מתכון לעוגת רוגלך שוקולד מפנקת

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

תבנית 24

שיתוף המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

וואו וואו, תכינו את התופים, זאת העוגה הכי מרגשת שהכנתי מזה הרבה זמן! רוגלך רכים במילוי שוקולד שנצמדו זה לזה והפכו לעוגה אחת מפנקת שאי אפשר להפסיק לאכול ממנה. זאת העוגה שתכינו לשבת הקרובה! שימו לב, יש במתכון שתי שיטות: אחת עם מלית קקאו ואחת רק עם ממרח שוקולד. גרסה "קצת מורכבת" וגרסה יותר פשוטה

מרכיבים:

        לבצק:

  • חצי קילו קמח (500 גרם)
  • כף שמרים יבשים (8 גרם)
  • 4\3 כוס סוכר (50 גרם)
  • 3 שקיות סוכר וניל
  • חצי כוס שמן (100 מ"ל)
  • 1 ביצה
  • כוס וחצי מים פושרים
  • רבע כפית מלח

    למלית:

  • 4 כפות קקאו
  • חצי כוס שמן
  • חצי כוס סוכר
  • 3 כפות גדושות ממרח שוקולד (אני ממליצה על נוטלה) – אפשר לוותר אם רוצים פרווה
  • לגרסה הקלה: ממרח שוקולד בלבד

    לזיגוג:

  • כוס סוכר
  • כוס וחצי מים
  • מיץ מחצי לימון

אופן הכנה:

  1. בקערת המיקסר עם וו לישה נניח את המצרכים לפי הסדר: תחילה ננפה את הקמח לתוך הקערה, נוסיף שמרים, סוכר, סוכר וניל, ביצה, שמן, מים, את המלח נוסיף בנפרד מהשאר באמצע תהליך הלישה. ניתן למיקסר לעבוד בערך 10 דקות עד להיווצרות בצק רך ונעים למגע. אם הבצק קשה, יש להוסיף מים או שמן. הרבה פעמים הבצק תלוי בלחות או בטמפ' החדר ולכן כמות המים משתנה.
  2. נניח את הבצק להתפחה עם ניילון נצמד מעל למשך שעה. בקיץ אפשר בטמפ' החדר, בחורף עדיף להניח את הבצק בחדר חמים
  3. בזמן שהבצק תופח, נכין את המלית: בקערה נערבב את המצרכים: קקאו, שמן, שוקולד וסוכר. אם רוצים להשאיר את המתכון פרווה, אפשר לוותר על השוקולד. ניתן להוסיף גם כפית של נס קפה, אני פחות אוהבת את הטעם של הקפה במתכון הזה. המלית צריכה להיות דומה למשחה במרקם ולא נוזלית מדי.
  4. שיטה שנייה היא ללא המילוי, פשוט למרוח על הבצק ממרח. זו השיטה הקלה יותר
  5. לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, נוציא אותו מקערת המיקסר ונוציא את בועות האוויר. נחלק את הבצק לשישה חלקים שווים.
  6. נקמח את משטח העבודה ונרדד כל חלק לעיגול גדול ועבה. על כל עיגול נמרח מהמלית אך נשאיר את השוליים נקיים. כעת, נסגור כל עיגול על ידי חיבור הקצוות כאשר המלית נותרת בפנים. נדאג לסגור את כל הקצוות כך שהמלית לא תברח. נהפוך את הבצק כשהחיבור כלפי מטה ונניח להתפחה שנייה במשך עשרים דקות בטמפ' החדר.
  7. לאחר ההתפחה השנייה, ניקח כל אחד מעיגולי הבצק עם המלית ונתחיל לרדד אותם לעיגול גדול על משטח מקומח. המטרה היא לקבל בצק שקוף כאשר רואים את מלית השוקולד ולכן יש לרדד את הבצק דק ככל הניתן. גם אם הבצק נקרע בצדדים והמלית נוזלת בעת הרידוד זה בסדר. השתדלו לעבוד בעדינות כדי למנוע מזה לקרות. אם החלטתם את השיטה השנייה ללא מילוי ורק ממרח שוקולד, מירחו שוקולד על המלבן ורדדו את הבצק
  8. כעת, נוצר לנו בצק שקוף ובתוכו מלית השוקולד. בעזרת גלגלת פיצה נחתוך את הבצק למשולשים קטנים ונתחיל לגלגל מהבסיס פנימה.
  9. נניח נייר אפייה בתבנית עגולה ונתחיל ליצור עוגה בעזרת הרוגלך- שכבה על גבי שכבה נניח את הרוגלך בצורה 'מבולגנת' ליצירת עוגת הרוגלך. נניח את הרוגלך להתפחה שנייה בצורתם הסופית בתוך העוגה.
  10. בזמן הזה נכין את הזיגוג: בסיר קטן נחמם סוכר, מים ולימון. הלימון ישמור על התערובת כך שלא תתגבש אחרי הצינון.
  11. נמרח על הרוגלך ביצה ונכניס את הרוגלך לתנור שחומם מראש ל200 מעלות למשך רבע שעה בלבד.
  12. כאשר הרוגלך ייצאו מהתנור נזגג אותם עם הסירופ. יש לצנן מעט ולטרוף.

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן