אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found

מתכון לקערת לחם למרק

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

2\4 קערות

שיתוף המתכון

כבר הרבה זמן שתכננתי להכין מרק בתוך קערת לחם. זה מושלם ובמיוחד המיקום המדויק בו המרק והלחם מתנגשים, זה החלק הכי טעים שיש ואי אפשר להפסיק לאכול אותו! בפעם הראשונה שאכלתי מרק בתוך לחם הייתי בבודפשט ונהנתי מכל ביס, מכל רגע, לא הצלחתי לעצור את עצמי מהטעם הממכר של הלחם הספוג במרק. החלטתי ללכת על זה בכל הכוח והנה זה כאן! קבלו מתכון ללחם שלא קשה להכין ותוכלו להכין לתוכו מרק סמיך כמו במסעדה

מרכיבים:

  • 500 גרם קמח לחם (שטיבל 2), אם אין לכם אפשר להשתמש בקמח לבן רגיל
  • כף שמרים יבשים
  • כף סוכר
  • 350 מ”ל מים פושרים
  • חצי כף מלח
  • לשימון התבנית: רבע כוס שמן זית

אופן הכנה:

  1. אל קערת המיקסר ננפה קמח, נוסיף שמרים, סוכר, מים בהדרגה ונתחיל ללוש עם וו הלישה במהירות נמוכה. זה הזמן לבדוק אם יש צורך במים נוספים או שצריך להוסיף את כל כמות המים. עשו זאת בזהירות כדי לא להפוך את הבצק לרטוב מדי.
  2. כאשר נוצר בצק, נוסיף את המלח והמשיכו ללוש לפחות 6 דקות. הבצק צריך להיפרד מהדפנות ולהיות רך ונוח לעבודה. במהלך הלישה אני ממליצה לעצור את המיקסר ולבדוק אם יש צורך בעוד מים.
  3. בעזרת הידיים נכדרר את הבצק ונניח אותו בקערה מכוסה ניילון להתפחה של שעה.
  4. כעבור שעה נוציא מהבצק את האוויר, החזירו אותו לקערה ונתפיח פעם נוספת לחצי שעה עד 45 דקות לפחות.
  5. נוציא מהבצק את האוויר למשטח עבודה מקומח ונחלק ל4 כדורים לקבלת קערות בגודל בינוני ו2 חלקים לקבלת קערות בגודל ענק
  6. על תבנית עם נייר אפייה נמרח את שמן הזית, השלב הזה בעצם ‘יטגן’ את תחתית הלחם ויגרום לתחתית להיות קשה ועמידה למרק שייכנס אליו.
  7. נניח את הכדורים עם נייר האפייה ונתפיח 20 דקות נוספות
  8. אל תנור שחומם מראש ל200 מעלות בטורבו נכניס את הלחם ובעזרת הידיים או שפריצר, נתיז מעט מים על הכיכרות. נסגור את התנור. אחרי רבע שעה נפתח את התנור, נתיז מים על תחתית התנור, ננמיך את החום ל180 מעלות ונמשיך לאפות בערך 30 דקות או עד שהלחם בצבע זהוב – חום. נכבה את התנור ונוציא את הלחם לקירור
  9. כאשר הלחם מתקרר כמעט לחלוטין, נחתוך את החלק העליון שלו, נוציא את המילוי ואת התחתית נמרח בשכבה דקה של חמאה.
  10. נמזוג לתוך מרק ובתיאבון.

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
קבל התראות
עדכן על
guest
2 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
שרון

מתכון גאוני!! יצא מעולה, ממש כמו באירופה!

המתכונים האחרונים בבלוג

פטריות ממולאות בשר ברוטב

אחד הסירים החגיגיים והמפתיעים, שילוב של פטריות עם בשר ברוטב מתקתק של בצלים וערמונים שאתם

אוסובוקו ובצלים ממולאים

אחד הסירים היותר טעימים שפשוט לא תפסיקו לאכול ממנו! השילוב של הבשר הרך עם הבצלים

נתח בריסקט עם ירקות שורש

אני יודעת שיש מלא מתכונים חגיגיים עכשיו, אבל את הנתח הזה אתם חייבים בשולחן שלכם!

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן