אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found

מתכון לעוגיות אלפחורס: העוגיה המושלמת

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

18 עוגיות גדולות

שיתוף המתכון

אם הייתי יכולה להיוולד במקום אחר, בוודאות הייתי בוחרת להיוולד בארגנטינה רק כדי לקום כל בוקר ולצלול אל תוך מגש עוגיות אלפחורס ביתיות מלאות בריבת חלב ביתית. את עוגיית האלפחורס האמיתית והראשונה שלי טעמתי בטיול שלי בדרום אמריקה, והתאהבתי. כמו שכבר הבנתם, לא נולדתי בארגנטינה אלא פה בישראל, אז חובת השחזור לאלפחורס המושלמת הייתה עליי. בפעם הראשונה וגם השנייה המתכון לא היה מושלם והעוגייה התפוררה לי. לקח זמן עד שהגעתי לכמות המדויקת שתיצור עוגייה מושלמת והנה לפניכם המתכון המלא להצליח!

מרכיבים:

לעוגיות:

  • 200 גרם חמאה קרה
  • 220 גרם קורנפלור
  • 190 גרם קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה (10 גרם)
  • כוס אבקת סוכר (120 גרם)
  • חצי כפית תמצית וניל
  • 3 חלמונים

למילוי וציפוי:

  • ריבת חלב מהסוג הקשה ולא הנוזלי (להמלצות כיתבו לי כאן למטה ואענה)
  • קוקוס

אופן הכנה:

  1. את האלפחורס אפשר להכין בשתי שיטות מנצחות: האחת במעבד מזון עם להב פלדה והשנייה במיקסר. אני באופן אישי מעדיפה להכין את עוגיות האלפחורס במעבד המזון אבל אכתוב כאן במשפט אחד: בשיטת המיקסר מקציפים יחד חמאה ואבקת סוכר, מוסיפים את החלמונים ומנפים פנימה את שאר המצרכים עד לקבלת תערובת אחידה. ההמשך זהה בשתי דרכי העשייה וכעת נעבור לשיטה המועדפת עליי בכל אופן:
  2. במעבד מזון עם להב פלדה נניח את החמאה, אבקת הסוכר ונתחיל להפעיל לחצי דקה בערך.
  3. בשלב הזה נוסיף את החומרים היבשים: קמח, קורנפלור, אבקת אפייה, ותמצית הוניל. נפעיל את מעבד המזון לעוד שתי דקות בערך עד שנוצרת עיסה פירורית.
  4. נוסיף את הביצים ונפעיל עד שנוצר בצק אחיד בחלקו. פעולת מעבד המזון לא תיצור בצק אחיד לחלוטין ולכן אחרי שנראה שהחומרים התאחדו ונוצרו גושי בצק נוציא את הבצק למשטח עבודה וצרו כדור בצק אחיד.
  5. נניח את הבצק בניילון נצמד ונכניס למקרר למשך 45 דקות.
  6. נוציא את הבצק מהמקרר למשטח עבודה מקומח ונחלק את הבצק לשני חלקים.
  7. נרדד כל חלק למלבן גדול בעובי של קצת פחות מחצי ס”מ ונקרוץ בעזרת רינג עגול קטן (5 ס”מ בערך) עיגולים זהים. נניח את העיגולים אל תבנית תנור עם נייר אפייה במרווחים אחד מהשני. העוגיות תופחות מעט באפייה.
  8. נאפה את עוגיות האלפחורס בחום של 160 מעלות (לא טורבו) 12-14 דקות בערך. נוציא אותן כשהן מקבלות גוון זהוב עדין. העוגיות רכות ועד שהן מצטננות הן לא יציבות לכן לא ניתן לבדוק אותן על ידי מגע.
  9. נצנן היטס את העוגיות ונתחיל במילוי: נניח במרכז כל עוגייה כפית ריבת חלב/נזלף באמצעות צנתר, נסגור לסנדוויץ’ ונגלגל בקוקוס את הקצוות.
  10. נחכה לצינון והתייצבות העוגיות כמה שעות עד האכילה.
  • העוגיות נשמרות טוב בטמפ’ החדר עד 4 ימים לאחר ההכנה
  • ניתן למלא את העוגיות במילויים שונים ולאו דווקא במילוי ריבת החלב הקלאסי
  • שימו לב לזמן האפייה ולצינון העוגיות לאחר האפייה אחרת הן יישברו לכם

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים האחרונים בבלוג

פרגיות ואינטריה בסיר אחד

תבשיל מושלם בסיר אחד! האינטריה הקלאסית בשילוב פרגיות ותבלינים. סיר שהילדים וגם אתם ממש ממש

מאפה האלים בגרסה משודרגת

מנה קלילה קלה ומרשימה שמכינים באמת בחמש דקות, מינימום מצרכים וזה יוצא כל כך טעים!

לחם שום תלושותי

אני קוראת למתכון הזה: פחמימה מנחמת. לחם שום תלושותי שפשוט כיף לאכול, מלא בטעם והכי

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן