מתכון למרק פטריות מוקרם

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

4 מנות

שיתוף המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

אין משהו שמר פלפל שלי אוהב יותר מפטריות, הוא אוהב אותן מבושלות, מטוגנות, וגם סתם ככה כנשנוש ישירות מהמקרר. כבר תקופה ארוכה שהוא מבקש ממני מרק פטריות מוקרם ועשיר ואחרי כמה ניסיונות הגיע הזמן לתת גם לכם, ובמיוחד לאוהבי הפטריות מביניכם, מתכון למרק פטריות מושלם שהכנתי בתוך לחם ביתי ומיוחד. את המתכון ללחם תמצאו כאן: קערת מרק מלחם

מרכיבים:

  • 3 חבילות פטריות: אני השתמשתי ב2 סלסלות של פטריות שמפיניון וסלסלה אחת של פטריות פורטבלו. אם יש עוד סוגי פטריות שאתם אוהבים, אין בעיה לשלב אותם
  • 4\3 כוס יין לבן
  • 50 גרם חמאה
  • 2 בצלים בגודל בינוני
  • 3 גבעולי סלרי
  • כף קרונפלור
  • כף אבקת מרק פטריות
  • מלח, פלפל
  • 3 שיני שום כתושות
  • 2 כוסות מים
  • כוס שמנת לבישול \ שמנת מתוקה
  • מעט טימין (מומלץ, לא חובה)

לגרסה הטבעונית:

אפשר להפוך את המרק לטבעוני ולהשתמש בשמן זית במקום החמאה ובקרם קוקוס או שמנת צמחית באותה כמות

אופן הכנה:

  1. תחילה נחתוך את הפטריות לרצועות, נקצוץ דק את הבצל ונחתוך את גבעולי הסלרי דק.
  2. נחמם סיר גדול ונכניס לתוכו את החמאה, נוסיף את הבצל ולאחר 2 דקות את הסלרי. נערבב היטב עם החמאה וננמיך מעט את האש. כעת נוסיף את הפטריות ונצפה גם אותן בחמאה.
  3. נגביר את האש לחום גבוה ונוסיף את היין, נערבב היטב ונחכה שהיין יתאדה מעט. ננמיך את האש בחזרה.
  4. נוסיף את המים, אבקת מרק פטריות, מלח, פלפל, שום, תימין ונערבב היטב. ניתן למרק להתבשל בערך 10 דקות.
  5. זה הזמן להסמכת המרק: בקערה נערבב קרונפלור עם רבע כוס מים עד שהקרונפלור נמס אל תוך המים ולא נשארים גושים. נוסיף בעדינות את הקרונפלור למרק תוך ערבוב מתמיד. נסגור את המרק ונבשל עוד רבע שעה.
  6. כשהמרק כמעט מוכן נוסיף את השמנת, נערבב ונכבה. המרק מוכן
  • המרק נשמר במקרר עד 4 ימים לפחות
  • מומלץ לחמם על הכיריים לפני ההגשה

רוצים להישאר מעודכנים במתכונים החדשים?

עקבו אחרי באינסטוש או הורידו את האפליקציה

דילוג לתוכן