ספינג'

מתכון לחנוכה שמח: ספינג’

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

30 יחידות

שיתוף המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

אם יש משהו בעיניי שלא מתחרה בכלל בסופגניה כי הוא כמה רמות מעליה, זה הספינג’. הבצק האוורירי והפשוט, הסוכר והמרקם העדין גורם לה להיות במקום הראשון מבחינתי. הכנתי לכם מתכון לספינג’ המושלם:

מרכיבים:

לבלילה:

  • קילו קמח
  • שתי כפות שמרים יבשים
  • 4\1 כוס סוכר
  • 3 וחצי כוסות מים פושרים
  • רבע כפית מלח

לטיגון:

  • ליטר שמן

אופן הכנה:

  1. אל קערה גדולה נכניס תחילה את הקמח והשמרים. נוסיף את הסוכר, המים ולבסוף את המלח. באופן ידני או בקערת המיקסר נערבב את המצרכים. אם בחרתם במיקסר עשו זאת במהירות נמוכה ולזמן קצר. אסור ללוש את הבצק זמן רב מדי אלא רק כאשר החומרים מתערבבים טוב. הבצק הינו בצק נוזלי וזה בסדר. אחרי התפיחה ובעזרת ידיים משומנות תצליחו ליצור את הצורה הדרושה.
  2. כסו את הבצק והניחו אותו לתפיחה עד להכפלת הנפח
  3. חממו בסיר את השמן והכינו קערה קטנה עם מים ושמן- זאת כדי ליצור את הצורה של הספינג.
  4. קרצו מהבצק עיגולים ותיצרו באמצע שלהם חור. הצורה לא צריכה להיות מדויקת וזה הרי מה שיפה בספינג’ – חוסר הסמטריות הידועה שלו.
  5. הכניסו את הספינג’ לשמן הרותח וטגנו עד לקבלת צבע זהוב. הוציאו ישירות אל קערת סוכר את הספינג’ המוכן.

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן