת העין נוסיף כעבור 7 דקות במרכז הפיצה.

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן