אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

ספינג'

מתכון לחנוכה שמח: ספינג’

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

30 יחידות

שיתוף המתכון

אם יש משהו בעיניי שלא מתחרה בכלל בסופגניה כי הוא כמה רמות מעליה, זה הספינג’. הבצק האוורירי והפשוט, הסוכר והמרקם העדין גורם לה להיות במקום הראשון מבחינתי. הכנתי לכם מתכון לספינג’ המושלם:

מרכיבים:

לבלילה:

  • קילו קמח
  • שתי כפות שמרים יבשים
  • 4\1 כוס סוכר
  • 3 וחצי כוסות מים פושרים
  • רבע כפית מלח
  • ליטר שמן לטיגון

אופן הכנה:

  1. אל קערה גדולה נכניס תחילה את הקמח והשמרים. נוסיף את הסוכר, המים ולבסוף את המלח. באופן ידני או בקערת המיקסר נערבב את המצרכים. אם בחרתם במיקסר עשו זאת במהירות נמוכה ולזמן קצר. אסור ללוש את הבצק זמן רב מדי אלא רק כאשר החומרים מתערבבים טוב. הבצק הינו בצק נוזלי וזה בסדר. אחרי התפיחה ובעזרת ידיים משומנות נצליח ליצור את הצורה הדרושה.
  2. נכסה את הבצק ונניח אותו לתפיחה עד להכפלת הנפח
  3. נחמם בסיר את השמן ונכין קערה קטנה עם מים ומעט שמן – זאת כדי ליצור את הצורה של הספינג. אל השמן אני ממליצה להכניס חתיכת גזר שתשמור עליו שהוא לא יישרף
  4. קרצו מהבצק עיגולים ותיצרו באמצע שלהם חור. הצורה לא צריכה להיות מדויקת וזה הרי מה שיפה בספינג’ – חוסר הסמטריות הידועה שלו.
  5. הכניסו את הספינג’ לשמן הרותח וטגנו עד לקבלת צבע זהוב. הוציאו ישירות אל קערת סוכר את הספינג’ המוכן וגלגלו בסוכר
  • מומלץ להגיש חם

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן