אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found
עוגת רוגלך

מתכון לעוגת רוגלך שוקולד מפנקת

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

תבנית 24

שיתוף המתכון


וואו וואו, תכינו את התופים, זאת העוגה הכי מרגשת שהכנתי מזה הרבה זמן! רוגלך רכים במילוי שוקולד שנצמדו זה לזה והפכו לעוגה אחת מפנקת שאי אפשר להפסיק לאכול ממנה. זאת העוגה שתכינו לשבת הקרובה! שימו לב, יש במתכון שתי שיטות: אחת עם מלית קקאו ואחת רק עם ממרח שוקולד. גרסה “קצת מורכבת” וגרסה יותר פשוטה

מרכיבים:

        לבצק:

  • חצי קילו קמח (500 גרם)
  • כף שמרים יבשים (8 גרם)
  • 4\3 כוס סוכר (50 גרם)
  • 3 שקיות סוכר וניל
  • חצי כוס שמן (100 מ”ל)
  • 1 ביצה
  • כוס וחצי מים פושרים
  • רבע כפית מלח

    למלית:

  • 4 כפות קקאו
  • חצי כוס שמן / 80 גרם חמאה רכה
  • חצי כוס סוכר
  • חצי צנצנת ממרח שוקולד (אני ממליצה על נוטלה) – אפשר לוותר אם רוצים פרווה

    לזיגוג:

  • כוס סוכר
  • כוס וחצי מים
  • מיץ מחצי לימון

אופן הכנה:

  1. בקערת המיקסר עם וו לישה נניח את המצרכים לפי הסדר: תחילה ננפה את הקמח לתוך הקערה, נוסיף שמרים, סוכר, סוכר וניל, ביצה, שמן, מים, את המלח נוסיף בנפרד מהשאר באמצע תהליך הלישה. ניתן למיקסר לעבוד בערך 10 דקות עד להיווצרות בצק רך ונעים למגע. אם הבצק קשה, יש להוסיף מים או שמן. הרבה פעמים הבצק תלוי בלחות או בטמפ’ החדר ולכן כמות המים משתנה.
  2. נניח את הבצק להתפחה עם ניילון נצמד מעל למשך שעה. בקיץ אפשר בטמפ’ החדר, בחורף עדיף להניח את הבצק בחדר חמים
  3. בזמן שהבצק תופח, נכין את המלית: בקערה נערבב את המצרכים: קקאו, שמן או חמאה וסוכר. המלית צריכה להיות דומה למשחה במרקם ולא נוזלית מדי.
  4. לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, נוציא אותו מקערת המיקסר ונוציא את בועות האוויר. נחלק את הבצק לשני חלקים שווים.
  5. נקמח את משטח העבודה ונרדד כל חלק למלבן גדול. על כל מלבן נמרח מהמלית שכבה דקה. נקפל לחצי כך שיווצר מלבן ארוך ונתחיל לרדד את הבצק עד שהוא יהיה שקוף ונוכל לראות מבעד לבצק את מלית השוקולד. גם אם הבצק נקרע בצדדים והמלית נוזלת בעת הרידוד זה בסדר. השתדלו לעבוד בעדינות כדי למנוע מזה לקרות.
  6. כעת, נוצר מלבן ארוך ושקוף. נמרח על מחציתו את ממרח השוקולד ונקפל שוב לחצי כך שיווצר מלבן. בעזרת גלגלת פיצה נחתוך את הבצק למשולשים קטנים ונתחיל לגלגל מהבסיס פנימה.
  7. נניח נייר אפייה בתבנית עגולה ונתחיל ליצור עוגה בעזרת הרוגלך- שכבה על גבי שכבה ולא יותר משתי שכבות נניח את הרוגלך בצורה ‘מבולגנת’ ליצירת עוגת הרוגלך. נניח את הרוגלך להתפחה שנייה למשך חצי שעה בצורתם הסופית בתוך העוגה.
  8. בזמן הזה נכין את הזיגוג: בסיר קטן נחמם סוכר, מים ולימון. הלימון ישמור על התערובת כך שלא תתגבש אחרי הצינון.
  9. נמרח על הרוגלך ביצה ונכניס את הרוגלך לתנור שחומם מראש ל200 מעלות למשך רבע שעה בלבד.
  10. כאשר הרוגלך ייצאו מהתנור נזגג אותם עם הסירופ. יש לצנן מעט ולטרוף.

ניתן ללוש את הבצק ביד ולא במיקסר

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
guest
2 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
Moshe Katzer

אני מזמין כזאת ליום הולדת שלי חחחחחח 🙂 תקשיבי זה רעיון מדליק אני מת עליו

המתכונים האחרונים בבלוג

פרגיות ואינטריה בסיר אחד

תבשיל מושלם בסיר אחד! האינטריה הקלאסית בשילוב פרגיות ותבלינים. סיר שהילדים וגם אתם ממש ממש

מאפה האלים בגרסה משודרגת

מנה קלילה קלה ומרשימה שמכינים באמת בחמש דקות, מינימום מצרכים וזה יוצא כל כך טעים!

לחם שום תלושותי

אני קוראת למתכון הזה: פחמימה מנחמת. לחם שום תלושותי שפשוט כיף לאכול, מלא בטעם והכי

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן